Ja sam davno prosla taj klomifenski izazov plus ciljani odnosi ,rezultat kod mene je bio 0 ,jer se desi da folikuli budu prazni ,pa sam ja tako imala po 3 ,4 folikula ,dobijem pregnil i nista .Al ja sam tezi slucaj .Tebi zelim da ste naciljali pravo.
12.06.2013, 10:02
marinčii
4750
cure a kad je najbolje uraditi te trakice,ujutro ili popodne,nekad sam čitala da je bolje to popodne raditi
12.06.2013, 10:12
Ma_Ja
292
kokouli draga, ma i kod mene sigurno postoji neki problem jer vala za 4 godine zakacilo bi se kako tako, al eto nije. Jest da mi je dr. otkrila inzulinsku rezistenciju i blago povisen testosteron, pa sam vec neko vrijeme i na Sioforu, a od proslog mjeseca smo krenuli sa Klomifenom. Ne znam, neka bude onako kako je Bog odredio da bude, mi Ga molimo da nas obraduje, a On je najmilosniji pa ce se i nama smilovati, akoBogda!I nama i svima koji ceznu za tim!
marinčii, ja sam ih radila i popodne i ujutru, ali ne sa prvim urinom vec tamo nekad tek iza 10 sati, i sa tim jutarnjim sam imala zadnji brzi pozitivni rezultat.
Cao zene , moze li mi iko rec gdje u Zenici mogu da se nabave te trakice , sve apoteke koje sam do sada obisla prodaju samo jedan test po cijeni 5,5 KM i vise ?
03.07.2013, 14:33
Lellaa
361
Cao draga, i ja sam iz Ze i kupovala sam u DM-u trakice za O tako nekako kostaju 5-6 KM pa za pocetak ces morati kupiti najmanje 2-3 da upratis kad je O, a vjeruj da sam i ja tarzila u nasim apotekama nije bilo Moj ti je savjet da narucis preko e-Baya zenice tako najjeftinije i najbrze dodju do istih mnogo srece i da ubrzo ugledas
21.07.2013, 20:11
selmica79
11
IZVORNA PORUKA: Lellaa
Cao draga, i ja sam iz Ze i kupovala sam u DM-u trakice za O tako nekako kostaju 5-6 KM pa za pocetak ces morati kupiti najmanje 2-3 da upratis kad je O, a vjeruj da sam i ja tarzila u nasim apotekama nije bilo Moj ti je savjet da narucis preko e-Baya zenice tako najjeftinije i najbrze dodju do istih mnogo srece i da ubrzo ugledas
Hvala ti , ja sam u medjuvremenu pronasla u DM -u te testove (1 kom 5-6) , ali sam pronasla takodjer u dezurnoj apoteci Ovugnost trakice 5 kom - 19 KM , tako da mi je to bolje i jeftinije , pa i tebi preporucujem i abd da i ti brzo vidis svoje
21.08.2013, 20:24
Dzenana_G
1024
Zadnju menstruaciju dobila sam 3.augusta. prema kalendaru ovulacije ovulacija bi mi trebala biti od 18. Do 24. Medjutim ja koristim trakice vec 3 dana, ali testovi su negativni. Jel moguce da o kasni ili sta bi moglo da se desava?
21.08.2013, 20:42
vila_7
5398
nastavi koristiti, mozda ti ovulacija nije sredinom ciklusa.....ako imas malo trakica, a sad ti bas nema nimalo druge crte, probaj svaka 2 dana koristiti, jer kad krene, bit ce postepeno ... bar je tako meni
22.08.2013, 10:08
malaaaa
677
Ija sam imala 3 augusta zadnju menst. Po kalendaru mi stoji sredina augusta a sve mi se cini da je ovulacija bila odma nekako posle
22.08.2013, 10:43
LILLO
75
Trakice su odlicna stvar, ja sam koristila one i dm sto su 4,5 km jedno pakovanje, ali sam onda nasla u apoteci na ilidži neku njemacku marku dođe 5 komada 23,5 km, i puno su bolji jer imaju tackice koje se popunjavaju svaki dan po jedna dok ne dođe do ovulacije...najbitnija stvar kod ovulacije jeste odrediti tacano trajanje ciklusa...od 25 do 28 dana ovulacija nastupa 14 dan sve preko odnosno 29-31 dodajes na 14 jos 3 dana pa to ispada 17 dan ciklusa..i zaista je tako..bar meni bilo...ja sam jednom to uradila samo da probam, i pratila bt napravila sebi grafikon, i vidjela sam da svaki dan raste za dodatna 2 stepena, kad je doslo na 36,9 to je to tu noc se desilo, i eto nakon 25 dana test ...zato toplo preporucujem ove trakice...i naravno pracenje bt...
