IZVORNA PORUKA: shejla
IZVORNA PORUKA: juni
Shejla, golemo se usudjujes kupiti bebici hodalicu kad procitas sta se sve bebi moze desiti, jos je mamina princeza napisala njihov slucaj.
Pa meni ne bi palo na pamet!
a sto se tice "sta se sve moze desiti", pa bebe znaju pasti i iz krevetica i to vrlo cesto, pa opet svi kupujemo krevetice... Ta necu je ostaviti u hodalici i otici da se kupam ili sta vec... I ovako sada, nikad je ne ostavljam samu, ni sekunde....uvijek se moze prevrnuti, cak i kad sjedi na podu, moze se nezgodno izvrnuti, ne daj Boze.
Prvo , nisam ni ja toliko neodgovorna majka da bih i ja ostavila djete u hodalici i otisla da se kupam. Bila sam pored nje kad je pala tada.
Djete moze pasti iz krevetica la za to mozemo spustiti nivo , spustiti skroz ogradicu i svasta netso da to sprijecimo.
Iskreno ni sama nisam bila neki ostri protivnik hodalice jer sma mislila malo odmoriti kicimu. Ne znam koliko su druge hodalice stabilnije od ove pa ne znam da li bih i s drugim djetetom opet mozda stavila djete u hodalicu ( al bi izvadila pragove :))) salim se)
U svakom slucaju moje iskustvo je takvo da mi hodalica nije uopste toliko pomogla, znaci nisam je ostavljala samu , opet sam bil auz nju a sve to je moglo i na podu bez problema. Debela dekica bebu na pod i uzivajte ako mozete.
Ako ne svaka majka zna sta je za njeno djete ok , al isto tako svaka majka ako djete padne i oplace i ruzno se osjeca.
Vjerujem da do kraja zivota necu zaboravit kako sam se u momentu osjecala. Naravno da je moje djete padalo i poslije toga i narocito kad je prohodala kao i svako drugo al te stvari ne mogu toliko sprjeciti . Dok sam taj pad iz hode mogla sprijeciti .