kupiš olsić bez glava ledo....
najprije dosta je jeftiniji do fileta...
nema mnogo kosti..dobro pripremljen kost uzvadiš lako....
mesa ima više i mnogo je iaplsativiji i ukusniji do fileta...
da dodam na ovo da sma ekonomčna
odlediš....
opereš ribu...
svaku namažeš maslinovim uljem i posoliš okolo...unutra gdje je čišćena staviš na vrh prats putera i nasjecaknoga peršuna...
krompir i mrksvu obariš u slanoj vodi ...dok porkuha oko 5-6 minuta kuhaš...ja krompir režem na ploške, mrkvu isti na krugove...tikvicu režem dužinom...ili ako nemam svježe onda stavljam spremljenu za zaimnicu na krugove u tegli s amaslinovim uljem...pa onako zhavtim krugova kašikom...
na foliju staviš kropir po dnu, na njega ribu, okolo poslažeše obareno povrće i stavoš jedno čehno lijeloga luka i crvenoga po želji...zamotaš foliju...to ti je za jedan tanjir...koliko vas ima (il ičekuješ) toliko slažeš...
uzmeš tepsiju u dno iste staviš malo vode i poredaš zatvorene folije...
pečeš na 200 stepeni oko 30 minuta...onda malo otvoriš gore folije i još jedno 5 mita tako na 150 stepeni...
izvadiš...zadužiš ukućane s ao jednom folijom i prijateno
i naravno pripremi limuna nasječenoga svakome
a bruskete...
od suhoga hljeba ja uglavnom izeržeme krišle, namžem ih malsinovim uljem odozgo stavim peršuna , ruzmarina i bijeloga luka...
il umutim puter sa navedenim začinima pa stavim po hljebu...
ubacim u pečnicu na 10 minuta na 150 i to mi je uz ovo idelano
< Poruku je uredio Hanady RR -- 4.12.2012 21:39:02 >
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006
F-12.2.2009