A da, zaboravila sam reci da su i prema bebi bili losi. Prvo mi nisu dali dekicu za bebu, bio je umotan samo u pelenu, pa je zena koja je bila samnom u sobi trazila. kaze sestra eto nije hlado, al evo ti kad vec hoces...nije hladno vraga bilo.....nisu ga presvlacile, mozda jednom kad su ga nosile pred spavanje nahraniti,a meni su ga dale oko 15h popodne. Ujutro prije vizite ga je opet sestra uzela presvuci,neko je zovnuo i ostavi ga onako skinutog samo u peleni,a prozor otvoren, mi u drugom boxu od prozora. Iako je vrijeme bilo lijepo ipak je to bio 9 oktobar, jutro i bilo je svjeze... ja ga umotala u dekicu i zagrlila dok ne dodje, nije je bilo 15 min i naidje neka sestra, rekoh ili cete mi obuci dijete ili cu ja to uraditi sama i odoh odavde, kaze ona evo sacu zovnuti kolegicu, medjutim dosla je dr sestra, ta se vise nije ni pojavila, a kad smo isli....nabrzinu ga je obukla ko ni sebi ni svom, ja popravljala ispred ulaza. kuci kad smo dosli....odmotali ga, on prljav, sve mu bijelo po citavom tijelu,a duga crna kosica sva sljepljena sa krvi...fuj, ja pocela plakati, i svekrva pocne psovati uzme ga i okupa, cuvali pupak...kriza kako je beba bila prljava....