IZVORNA PORUKA: Blue rose RR
Ne mogu da vjerujem da to dijete je agresivno samo u obdaništu?
Šta je sa njim kod kuće, kako roditelji deverišu sa njim kada dođu sa poslu?
Očito je napušteno dijete koje traži bilo čiju pažnju, pa kako ne može/ne zna (što je razumljivo) ostvariti komunikaciju i druženje sa djecom uz igru, onda mora pristupiti agresivnim metodama...
Razumijem da se djeca porječkaju, da se udare slučajno, ali da se marišu kao veliki, i da ispoljavaju svoje frustracije na drugoj djeci.
Osnovno pravilo kod nas u porodici, naspram druge djece, jeste : nikada ne udari prva i nikada ne guraj nikoga. Ali kada je neko udari ODMAH MORA uzvratiti.
Ne tužakaj, nego opali po nogama ...
Prije svekog odlaska među djecu, svojoj kćerci držim lekciju:
1. Lijepo se ponašaj i igraj sa djecom,
2. Ne udaraj nikoga, pazi na malu djecu,
3. Ako te ko udari nammjerno, NE SMIJEŠ gurati, ali uzvrati udarac po nogama.
Ova pravila imamo i mi....
nema ih ni moja zaova...
moje dijete je ispaštalo...
kada sam okrenula list i rekla da se njih dvoje ne mogu više igrati jer je moje dijete očito neodgojeno pa se ne zna ponašati u društvu djece...shavtili su me...jer samo idiot bi potvrdio da sam naglas rekla nešto i blizu istini.
promjenili su svoga dječaka...sada je drugačije.
no pitanje odnosa u familiji iili u okolini sa komšinicom jedno je pitanje.....
a pitanje ostavljanja djeteta u vrtiću drugo...
neki roditelji ne vide najbolje...i ne moraju nekada ako im je ćeif...ali vaspitačica i pedagog u jednoj usanovi javnoga tipa mora...to je njen posao za to se školovala i dobila na karju hljeb u ruke.