IZVORNA PORUKA: treće
svaka vam čast kad se borite i ne posustajete,
na ovaj način borite se da se ovakve stvari ne ponavljaju i hvala Vam,
pozdrav
Nadam se da cemo se jednog dana svi zajedno izboriti da nas u ovoj drzavi tretiraju kako zasluzuju SVI gradjani, a ne samo pojedinci i da ce konacno COVEK biti postovano bice, a ne samo izgubljeni broj za potrebe njihovih fotelja (u svim javnim ustanovama i drzavnim institucijama)...
Hvala vam svima na podrsci...
Nije me dugo bilo, sve se skupilo u kratkom vremenu... mamina iznenadna smrt u Osijeku, pa brzo vracanje u Tuzlu po presudu, pa stize KONACNO i odgovor od Ustavnog suda, pa priprema dokumentacije za Strazbur, pa 6 nedelja mami i odmah za par dana i ostavinska kod javnog beleznika u Osijeku...
Prvostepena presuda je donesena po
privatnoj tuzbi - parnicni postupak. Sada se UKC naravno zali, pa opet cekanje na drugostepenu ... koju godinu, tako to kod nas ide.
Sto se tice
krivicne odgovornosti "azurni" Ustavni sud BiH se KONACNO,
nakon 3,5 godine, "smilovao" odgovoriti na moju apelaciju!
Da, TOLIKO im je trebalo da kazu kako
NISU NADLEZNI!!!? ZASTO?
Zna se - SVESNO ODUGOVLACENJE, pa i oni pripadju BH pravosudju...
Osim toga, JAVNOST je obavestena pre nego je odluka dostavljena apelantu - meni!
Dakle,
Ustavni sud BiH NIJE POSTUPIO PO SVOM PRAVILNIKU, pravilniku USTAVNOG SUDA... bez pardona je prekrsio SVOJE pravilo (sto me, uostalom, i ne cudi… ipak i oni pripadaju BH pravosudju koje je zna se kakvo) - citiram:
"Sve odluke usvojene na sjednici bit će objavljene na web-stranici Ustavnog suda BiH u roku od mjesec dana, nakon što se dostave apelantima." I onda jos jedno iznenadjenje: ODLUKA je donesena
na 137.sednici Veca pet sudija (pod rednim brojem 95.)
od 20.12.2012.godine,
a NE na 133.sednici (pod rednim brojem 157.) od
10.10.2012.godine kako je sam Ustavni sud objavio. KAKO? ZASTO? STA TO RADE? PO CIJIM INSTRUKCIJAMA (s obzirom da SVI "trube" o takozvanoj nezavisnosti pravosudnih institucija)?
"KO TO KAZE, KO TO LAZE"...? Cudno je ovo pravosudje u BiH...
Za identican slucaj sarajevsko tuzilastvo ipak vodi istragu povodom strasnih propusta lekara koji su odveli u smrt mladu Marijanu Puketa, no za smrt mog sina Garagic Denisa tuzioci Kantonalnog tuzilastva TK to odbijaju!!!?
Dakle, u ovoj drzavi, odnosno Federaciji BiH ne vaze isti zakoni? Tacno, jer da vaze, VSTV-e bi KAZNILO tuzlanske tuzioce i naredilo istragu. Ovako ja pravdu moram traziti u Evropi i tuziti drzavu u kojoj zivim...
Nisu ni svesni sta rade i kakvu medvedju uslugu cine doktorima... a ja cu izdrzati!
Koja je to jazbina (UKC Tuzla)