cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Kolaci....

  
clock-img

25.12.2011, 22:30

clock-img

Medić*

pencil-img

29

IZVORNA PORUKA: jasmin


IZVORNA PORUKA: medic slatki

Upravo napravila ovaj gore kolac od jasmin, sa kafom, super je, nisam imala oraha pa sam narendala napolitanku preko i malo cokolade, lagan, mekan i ukusan. Dvoumila sam se da li da ga prelivam kafom, mislila necim drugim ali kafa mu da tako fi ukus. 



Meni se ne osjeti kafa u preljevu,kao da je neka posebna mjesavina,nekako i na orahe mirise taj preljev...ma pravo brz i pravo dobar.



Da, ne osjeti se. A so je jako bitno dobar a ni malo troskali user posted image


_____________________________

Nema vece institucije od roditelja!

clock-img

25.12.2011, 22:31

clock-img

jasmin

pencil-img

4600


IZVORNA PORUKA: medic slatki

IZVORNA PORUKA: juni

Jos jednom hvala user posted image poslala sam medicu pp.



Juni prihvacen zahtjev, imas pp na RR user posted image

Jasmin upravo idem praviti ovaj tvoj brzinski kolac user posted image



I ja bih...

_____________________________

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

clock-img

25.12.2011, 22:36

clock-img

Medić*

pencil-img

29

IZVORNA PORUKA: jasmin


IZVORNA PORUKA: medic slatki

IZVORNA PORUKA: juni

Jos jednom hvala user posted image poslala sam medicu pp.



Juni prihvacen zahtjev, imas pp na RR user posted image

Jasmin upravo idem praviti ovaj tvoj brzinski kolac user posted image



I ja bih...



Za FB zahtjev ? Grijesim li :)



_____________________________

Nema vece institucije od roditelja!

clock-img

25.12.2011, 22:37

clock-img

jasmin

pencil-img

4600


IZVORNA PORUKA: medic slatki

IZVORNA PORUKA: jasmin


IZVORNA PORUKA: medic slatki

IZVORNA PORUKA: juni

Jos jednom hvala user posted image poslala sam medicu pp.



Juni prihvacen zahtjev, imas pp na RR user posted image

Jasmin upravo idem praviti ovaj tvoj brzinski kolac user posted image



I ja bih...



Za FB zahtjev ? Grijesim li :)




Pa ja,ako zelis.Jesam te sad dovela u nezgodnu situaciju?

_____________________________

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

clock-img

25.12.2011, 22:39

clock-img

Medić*

pencil-img

29

Ma ne, taman posla, nego ne skontah odmah, a evo poslacu ti podatke na pp :)

_____________________________

Nema vece institucije od roditelja!

clock-img

31.12.2011, 00:25

clock-img

Medić*

pencil-img

29

Evo jedan brzinski rolat sa eurokremom

4 jaja

10 kasika secera

10 kasika brasna

4 kasike jogurta ili vode

pecivo

Umutite potrebne sastojke za koru. Zagrijete rernu i pecete na 150 stepeni. Kora je tanka pa brzo bude pecena.

Vrucu koru zavijete u mokru kuhinjsku krpu i cekate da se ohladi. Razvijede i premazete eurokremom. Moze glazura neka preko, ja sam posula rolat secerom u prahu. Rolat se moze filovati i dzemom, pekmezom, po zelji. Mi volimo eurokrem user posted image


_____________________________

Nema vece institucije od roditelja!

clock-img

17.02.2012, 09:21

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

evo jedan recept naše sretne_mameuser posted image

jabukovača sa pudingom i orasima

Treba ti 8-10-12 kiselih jabuka zavisi kako volite..više ili manje..
Jufka- sušena SPRIND, KLAS, JAMI, LABOR, od 500g..

šećer

štaub šećer, malo cimeta



Jabuke sitno izribaš..ako hoćeš staviš u njih sjeckanih oraha..nije obavezno..i malo cimeta..to ako želiš..pošećeriš (3-4l šećera).

2-3 pudinga od vanilije skuhaš sa mlijekom i šećerom.(1-1,5l mlijeka).i ostaviš da se ohladi dobro..

Onda ..pošto ti jufka dođe u listićima ideš ..na malo namazanu tepsiju staviš 3 lista jufke..ravnomjerno rasporediš puding da ga možeš lijepo raspodijeliti..pa opet 2 lista jufke..pa jabuke razdijeliš...pa opet 2-3 lista jufke..i sve tako dok imaš fila..onda na vrhu zadnje ti idu jufke..Isječeš kako želiš i staviš peći na 180 C u zagrijanu rernu..i tako nekih pola sata do 40min..zavisi ti od šporeta..dok lijepo ne porumeni..

Kad se ohladi ..pospeš štaub šećerom..

