writing-img

RE: kuhanje kurbana

clock-img

02.12.2009, 09:21

clock-img

shejla

pencil-img

1136

meni je sa kurbanom (bravetinom) najbolja kalja. Dakle, normalno spremljena kao i sa teletinom (ili sta vec koristite), malo izdinstano meso (izrezano na malo vece komade), dodati kupus na cetvrtine izrezan, mrkvu, luk na komade, zacine, paradajz pire..,moze i krompir koji... i u pretis user posted image  


< Poruku je uredio shejla -- 2.12.2009 9:24:31 >


_____________________________

29.3.2009. rodila se ljubav najveca...mamina curica Lamija :)


clock-img

22.10.2011, 12:28

clock-img

ena23

pencil-img

2131

IZVORNA PORUKA: Skvo RR

Eh, ovako ja pravim od kurbanskog mesa - Slatki cevap!
Prvo u seceru i vodi skuham suhe sljive i smokve, ostavim d malo odstoje, dok se u pretisu kuha kurbansko meso, isitnjeno na male zalogaje! U pretis sa mesom stavim persun, luk, majcinu dusicu, lovor!
Nakon kuhanja ga dobro isperem i opet ga vratim na kuhanje oko 20 minuta! Poslije kuhanja sjedinim ga sa sljivama i smokvama i bude za 5!
Recept je od moje rahmetli nene, pa rekoh da ga podijelim sa vama!user posted image



ovo zvuci tako     dobro.  aBd pravim za ovaj bajram. cula sam i     ranije za slatki cevap ali se nikad nisam usudila praviti.  mozes li navesti i mjere, znaci otprilike na koliko mesa ide koliko sljiva i smokvi? ako stignes od djecice naravnouser posted image


_____________________________

Onaj ko hoce- naci ce nacin, onaj ko nece - naci ce izgovor.

lav prvi- 22.08.2009.
lav drugi- 06.08.2011.

clock-img

14.03.2013, 22:50

clock-img

Brisani uporabnik

pencil-img

4077

[Sadržaj poruke je obrisan]

Zadnji članci

article-img