Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Svakako u vreo puding to i ne možeš umijesiti. Moraš čekati da se ohladi, pa dodati puter, keks i bananice i lijepo napraviš smjesu. Postat će kompaktna, vidjet ćeš.
Meni treba malo pomoći...hoću da pravim onaj brzi kolač s pudingom,keksom i krembananama (puding se skuha i samo se umiješaju u njega keks i krembanane,pa se premaže šlagom) e sad ne znam jel ide margarin u njega??
mogul ja dobiti na PP ovaj recept da ne tražim, ko ima neka šalje, ovo mi zvuči primamljivo, lako za pravljenje
18.03.2012, 09:22
chantal
431
Dobro me napomenu mama alma ni ja zapravo nemam neki recept,par puta jela kod drugih i svi mi onako odokativno prepričaju recept,a sad se ne sjećam baš,zanima me još ako neko pravi ovaj kolač,jel ide 1 ili 2 pudinga na pola l mlijeka?
18.03.2012, 09:34
ElmaB
4568
Skuhati dva pudinga u pola litre mlijeka. Ohladiti, dodati smekšali puetr, keks i bananice. Staviti u kalup, dekorisati šlagom i držati u frižideru par sati. Ovako ja pravim.
Super hvala, moram pokušati ovo, izgleda pravo ukusno
27.03.2012, 17:00
sretna_mama
437
Kolačić by me..
Kora: 3 bjelanjka umutiti mixerom.. 3 žumanjka i , 5 kašika brašna, 5-6 kašika šečera umutiti mixerom...Polako istresti bjelanjke u žumanjke i POLAKO odozdo ( sa dna kružno miješati dok se smjesa ne sjedini)..Istresti u pleh i peći na 180 stepeni..,zavisi od rerne...tijesto neka ostane svijetlo, probati kašičicom je li gotovo..
Skuhati 2 pudinga od vanilije s 1l mlijeka (šećer koliko ko voli, ja sam 4 kašike); Skuhati 2 pudinga od čokolade s 1l mlijeka; (šećer koliko ko voli, ja sam 4 kašike)--- OBA FILA OHLADITI..
Kad se ohladi..u oba fila mixerom umiješati po 172 putera/maslaca/margarina za kreme(pustiti da puter omekša na sobnoj temperaturi..
Na koru mazati fil od čok.pudniga, pa redati petit/plazmu keks umočeno u mlako mlijeko..ili ness..,pa fil od vanilije..
Na kraju umutiti HULALA(HOPLALA,HALTU), ko šta voli i staviti u frižider..
ja sma ovo zimuz bona ekseprimentisala hamana... pa sma polovila ovu koru i mazala između bestiljem i preko čoko glazura mi je nazavali bosanska torta jer smo je u torrten plehu pravitli
dnas je na meniju i tako s juče pojeli kmlet rolat
13.09.2012, 14:49
sretna_mama
437
Nisam imala priliku slikati..ali divan je..
Probajte!
Sastojci i Priprema: Tepsija od prilike 3ox2o cm. Dno tepsije prekrijete sa petit keksom. Fil br. 1: • 4oo ml mlijeka • 4 kasike secera • 1 puding od cokolade Puding razmutite u sest kasika mlijeka koje ste oduzeli od ovih 4oo ml. Ostatak mlijeka i secer stavite da prokuha, dodajte razmuceni puding i skuhajte ga. U vruc puding dodajte 1o do 15 grama maslaca iz frizidera dobro umutite da se maslac istopi i puding prelite preko keksa. Sad preko pudinga poredajte drugi sloj keksa. Fil br. 2: • 25o grama visanja • 3 kasike secera • 1 vanilija secer • 2 kasike gustina • 1/2 dcl vode Visnje prokuhajte sa secerom i vanilija secerom. Gustin razmutite u vodi, dodajte u visnje i kuhajte dok se ne zgusne. Kad se fil zgusne kao puding stavite ga na drugi red keksa. Preko fila poredajte treci sloj keksa. Fil br. 3: • 4oo ml vrhnja za slag • 25o grama cokolade za kuhanje Vrhnje za slag zagrijete samo pazite da vam ne prokuha, dodajte izlomljenu cokoladu i cijelo vrijeme mijesajte da dobijete jednu finu glatku kremu. Kad je krema gotova polako je prelijete preko treceg reda keksa, ostavite da se kolac ohladi i nakon toga ga stavite u frizider na nekoliko sati da se treci fil stegne kako bi se mogao lijepo sjeci. Prijatno!
