IZVORNA PORUKA: iv@ncica
panaravno da su to predivni dani..iako meni uvijek budu tuzni..za stolom uvijek jedan tanjur vise...za onog koji vis nece doci..ali sad mi svi imamo svoju djecu pa pokusavom te dane uciniti sto veselijim, zapamcenim...toplim..mirisnim..tradicionalnim...kod nas je vec za sv. Nikolu sve okiceno sve rucno rađeno vecinom...puno murisa cimeta i kolaca ..a pokloni se kupuju vec sad...kolaci i ciscenje te pripremanje hrane je funkcioniralo i prosle godine iako je A. bio malen, ove god. ocekujem bolje stanje..samo nek mi oba momka ozdrave...a kod mene vec vlada blagdansko ozracje...i svira sva ona vesela glazba...inace one koje su me upoznale znaju da ja imam poseban posao, jer radim s djecom s posebnim potrebama i mi vec mjesec dana radimo i pripremamo prodajnu izlozbu radova moje djece....Mostarke moje pozivamo vas da nas posjetite u Starom trznom od 1. do 4. 12 kad prodajemo rukotvorine male ekipe i od tih novaca im kupiujemo paketice, odjecu..potrepstine za skolu, jer imamo dosta soc. slucajeva...kad poslikam sto smo sve uradili stavit cu na temu ili vec ima neka slicna..to bude prelijepo i u roku keks sve rasprodamo...pa ako vas zanima mogu i pokazati nase unikatne bozicne radove ..humano i fino.tako da sam ja u ovom vremenu bas bas bas sva u pripremama, sto m na poslu, sto kuci..sto kod svojih
ivančice obavezno stavi recept od tih medenjaka.ja sam razmišljala o jednoj torti ali eh...kad bi to znala napravit,torta jaslice,špilja i u njoj Marija ,Josip i Isus,pa onda životinje...
Ja volim Božić zato što se tada rodio Isus i u tim danima blagdana se osjećam nekako ispunjeno,sigurno...osjeća se Negovo prisustvo na svakom koraku.Mi isto nećemo moći dočekati Badnjak da tada okitimo pa ćemo ranije jer uživamo u tome.mali mi je prostor u kući ali sanjam jednog dana da napravim veeeelike jaslice,koje će biti naših ruku djelo,ali to ćemo tek kad jednom malo proširimo a dotad ćemo uživati u ovim malim
na misu polnoćku obavezno idemo,nakon mise se veselimo sa susjedima i prjateljima i jedemo kolače,ujutro nas na stolu čeka naš božićni ručak,prije toga opet misa,sutradan je sv.Stjepan ,tada se ide u punica
pa onda Ivandan,tada kod nas dolaze gosti...to zajedništvo i toplina,druženje i ljubav ma to se ne može opisat