meni je sa kurbanom (bravetinom) najbolja kalja. Dakle, normalno spremljena kao i sa teletinom (ili sta vec koristite), malo izdinstano meso (izrezano na malo vece komade), dodati kupus na cetvrtine izrezan, mrkvu, luk na komade, zacine, paradajz pire..,moze i krompir koji... i u pretis
< Poruku je uredio shejla -- 2.12.2009 9:24:31 >
_____________________________
29.3.2009. rodila se ljubav najveca...mamina curica Lamija :)
22.10.2011, 12:28
ena23
2131
IZVORNA PORUKA: Skvo RR
Eh, ovako ja pravim od kurbanskog mesa - Slatki cevap! Prvo u seceru i vodi skuham suhe sljive i smokve, ostavim d malo odstoje, dok se u pretisu kuha kurbansko meso, isitnjeno na male zalogaje! U pretis sa mesom stavim persun, luk, majcinu dusicu, lovor! Nakon kuhanja ga dobro isperem i opet ga vratim na kuhanje oko 20 minuta! Poslije kuhanja sjedinim ga sa sljivama i smokvama i bude za 5! Recept je od moje rahmetli nene, pa rekoh da ga podijelim sa vama!
ovo zvuci tako dobro. aBd pravim za ovaj bajram. cula sam i ranije za slatki cevap ali se nikad nisam usudila praviti. mozes li navesti i mjere, znaci otprilike na koliko mesa ide koliko sljiva i smokvi? ako stignes od djecice naravno
_____________________________
Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.