01.10.2012, 11:22
jasmin
4600
Alternativa ( )
Potrebni sastoji: 1 l mlijeka 3 pudinga vanilija 7 kasika secera 3 kasike eurokrema 100 g kokosovog brasna petit keksi (otprilike 250 g) 2 slag pjene,kreme ili sta vec volite
Skuhate puding sa secerom u 1 litar mlijeka. Gotov puding prespete u zdjelu da se brze ohladi. Odmah dodate eurokrem,izjednacite kremu,zatim dodate kokos. Keks namocite u mlijeko,redate u pleh 3 uspravno,4 vodoravno. Redoslijed svakako prilagodite vasoj volji. Dakle,red keksa,red kreme,zatim opet tako dok ne potrosite kremu. Na kraju kremu izravnajte i premazite umucenim slagom. Pospite orasima za bolju okus .
01.10.2012, 20:18
Esmica
297
Ja pravila Monte kolac prije koji dan,super bio. Toliko mi se svidio da sam morala ponoviti,veceras pravila... Ali ovaj put cu biti u kuharskim neuspjesima,jer nisam mogla cekati crnu kremu sa vrhnjem da se bar malo ohladi,vec sam je onako skroz toplu prelila prako bijele,tako da ce ovo biti mjesani Monte,jer su mi se kreme izmjesale
Usput da kazem Alternativa od Jasmin je samo takva , I taj kolac sam pravila...isto mi nije kao kod nje Ma vjerovatno je do serpe,nije do mene (ovako kaze jedna moja prijateljica).
Priprema:Od litra mlijeka odvojiti casu,a ostatak staviti da provri. Umutiti zumance sa secerom,dodati prah puding,kakao i dobro izmijesati,zatim istresti u provrelo mlijeko i mijesiti dok se ne zgusne. U vruc puding dodati eurokrem i orahe,zatim pustiti da se ohladi.
Napraviti snijeg od bjelanaca,dodati secer i brasno s praskom za pecivo,gustin,a onda dodati kokos i orahe. Kad je smjesa ujednacena istresti u pleh i peci u vec zagrijanoj pecnici na 200 stepeni ili manje. Provjeriti cackalicom pecenost kore.
Na ohladjenu koru istresti ohladjen fil i premazati umucenim slagom (vrsta po zelji),i za kraj posuti orasima. Neodoljivo je dobar. .
16.02.2013, 14:01
ninuska
1939
Evo jedan brzinski kolač, a koji je jakoooooooo ukusan, mljac
Toblerone
1 margarin od 250 gr 3 jaja 300 gr šećera 200 gr čokolade 2 kašike kakao praha 100 gr prženog susama 100 gr sjeckanog prženog neslanog kikirikija 200 gr mljevenog keksa 100 gr čokolade za glazuru nekoliko kapi ulja
Priprema:
1. Zagrijati margarin i sačekati da se istopi. 2. Jaje i šećer izmiješati i dodati margarinu. 3. Kuhati dok se šećer ne otopi, dodati kakao, čokoladu, polako mješajući dodati masi kikiriki, keks i susam. 4. Odgovarajuću tepsiju ili kalup namazati sa nekoliko kapi ulja i toplu smjesu staviti u nju. Sačekati da se masa stvrdne, pa staviti čokoladnu glazuru.
stavila bih i sliku ali nisam bas vjesta
27.02.2013, 16:01
MAMA MA
645
Evo jedan od mene..za sve nas koji brojimo kalorije...bez jaja,bez brasna...ljeti dobro rashlađen mjenja i najbolji sladoled...Omiljeni kolac mm(ako ima recept izvinjavam se...nisam citala sve stranice...)
