IZVORNA PORUKA: ena23
Ja taman zalaufala da napisem jesam ponosna mama zato sto se informisem kad vidim nasla se hiljadu i jedna zamjerka temi.
znate sta? smatram se boljom mamom od npr mm rodice koja me blijedo gledala kad sam joj rekla da ne daje bebi od tri mjeseca jagode i kojoj je svejedno sto joj djete hoda golo i boso po travi i koja pusi i pusila je ko smucek u citavoj trudnoci, ama da je htjela makar malo smanjit- jok, tri kutije dnevno! (i ja sam pusila ponekad, da se razumijemo!)- kojoj djete jede smoki sa vanjske ploce gdje pisa koji god cuko naidje... i vi mene osudjujte slobodno ali sam ponosna sto nisam takva, sto sam se informisala, sto nastojim svom djetu pruziti najbolje, pa bilo to s interneta, casopisa, od komsinnice, mame ili svekrve.
Ne treba mi poredjenje s drugim majkama i daleko bilo da osudjujem ko doji ne doji, koristi hodalicu ne koristi - ali se i te kako poredim sa onim majkama (i ponosim se sobom) koje uopste ne interesuje zdravlje, veselje, dobrobit vlastitog djeteta. A na kraju krajeva, mislim da takvih majki i nema na rr.
Teta Berta potpuno sam razumila temu koju si postavila i svaka cast, dobra je tema!
Ena 23 hvala sto si razumjela svrhu teme... Ja o svojim rodicama necu pricati nista, a imala bih... Nekima je vaznija kava i cigarete od zelje da djetetu pruze nesto bolje...
Drage forumasice mozete vi pricati svasta ali zasto ste vi na RR-u...
Ne vjerujem da vam je dosadno u zivotu nego.... Da zelite razmjeniti iskustva ,savjete, usvojiti nova znanja i podijeliti svoja.. Naravno za dobrobit nase djecice... Posebno nase trudilice koje su vjerujem ovdje s vama saznale nesto sto vjerovatno nigdje drugo ne bi... Posebno kad vas pitaju znatizeljni ljudi zasto jos nema bebe??? A ti isti ljudi pritom nemaju nikakvog obzira...
A ovdje ste doznale puno toga i nadam se da se slazete sa mnom ako budete citale temu
Svi smo tu s jednim ciljem zar ne???
I jos nesto mi recite... Evo vecina ma cini mi se dosta veliki broj starijih ljudi ce vam reci SIBA JE IZASLA IZ RAJA???
Sta vi mislite rjesava li siba mnoge ludorije i problemcice.. Ili nastojite saznati ucinkovitije odgojne metode????