cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Kako zovete svekrvu i svekra?

clock-img

29.10.2010, 14:26

clock-img

Malenaoduvijek

pencil-img

5237

sta ime veze ako ce zvati ih mamom i tatom. Moj şh tako zove

Kako ja da ih zovem mama i tata kad ih njihova djeca ne zovu tako nego imenima user posted image

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

clock-img

29.10.2010, 14:31

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

IZVORNA PORUKA: MALA1994

Kako ja da ih zovem mama i tata kad ih njihova djeca ne zovu tako nego imenima user posted image

nema logike zvati im mamom i babom, ne kontam,
ne želim ni da mene neko zove kćerkom, ja sam snaha a oni meni svekar i svekrva
Ni meni nije nikad palo na pamet da mm zove moju mamu majkom, prosto bi mislila da je puko da to uradi
I koja je razlika izmedju roditelja mojih i roditelja njegovih???? nema je uopće

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

clock-img

29.10.2010, 15:10

clock-img

Galicia

pencil-img

2433

A zasta nam imena onda sluze?

“It takes a long time to make it simple.”

clock-img

29.10.2010, 15:41

clock-img

vjestica

pencil-img

4335

IZVORNA PORUKA: MALA1994

e ovo mi je pravo ružno kad djeca roditelje zovu imenom

Neplodnost je nasljedna. Ako Vaši roditelji nisu imali djece, najvjerovatnije ih ni Vi nećete imati.

clock-img

29.10.2010, 22:25

clock-img

Medić*

pencil-img

29

vec sam rekla da ih zovem nanom i dedom kao i nas maleni, mog svekra inace svi zovu hadzi baba i sinovi i snahe, mojoj svekrvi je bilo merak da ga i ja tako zovem, ali ja uz duzno postovanje nisam mogla jer bi me to odmah podsjetilo na rahmetli oca koji je mlad preselio na Ahiret a isto tako i majka, tako je to najveci razlog  sto ih ne mogu zvati tako, ljepse mi zvuci kad ih zovem nanom i dedom jer to zapravo i jesu user posted image

Nema vece institucije od roditelja!

clock-img

29.10.2010, 22:38

clock-img

malena.

pencil-img

288

svekrvu zovem nadimkom...a svekra imenom mada mi je jako tesko izgovoriti to ime jer se tako zvao moj rahmetli brat.da bar i on ima neki nadimak. nikad ih ne bih mogla zvati majko i babo iz postovanja prema mojim roditeljima...jer ipak jedna je majka i jedan je babo.mislim da bi to cak i vrjedjalo na neki nacin moje roditelje i prva ja ne bih voljela da moja kcerka neku drugu zenu zove mama...

mamina princeza stigla na svijet 24.8...i od tada mami uljepsava dane...
:-)))))

clock-img

28.11.2010, 14:04

clock-img

almicch

pencil-img

80

user posted image ne zovem ih - sami dođu user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
zovem ih imenom , onako kako i trebauser posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

28.11.2010, 14:27

clock-img

Amila_ra

pencil-img

64

Zovem ih mama i tata jer su zasluzili da ih tako zovem a i zaista mi i jesu kao mama i tata.

clock-img

26.12.2010, 20:48

clock-img

Cherry

pencil-img

126

MM i ja smo se dugo zabavljali i ja sam je, naravno persirala, pa sam nastavila tako i u braku. nakon nekog vremena mi je ona rekla da je ne persiram, ali ja nisam mogla tek tako prestati, nekako mi glupo bilo. neka je persiram, tako mi se sidja i mislim da cu do kraja tako.

clock-img

26.12.2010, 20:49

clock-img

anidla

pencil-img

3683

IZVORNA PORUKA: Lejlla

MM i ja smo se dugo zabavljali i ja sam je, naravno persirala, pa sam nastavila tako i u braku. nakon nekog vremena mi je ona rekla da je ne persiram, ali ja nisam mogla tek tako prestati, nekako mi glupo bilo. neka je persiram, tako mi se sidja i mislim da cu do kraja tako.

ovako i ja :) i ja volim persirati :)

You may only be a person in this world, but for someone, you are the world ¦ ¦ ¦

09.11.2009 :) Noa

07.01. prohodali :)

clock-img

13.02.2011, 21:43

clock-img

Dina_1405

pencil-img

83

Persiram svekrvu i oslovljavam je nj imenom.