LAGANI KOLAČ OD JABUKA
U tepsiju 35X20 poslagati dva reda petit keksa...(i najmanje rupice sa strana tepsije obloziti komadicima keksa).. 1 kg jabuka(ja koristim ajdared)oguliti,isjeći na ploškice,preliti sa 1 litar vode,i staviti 20 kašika šećera...kuhati desetak minuta.. Kuhane jabuke vaditi resetkastom kasikom i rasporediti preko keksa u tepsiji...U tu vodu u kojoj su se kuhale jabuke dodati jos cca 100 ml.vode i jos 5 kasika secera i vratiti na ringlu da provri...ovamo razmutiti 2 pudinga od vanilije sa malo vode i dodati u onu provrelu vodu..bude odma gotovo...vruc puding preliti preko jabuka u tepsiji,poravnati malo,i ostaviti da se dobro ohladi...Umutiti slag kremu vanilija ili vrhnje za slag i premazati ohlađen kolac...dekorisati ribanom cokoladom...
Probajte-necete se pokajati
08.03.2013, 10:54
damma
1281
BAJADERA SA BRONHI BOMBONAMA ( pronasla sam recept )
izmutiti 3 jaja, 300 gr šećera, stavitti na šporet dodati 250 gr margarina, 200 gr bronhi bombona. kad se marg i bomb istope sklonitit šerpu sa šporeta i dodati 300 gr plazme mljevene, izmiješati dobro da se smjesa ujednači i staviti je u tepsiju obloženu najlonskom folijom . kad se smjesa ohladi isjeći na parčad i preliti glazurom od 20 gr čokolade i 6 kašika ulja.
i to je to, dobar tek
08.03.2013, 11:07
Hanady RR
18727
a otkad čekam da nam postaviš...nešto sam se naložila
08.03.2013, 11:10
damma
1281
ma i ja sam bona, sturila se tražeci dok ne naleti
11.03.2013, 20:50
Amam
659
Moja brza pita od malina,po potrebi mozete pojacati sastojke; Prhko tijesto 1 jaje,50 gr ribanog margarina ili maslaca,2 supene kasike kristal secera,1/2 pzp i brasno,umijesate tijesto,po potrebi dodati 1-2 kasike mlijeka,umotati tijesto u foliju plasticnu i ostaviti 15-ak min u friz. Tijesto razviti na debljinu 0,5 cm namazati dzemom (bilo kojim) i poredati maline(ja imala zaledjene,moze bilo koje voce),rasporediti po tijestu,u jednoj posudi dodati 2 supene kasike secera u prahu,grubo sjecene orahe/bademe/ljesnjake,1-2 kasike brasna,malo cimeta i ribanog maslaca,napraviti mrvice i posuti po vocu,krajeve zavrnuti i peci 25 min na 200 stepeni.
Najlakse je da tijesto razvaljate na pek papiru,pobrasnenom oklagijom i tako prenesete u pleh.
11.03.2013, 20:57
draguljče
1049
Ja imam super recept za Kapri kolač. Stavim ga čim ga nađem. Negdje sam rokovnik zagubila.
12.03.2013, 16:38
toncica
1518
Izvinjavam se svima taman sam posla da napisem recept kad ono nekakve smetnje na forumu,
KOKOS RAVANIJA KORA3jaja 12kas. secera 12 kas. brasna 12 kas. mlijeka 12 kas. ulja 1 kas. kakaoa 200g. kokosa i 1 pecivo. Sve to sastavite a kakao stavite zadnji da malo prosarate kao za mramor kolac. ZA SERBET-400g secera i 600 ml vode. Koru peci 30min. na 200stepeni. Napraviti serbet i toplim preliti kolac. PRIJATNO
12.03.2013, 16:41
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: draguljče
Ja imam super recept za Kapri kolač. Stavim ga čim ga nađem. Negdje sam rokovnik zagubila.
daj..pravila kolegica plaho mi se dopao