Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Ehhhh drage moje zene iz cega smo mi pile a mozete misliti iz cega su pili nasi roditelji i kakve su dude oni koristili????
16.10.2009, 23:51
Ilhana RR
6113
IZVORNA PORUKA: enna
Ehhhh drage moje zene iz cega smo mi pile a mozete misliti iz cega su pili nasi roditelji i kakve su dude oni koristili????
ipak su flase staklene bile vise popularno kad smo mi bili mali... ja dudlala nikad nisam =) nisam htijela... sreca pa ova moja dudla u prosijeku max 2 sata na 24 sata tako da sam prezadovoljna =)
16.10.2009, 23:51
suncan_dan
789
IZVORNA PORUKA: dinciii
Evo ko razumije njemacki neka procita!!!
Zehn Markenschnuller hatten die Tester unter die Lupe genommen: In allen Proben fanden sie den hormonell wirkenden Schadstoff, sowohl im Kunststoffschildchen als auch an dem daran befestigten Sauger. Das meiste Biosphenol A - zwischen 200 und fast 2.300 Milligramm pro Kilogramm - steckte in neun Schnullern deren Platten aus Polycarbonat-Kunststoff gefertigt sind.
Besonders hohe Konzentrationen wiesen die FabrikateAVENT (Philips), NUK (Mapa) und Dentistar (Novatex) auf. Dieses Ergebnis ist nicht verwunderlich, denn bei der Herstellung von Polycarbonat wird Biosphenol A verwendet. Bei den Herstellern sieht der BUND nun Handlungsbedarf: "Wir erwarten von den Firmen, dass sie ihre Produktion umstellen und künftig auf Biosphenol A verzichten", sagt Chemieexpertin Patricia Cameron. Schließlich gäbe es Alternativen.
Sahara imaju neke koje nisu stetne..SAd cu ti poslati link gdje mozes vidjet imali ta tvoja koju koristis od nuka
ja ali oni su dude hemiski rastvorili i nasli onda BPA, to nije nista cudno, jer kad se pravi Polycarbonat koristi se BPA. Al bi sad interesantnije bilo dali izlazi jos BPA kad se koriste dude, dali dijeci mogu stvarno da stetu nanesu te dude, ili su u redu jer neizlazi nista od BPA kad se koristi.
16.10.2009, 23:52
enna
697
Istina da su bile vise popularnije one staklene ali sto tako je istina da nasi roditelji nama nisu mjenjali dude na flasicama ili one sto cucamo svaki mjesec kao mi svojoj djeci.
16.10.2009, 23:54
Ilhana RR
6113
a nekada nije bilo silikonski duda, mislim ipak da je do toga. Lateks je zdraviji ali jedino sto je lose sa tim je da se mora svaki mjesec mjenjati jer se promjeni izgled dude... od moje male je duda lateksova, mi mjenjamo ih i cesce...
16.10.2009, 23:56
reallove
5807
joooooj a sta cu sada mali navikao na avent
16.10.2009, 23:59
Ilhana RR
6113
IZVORNA PORUKA: reallove
joooooj a sta cu sada mali navikao na avent
chicco ima dude lateksove koje su haman kao avent, i moja je koristila avent i ispadne mi flasica u avionu i zaboravim je... a nije htijela one male dude tada i dok joj nisam ponovo nasla avent ja joj kupila chiccove dude i htijela je da pije iz njih ;)
17.10.2009, 00:00
suncan_dan
789
n
IZVORNA PORUKA: _melina_
Mi koristimo BabyNova flasice i Nuk dudu... Pitam se odakle im uopće ideja da prave dude od neceg sto je imalo stetno
pa kad tako gledas onda se skoro nebi nista smijelo pravit, jer nebi skoro nista smili koristit. oni to prerade da nebude vise stetno.
17.10.2009, 00:00
reallove
5807
Ilhana hvala ti puno
17.10.2009, 00:01
Ilhana RR
6113
Ilhana hvala ti puno
Nema na cemu, da si mi blize dala bih ti ja imam ih nenacetih hehehe... nakupovala sebi odma lager da imam hahaha...
Nadam se da ce ti htijeti bebara! Pusica!!!
17.10.2009, 00:03
enna
697
Ja sam koristila Eni chiccove i dude i flasice od lateksa i nisam bas odusevljena njima jednostavno brzo se potrose tj. moras ih mjenjati svakih 15-20 dana usmrde se meni nisu dobro im neko mozda koje zadovojan sa njima probala sam dost i ovih i onih i najboljom se pokazala avent marka i flasica i duda.