Istu jabukovaču možeš praviti bez pudinga..Tada sve isto redaš..ali u tu onda ide agda ( skuhaš 4 čaše vode sa 3 čaše šećera i linun na kolutiće..pa zaliješ kad pita bude gotova..

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

17.02.2012, 10:11

clock-img

sretna_mama

pencil-img

437

Evo i sličica te jabukovače..

user posted image

clock-img

17.02.2012, 10:13

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

user posted image user posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

17.02.2012, 11:39

clock-img

milenium

pencil-img

6133

upravo se spremam praviti jedan kolač,ali često mi se desi kada ga pravim da bude u njemu grudvica u kremi(krema je od vanilija pudinga mlijeka i margarina).iako dobro prije izmješan prašak u mlijeku da ne bude niti jedne grudve,kad se krema kuha opet se stvoreuser posted image  ima li itko savjet?

clock-img

17.02.2012, 11:48

clock-img

DM

pencil-img

2408

Milenium hajde skuhaj 3 pudinga u 1 L mlijeka i miješaja ga često dok se hladi,pa kad se sasvim ohladi umuti ga dobro mikserom i onda u nj dodaju margarin/puter koji si prethodno dobro izmiksala sa štaubom!

_____________________________

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

clock-img

17.02.2012, 11:52

clock-img

milenium

pencil-img

6133

pa ovako sve i radim.u kremama s pudingom ne bude toliko grudvica kao kad pravim s brašnom i mlijekom i margarinom. al opet me te grudvice živciraju pa makar bile samo 3.

clock-img

17.02.2012, 11:53

clock-img

mamabb

pencil-img

1235


IZVORNA PORUKA: milenium

upravo se spremam praviti jedan kolač,ali često mi se desi kada ga pravim da bude u njemu grudvica u kremi(krema je od vanilija pudinga mlijeka i margarina).iako dobro prije izmješan prašak u mlijeku da ne bude niti jedne grudve,kad se krema kuha opet se stvoreuser posted image  ima li itko savjet?



Ja takve kreme pravim uz stalno mješanje pjenjačom ili mikserom na najnižoj brzini i nikad nema grudvica. Puter dodajem u vruću kremu i isto izmiksam, nekako meni je ljepša nego kad naknadno u ohlađenu kremu dodam umućkan s štaubom.


_____________________________

04.12.2008.

clock-img

17.02.2012, 11:53

clock-img

milenium

pencil-img

6133

IZVORNA PORUKA: doublemum

Milenium hajde skuhaj 3 pudinga u 1 L mlijeka i miješaja ga često dok se hladi,pa kad se sasvim ohladi umuti ga dobro mikserom i onda u nj dodaju margarin/puter koji si prethodno dobro izmiksala sa štaubom!



skloniš li puding s vatre odmah čim prokuha ili ga još držiš na vatri i mješaš?

clock-img

17.02.2012, 11:55

clock-img

milenium

pencil-img

6133

IZVORNA PORUKA: mamabb


Ja takve kreme pravim uz stalno mješanje pjenjačom ili mikserom na najnižoj brzini i nikad nema grudvica.



mješaš ga mikserom dok je na vatri ili?

clock-img

17.02.2012, 11:56

clock-img

mamabb

pencil-img

1235


IZVORNA PORUKA: milenium

IZVORNA PORUKA: mamabb


Ja takve kreme pravim uz stalno mješanje pjenjačom ili mikserom na najnižoj brzini i nikad nema grudvica.



mješaš ga mikserom dok je na vatri ili?



Da


_____________________________

04.12.2008.

clock-img

17.02.2012, 11:56

clock-img

DM

pencil-img

2408


IZVORNA PORUKA: milenium

IZVORNA PORUKA: doublemum

Milenium hajde skuhaj 3 pudinga u 1 L mlijeka i miješaja ga često dok se hladi,pa kad se sasvim ohladi umuti ga dobro mikserom i onda u nj dodaju margarin/puter koji si prethodno dobro izmiksala sa štaubom!



skloniš li puding s vatre odmah čim prokuha ili ga još držiš na vatri i mješaš?



Kad prokuha, još možda minutu jednu miješam dok ključa i onda dok se hladi miješam, da se ne stvara ona korica....a to sa brašnom i grudvicama-možda nije dobar omjeruser posted image

_____________________________

Čim želja prestane biti želja,
čim minu čežnja, ni slasti više nema!

clock-img

17.02.2012, 12:00

clock-img

mamabb

pencil-img

1235


IZVORNA PORUKA: doublemum


IZVORNA PORUKA: milenium

IZVORNA PORUKA: doublemum

Milenium hajde skuhaj 3 pudinga u 1 L mlijeka i miješaja ga često dok se hladi,pa kad se sasvim ohladi umuti ga dobro mikserom i onda u nj dodaju margarin/puter koji si prethodno dobro izmiksala sa štaubom!



skloniš li puding s vatre odmah čim prokuha ili ga još držiš na vatri i mješaš?



