IZVORNA PORUKA: irenaSA
Draga Nevenka...
želim Vam svo strpljenje ovoga svijeta i šaljem Vam veliki zagrljaj podrške...
Vi ste jedna prava, hrabra majka...
Dijelim i suosjećam Vašu bol...
Hvala draga irenaSA.
Nije me dugo bilo... jos cekam odluku Vrhovnog suda FBiH (gotovo 1,5 godinu) po zalbi (zahtevu za reviziju) UKC-a na
pravosnaznu drugostepenu presudu Kantonalnog suda u Tuzli po gradjanskoj parnici...
Cekanje, cekanje... uskoro ce 25. ovog meseca 10 godina kako nema mog sina
Denisa...
U medjuvremenu je
blogger.ba najavio gasenje
01.03.2015.godine. Bi mi zao uspomena i pisanja od 2008.godine, te odlucih da svoje
dugogodisnje postove o svom sinu Denisu prepisem na drugi blog
blog.hr i nastavim i dalje...
Pocela sam 01.02. knjizicom
IN MEMORIAM DENIS GARAGIC 16.08.1979. - 25.07.2005. i zavrsila s prepisivanjem
18.06. No, bloger.ba ipak
nastavlja s radom zahvuljujuci novosadskoj blogerki Dragani Djermanovic...
Moj Denis je voleo cvece... svake vrste... suncokrete posebno... ruze, kaktuse... sve.
"Mama voli kaktuse"... znao bi reci prijateljima koji bi dolazili, a nisu znali sta bi poneli njegovoj mami...
To su bili kaktusi iz cvecare, sitni, ali sa cvetovima, sto je cudno u odnosu na nase...
Nasi kaktusi su doneti kao mladi pelceri iz moje slavonske roditeljske kuce u drugoj polovini osamdesetih godina.
Dugo godina im je trebalo da pocnu cvetati.
Drzim ih od proleca do pred zimu u zardinjeri (i saksijama) na juznom balkonu-lodji, a zimi ih prenesem na severni, ali zatvoreni balkon-lodju, pa onda u prolece opet vracam na jug... i tako godinama.
Cvetovi su predivni, ali traju samo 24 sata.
25.07.2012.godine na SEDMU godisnjicu Denisove smrti procvetala su sva tri kaktusa, i to ukupno
SEDAM cvetova!
Prvi cvetovi su se pojavili tek 2002.godine...
Onda sam ih pocela redovno slikati 2008.godine...
-
-
-
-
-
-
Svi kaktusi su jako stari, i oni sto ne cvetaju,.
Cvetaju samo 3 iste vrste, ali su se 2 najveca toliko iskrivila da ih necu vise moci odrzavati, bez obzira sto sam ih (zbog ispravljanja) presadila u vece - dublje saksije. Em su krivi, em su saksije teske.
Pre par dana, vrativsi se s mora, vidim da su opet 2 kaktusa cvetala - zatekla sam 5 uvelih cvetova.
-
-
I danas opet procvetao :
Eto, nadam se da sam malo ulepsala ovu stranicu...