IZVORNA PORUKA: Galicia
Vi kao majke vise volite svoje dijete nego njegovu izabranicu/izabranika.
Sasvim ligično....
niko ne očekuje da mene moj zet sutra voli više nego svoju majku...
nije ni moja majka pala sa marsa pa da misli da nju mojs uprug voli više nego svoju rahmetli mater...
i nije rpiča uopće u tome i o tome...
priča je da smo mi svi familija...da se jesmo spojili...i da osobito gdje imamo djecu ista trebaju da vide slogu i ljubav i da istim žarom vole i moju sestru i suprugovu kao što bi trebali voljeti moju majku i njegovu kao nanu...i ja nikada ne bih bila ta koja bi stavila na distancu majklu svoga supruga i da mi to djeca gledaju i tako žive...
Šta bi ja to njima ugradila...
Niti želim niti hoću...
Familija smo...ja sma svoga supruga birala on mene i sve vezano za njega postalo je dio mene...i obrnuto
naša su djeca skup svega toga i ja ne žlim dati značaj svojima veći u odnosu na muževe i to kao primjer da bude mojoj djeci...
sasvim mi je logično da iz takvoga okruženja izlaze ''snahe'' koje rode sina i napišu na javnom forumu da su se udale sa muža sa maHanom ( a mana je živa mu mati)...
Djeca su naše kopije...htjeli mi to ili ne...kako sijemo tako žanjemo...ja neću da moju djecu sutra neko smatra tuđom kosti jer ja nisma dala prostora svojoj zaovi koliki sam dala svojoj sestri u svom životu koji se donosi na građenje zdravih familijarnih odnosa...
Kako ih učim da hodaju, rpičaju, jedu, skidam sa pelene , posmreme za sobom tako ih učim i tome...kako ja radim ako i one...neću da rizikujem da sutra neka do njih dvije dođe kod svekrve na sprat iznad nje i kaže ...ova dole meni nije ništa a svaku noć sa njenim sinom liježe u krevet...mrzila bih sebe i smatrala da sma nešto pogrešno uradila ...ali ne bih ni da zavoli i uda se za čovjeka koji će mene njenu majku pomnožiti sa nulom...i smatrati ničim...jer ja sam je rodila kao i njega njegova mati....i biću im majka sve dok u meni ima i daha života...moju majku mrko pogledati ne smije...neka proba tu bi bio kraj braka...100%. A moja kćer samo neka porba mrko pogledati svekrvu svoju sutra...preodgojit ću je i kad joj 30 bude aBd živa budem li ja il moj suprug jer mislimo isto.