Kad prokuha, još možda minutu jednu miješam dok ključa i onda dok se hladi miješam, da se ne stvara ona korica....a to sa brašnom i grudvicama-možda nije dobar omjeruser posted image



Za ovo isto imam caku, stavim onu najlon foliju i nema korice.


_____________________________

04.12.2008.

clock-img

17.02.2012, 12:21

clock-img

chuci

pencil-img

804

to će ti se desiti ako staviš hladan puding u vruće mlijeko, pitanje je razlike temperatura dvije smjese

ja uvijek izmješam puding sa malo mlijeka, ostatak mlijeka stavim da se grije. samo dok ja umješam puding i šećer i malo mlijeka i odmah sastavim smjese. malo duže traje dok to postane gusto kao puding ali je sigurnije da se neće napraviti grudice. pogotovo se ovo dešava kad praviš smjesu za fil jer onda obično ide manje mlijeka nego što piše da treba za jedan puding (2 pudinga na 600 ml mlijeka je kod mene obično)
nadam se da nisi već počela ja tek sad vidjeh


_____________________________

mrvica 22.9.2009.
mravić 4.6.2012.
ako ih ne čujem... u zijanu su garant

clock-img

17.02.2012, 12:28

clock-img

Amam

pencil-img

659

IZVORNA PORUKA: milenium

upravo se spremam praviti jedan kolač,ali često mi se desi kada ga pravim da bude u njemu grudvica u kremi(krema je od vanilija pudinga mlijeka i margarina).iako dobro prije izmješan prašak u mlijeku da ne bude niti jedne grudve,kad se krema kuha opet se stvoreuser posted image  ima li itko savjet?


Smjesu pudinga i mlijekka uvijek procijedim kroz cjediljku za caj.i onda mlijeko koje je prokuhalo sklonim s vatre i sacekam par sek,i u tankom mlazu umijesam puding u mlijeko a pri tome brzo mijesam i tek onda vratim na vatru,ne bude mi grudvica.

_____________________________

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

clock-img

17.02.2012, 12:34

clock-img

jasmin

pencil-img

4600


IZVORNA PORUKA: chuci

to će ti se desiti ako staviš hladan puding u vruće mlijeko, pitanje je razlike temperatura dvije smjese

ja uvijek izmješam puding sa malo mlijeka, ostatak mlijeka stavim da se grije. samo dok ja umješam puding i šećer i malo mlijeka i odmah sastavim smjese. malo duže traje dok to postane gusto kao puding ali je sigurnije da se neće napraviti grudice. pogotovo se ovo dešava kad praviš smjesu za fil jer onda obično ide manje mlijeka nego što piše da treba za jedan puding (2 pudinga na 600 ml mlijeka je kod mene obično)
nadam se da nisi već počela ja tek sad vidjeh



Ovu metodu pravljenja sam citala na uputi za pravljenje pudinga iz Turske.I uvijek ispadne super.


_____________________________

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

clock-img

17.02.2012, 13:21

clock-img

milenium

pencil-img

6133

IZVORNA PORUKA: chuci

to će ti se desiti ako staviš hladan puding u vruće mlijeko, pitanje je razlike temperatura dvije smjese

ja uvijek izmješam puding sa malo mlijeka, ostatak mlijeka stavim da se grije. samo dok ja umješam puding i šećer i malo mlijeka i odmah sastavim smjese. malo duže traje dok to postane gusto kao puding ali je sigurnije da se neće napraviti grudice. pogotovo se ovo dešava kad praviš smjesu za fil jer onda obično ide manje mlijeka nego što piše da treba za jedan puding (2 pudinga na 600 ml mlijeka je kod mene obično)
nadam se da nisi već počela ja tek sad vidjeh



chuci i ja ovako uvijek radim.možda je stvar u tome kao što je netko rekao(amani mislim) da trebam u tankom mlazu sipati puding s mlijekom u mlijeko.a ja obično brzo to iskrenemuser posted image  hvala,bacam se na pravljenje.

clock-img

18.03.2012, 08:35

clock-img

chantal

pencil-img

431

Meni treba malo pomoći...hoću da pravim onaj brzi kolač s pudingom,keksom i krembananama (puding se skuha i samo se umiješaju u njega keks i krembanane,pa se premaže šlagom) e sad ne znam jel ide margarin u njega??

clock-img

18.03.2012, 08:40

clock-img

ElmaB

pencil-img

4568

Ja sam stavljala u ohlađenu masu 100 grama omekšalog putera.

_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.

clock-img

18.03.2012, 08:43

clock-img

chantal

pencil-img

431

A kad onda da umiješam keks i bananice,ako se ohladi neće se lijepo sjediniti,ili?




< Poruku je uredio chantal -- 18.3.2012 8:51:05 >

Zadnji članci

article-img