17.10.2009, 00:07
Ilhana RR
6113
Nisam primjetila da su se toliko brzo istrosile... znam da su znale podbubriti, onaj krug postane povelik... ja sam bila prezadovoljna =)
17.10.2009, 00:08
reallove
5807
IZVORNA PORUKA: Ilhana
Ilhana hvala ti puno
Nema na cemu, da si mi blize dala bih ti ja imam ih nenacetih hehehe... nakupovala sebi odma lager da imam hahaha...
Nadam se da ce ti htijeti bebara! Pusica!!!
i ja se nadam jedva cekam da idem u apoteku
17.10.2009, 00:08
suncan_dan
789
to sigurno sadrze i druge flasice, samo eto trebali bi da alternativu nadu, zapravo nje ima samo je mozda malo skuplja.zasto hoce da mijenjaju kvalitet i zasto su ih izvadili iz prodaje??? zato jer je panika i frka velika i mogla bi da osteti neko veliko ime kao naprimijer nuk...i da do toga nebi doslo moraju nekako stec povijerenje zabrinutih roditelja. pored toga nevijerujem da bi slali neke stetne proizvode na trziste, jer imaju kintrole.
17.10.2009, 10:14
manuela RR
2377
Mi između ostalih imamo i ovu Nukovu dudu i još dvije Nuk od lateksa.
ove aventove dude koristimo i najviše ih voli.
Koristim sve od Aventa, a imam i jednu Nukovu flašicu. Bezveze mi je što sad paniku dižu,a toliko djece se već nagutalo tog otrova,a oni tek sad skontali da je štetan
Možda da probam sa nekim drugim proizviđačem? Nuby dudu sam mu davno kupila i nikako je neće,možda mu se baš što nema tog otrova u njoj i ne sviđa .
< Poruku je uredio manuela -- 17.10.2009 10:17:02 >
17.10.2009, 10:23
Anoniman
Šta sve ne sadrži otrov pogotovo što mi u BiH dobijemo- neki žnj kvalitet...Sreća samo što ne koristimo flašicu a i dudu rijetko.
Eh prije nije moglo ući u Jugu sve i svašta, malo je off topic al imam par stvari na kojima piše made in Yugoslavija a sad na svakom artiklu made in China
< Poruku je uredio manuela -- 17.10.2009 11:29:16 >
17.10.2009, 12:19
Ilhana RR
6113
IZVORNA PORUKA: Breskva
Šta sve ne sadrži otrov pogotovo što mi u BiH dobijemo- neki žnj kvalitet...Sreća samo što ne koristimo flašicu a i dudu rijetko.
Eh prije nije moglo ući u Jugu sve i svašta, malo je off topic al imam par stvari na kojima piše made in Yugoslavija a sad na svakom artiklu made in China
Nesikiraj se i ja sta god kupim u svedskoj pise Made in China. A u ostalom i ovde toga isto ima, prodaju flasice te sto su otrovne... neki dan sam bas citala da treba pregledati i flase iz cega odrastli piju vodu kad treniraju bas radi tih otrova...
hB ove moje flasice sto sam uzimala nijedna nije imala nikakvog otrova jer je bila se digla hajka velika u svedskoj oko tih flasica prije godinu dana al opet nastavili da prodaju isto sve bez promjena jer kazu da je opasno ako sadrzaj u flasici bude puno sati. Do sad nijedan slucaj nije prijavljen da je nesto nekom djetetu bilo radi flasica... a kao sto sam vec rekla nastavili su kao i uvijek iste flasice da prodaju...
ja mislim da je se jedna duda povukla ovde al to radi toga sto nije cvrsto napravljena pa je bilo par slucajeva da djetetu u ustima ostane onaj unutrasnji dio a vanjski spadne... ta je se brzo vratila ponovo u prodaju jer su je poceli praviti kako treba..
17.10.2009, 12:29
reallove
5807
ja sinoc procitala na jednom forumu,kaze sad ispade najzdravije na pivsku flasu staviti onu gumenu dudu pa hraniti bebu
17.10.2009, 12:31
Golubica
431
ja sinoc procitala na jednom forumu,kaze sad ispade najzdravije na pivsku flasu staviti onu gumenu dudu pa hraniti bebu
Kao jagnjad sto su se hranila,
17.10.2009, 12:33
reallove
5807
17.10.2009, 12:49
Ilhana RR
6113
reallove, mislis rukavicu medicinsku :P
17.10.2009, 12:50
reallove
5807
moze i to
17.10.2009, 12:58
bebacha
1170
Normalno kao i svako majku brine me ovo ali nemogu stalno razmisljat o tome.Pa danas izgleda apsolutno nista nije zdravo.Mi smo koristili nuk i nuby flasice a dude nuk i babylove.i sta sad da radim.nista.samo se nadat da to nije tacno i da nije toliko stetno.pravo nevalja Johnson,sad Nuk,sutra nece valjat chhico i tako dalje.