22.08.2013, 11:01
Rafaello
35
Lillo, U kojoj tacno apoteci na Ilidzi si kupila te trakice? Je li u privatnoj ili drzavnoj,posto ih na toj lokaciji ima vise?
22.08.2013, 11:47
LILLO
75
apoteka sarajevo preko puta mupa na ilidži..nadam se da sam pomogla...marka je SUNLIFE I pise na kutiji OVULATIONSTESTS imaju plavi i ljubicasti. ako nadem sliku postavit cu...
pokusala sam da postavim sliku ali nesto nece, pa sam samo ostavila link, uglavnom to je to sto sam ja uzela..
< Poruku je uredio LILLO -- 22.8.2013 11:57:12 >
22.08.2013, 11:56
mamina princeza
1856
ako ste zainteresovane za nabavku ovulacijskih trakica mozete mi sejaviti - cijene povoljnije nego u apoteci. Moja prijateljica je radila sa prodajom istih i sada ce vjerovatno opet poceti... nesto ima i trenutno da je dostupno. ) ove jeftinije varijnete mislim ) ima raznih obilka one samo kao trakica kartona a i one malo kvalitetnije
pokusala sam da postavim sliku ali nesto nece, pa sam samo ostavila link, uglavnom to je to sto sam ja uzela..
Hvala ti Lillo puno,srce si Cestitam na trudnoci i zelim ti ugodnih mjeseci, zdravu i veselu bebicu.
22.08.2013, 12:06
LILLO
75
Hvala puno na lijepim zeljama ,Nema na čemu draga, da i tebi pomogne kao i meni...i da i ti ubrzo vidis i da sve bude u naboljem redu abd...
< Poruku je uredio LILLO -- 22.8.2013 12:07:27 >
23.08.2013, 20:17
Dzenana_G
1024
Dva dana se pojavila jako blijeda druga crtica, jedva vidljiva. Juce nisam pokusavala, a danas samo jedna crtica.sta se desava?
23.08.2013, 21:00
dandi84
2568
IZVORNA PORUKA: Dzenana_G
Dva dana se pojavila jako blijeda druga crtica, jedva vidljiva. Juce nisam pokusavala, a danas samo jedna crtica.sta se desava?
Zavisi koji test radiš??Mislim kog proizvođača...Ja sam u dm-u kupovala testove i uvijek mi testna bude vidljivo tamnija od kontrolne i znam da O nastupa u roku od 24-36 sati...Ove sa neta mi pokazu istu boju kontrolne i testne i ja znam da ce O nastupiti za dan-dva a tako i bude jer osjetim ovulaciju...Nakon toga test mi pokaze blijeđu crtu i na kraju je nema nikako...Ako je blijeđa ili je O prošla ili treba da dođe...To mozes upratiti samo ako redovno radis testove tj. ako je bila tamnija pa svijetlija za 2-3 dana znaci da ti je O bila odnosno ta tamnija linija ti je pokazala da O nastupa u roku od 24-36 sati...Nadam se da si razumjela... Zakomplikovah ga
26.08.2013, 20:12
LILLO
75
Dzenana..koji ti je dan o?znaci meni je islo ovako..prvi dan blijedo jedva vidljivo, drugi dan malo tamnije ..treci dan istabboja kao i kontrolna i tako 4 i 5 dan..sex je bio kad je bila najtamnija linija i kako spermici zive 72 sata dovoljno je jednom....ali ako je bila apstiinencija 7 dana prije da se sperma nakupi inace sex sva 3 dana kad imas tamne linije...ja sam mjerila i bt..nikako o testove nemoj rano ujutro da radis vec od 10 do 17 sati tada je najbolje...ne mozes jedan uraditi i preskociti dane..ne ide to bas tako.. prvo utvrdi tacnu duzinu ciklusa ako je 28 onda ti je o 14 dan..sve preko na 14 dodaj + 3 dana...i tek onda kreni sa pracenjem o...ili jednostavnije prati bt... sretno
28.08.2013, 14:59
Dzenana_G
1024
Ovaj mjesec trakice nisu uopste pokazale Ovulaciju... Je li moguce da je uopste nije bilo? U cemu moze biti problem?