Nije zanimljivo ono što vam žene kažu, zanimljivo je ono što presute...

clock-img

13.02.2011, 22:22

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

IZVORNA PORUKA: Amila_ra

Zovem ih mama i tata jer su zasluzili da ih tako zovem a i zaista mi i jesu kao mama i tata.

e ovo je dobro, zamisljam koje su to zasluge da nekog stavim u prvi saf sa svojima.... i ne mogu da upalimuser posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

clock-img

14.02.2011, 01:17

clock-img

Simran

pencil-img

180

Ja svoju svekrvu zovem mati,a oca sam a.r. zvala babo,ali to mi nije smetalo jer svoju mamu zovem mama ili mami a oca sam a.r. zvala tata tako da mi nije bilo teško jer me ne asocira na moje roditelje,a nekako sam se osjećala bliskije sa suprugovim roditeljima, a ovome svemu je presudilo je i to jer sam ih znala od djetinstva i nisu mi bili strani  

clock-img

14.02.2011, 08:36

clock-img

Anoniman

zovem ih imenom,svekra persiram a svekrvu nisam jer je ona tako tražila..u pocetku sam i nju persirala..

clock-img

14.02.2011, 08:56

clock-img

joni

pencil-img

119

IZVORNA PORUKA: almicch

user posted image ne zovem ih - sami dođu user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
zovem ih imenom , onako kako i trebauser posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image super si
ja svoje zovem baba i djed jer to i jesu ja ih napravila babom i djedom persiram ih i poštujem najvažnije je da ima sloge a kako ko koga zove to nije bitno

clock-img

14.02.2011, 08:58

clock-img

Lulu_08

pencil-img

350

Moji bas i ne dodju sami a ni ja ih ne zovem pretjerano hehehehe.

Sala na stranu. Zvala sam ih imenom, jer ih njihovi sinovi tako zovu. Medjutim odkako se Luna rodila zovem ih nena i djed.

25.04.2008. Princeza Mjeseca Luna je obasjala nas zivot!
09.07.2012. Mala Kraljica Lorena je upotpunila sve!

clock-img

14.02.2011, 09:13

clock-img

sunce27

pencil-img

1546

Moju dragu svekrvu zovem mama jer je to zasluzila, muz nazalost nema babu user posted image

Ti si srebro, ti si zlato i bogatstvo kojeg nema
mog života smisao si moja bebo malena
02.03.2011. Emina

Rijad nam stigao 11.10. 2012 .

clock-img

14.02.2011, 09:14

clock-img

Lulu_08

pencil-img

350

IZVORNA PORUKA: sunce27

Moju dragu svekrvu zovem mama jer je to zasluzila, muz nazalost nema babu user posted image

user posted image user posted image user posted image

clock-img

14.02.2011, 09:24

clock-img

Anoniman

IZVORNA PORUKA: Simran

Ja svoju svekrvu zovem mati,a oca sam a.r. zvala babo,ali to mi nije smetalo jer svoju mamu zovem mama ili mami a oca sam a.r. zvala tata tako da mi nije bilo teško jer me ne asocira na moje roditelje,a nekako sam se osjećala bliskije sa suprugovim roditeljima, a ovome svemu je presudilo je i to jer sam ih znala od djetinstva i nisu mi bili strani  

ne do Bog da ih znam još iz djetinjstva user posted image

clock-img

14.02.2011, 09:42

clock-img

Mirkica

pencil-img

6978

IZVORNA PORUKA: Anoniman

IZVORNA PORUKA: Simran

ne do Bog da ih znam još iz djetinjstva user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

clock-img

14.02.2011, 09:55

clock-img

ziki

pencil-img

1815

Ja sam već pisla da sam svekrvu počela da zovem nana kad sam rodila Nemirka Seniora, svekra na žalost nemam a zvala bih ga deda. Do tad je bila teta S*** Al pišem iz persperktive buduće svekrve, i to duple, i ako mi ova pamet bude, nadam se da hoće, neće mi ni na kraj pamei bit da tražim da me zove mama, majko i sl biću teta Z ili nana/bika ako dočekam unuče.

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

clock-img

14.02.2011, 09:56

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

ziki user posted image  i ja ne bi željela da me neko osim moje djece zove majkom, ja bi sve kontala da me zahebava user posted image

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

clock-img

14.02.2011, 10:01

clock-img

Lulu_08

pencil-img

350

Ja sam stvarno prije mislila da je to normalno zvati mama svekrvu. Medjutim kad sam ja postala snaha jbg nije nikako islo preko jezika, i onda bolje je istinski zvati onako kako mi je prirodno nego na silu onako kako mi je neprirodno. A sreca pa je odmah postala nena hehehe..

clock-img

14.02.2011, 10:04

clock-img

veeseelaa

pencil-img

20552

ma brate ne bi voljela ni da mm zove moju majku majkom
Zove je nadimkom i super zvuči
E sad koja je poenta kod snahica koje zovu roditelja od svog supruga mamom i ocem neznam, pitam se dal muževi od istih zovu njenog oca babom il majku majkom???
nešto nikad ne čuh
a glupa Balkanska zahebancija, vazda bi ženu da "izrade" i na pijadestal stave muža i njegovu familiju pa i na ovakav način

Ajša, Ajra, Esma, Zehra

decembar....

clock-img

14.02.2011, 10:05

clock-img

ivanak

pencil-img

1767

Po imenu. nema mi smisla zvati ih mama i tata. Zna se tko su roditelji i jedni su.

-> 17.06.2009. je došao mamin i tatin frajer - mali Antonio

-> 21.07.2010. je mali Antonio dobio sestru Paulu :-)

Zadnji članci

article-img