Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Upravo napravila ovaj gore kolac od jasmin, sa kafom, super je, nisam imala oraha pa sam narendala napolitanku preko i malo cokolade, lagan, mekan i ukusan. Dvoumila sam se da li da ga prelivam kafom, mislila necim drugim ali kafa mu da tako fi ukus.
Meni se ne osjeti kafa u preljevu,kao da je neka posebna mjesavina,nekako i na orahe mirise taj preljev...ma pravo brz i pravo dobar.
Da, ne osjeti se. A so je jako bitno dobar a ni malo troskali
_____________________________
Nema vece institucije od roditelja!
25.12.2011, 22:31
jasmin
4600
IZVORNA PORUKA: medic slatki
IZVORNA PORUKA: juni
Jos jednom hvala poslala sam medicu pp.
Juni prihvacen zahtjev, imas pp na RR
Jasmin upravo idem praviti ovaj tvoj brzinski kolac
I ja bih...
_____________________________
”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!
Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!
2007, 2008 ( dva puta moje sve )
25.12.2011, 22:36
Medić*
29
IZVORNA PORUKA: jasmin
IZVORNA PORUKA: medic slatki
IZVORNA PORUKA: juni
Jos jednom hvala poslala sam medicu pp.
Juni prihvacen zahtjev, imas pp na RR
Jasmin upravo idem praviti ovaj tvoj brzinski kolac
I ja bih...
Za FB zahtjev ? Grijesim li :)
_____________________________
Nema vece institucije od roditelja!
25.12.2011, 22:37
jasmin
4600
IZVORNA PORUKA: medic slatki
IZVORNA PORUKA: jasmin
IZVORNA PORUKA: medic slatki
IZVORNA PORUKA: juni
Jos jednom hvala poslala sam medicu pp.
Juni prihvacen zahtjev, imas pp na RR
Jasmin upravo idem praviti ovaj tvoj brzinski kolac
I ja bih...
Za FB zahtjev ? Grijesim li :)
Pa ja,ako zelis.Jesam te sad dovela u nezgodnu situaciju?
_____________________________
”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!
Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!
2007, 2008 ( dva puta moje sve )
25.12.2011, 22:39
Medić*
29
Ma ne, taman posla, nego ne skontah odmah, a evo poslacu ti podatke na pp :)
_____________________________
Nema vece institucije od roditelja!
31.12.2011, 00:25
Medić*
29
Evo jedan brzinski rolat sa eurokremom
4 jaja
10 kasika secera
10 kasika brasna
4 kasike jogurta ili vode
pecivo
Umutite potrebne sastojke za koru. Zagrijete rernu i pecete na 150 stepeni. Kora je tanka pa brzo bude pecena.
Vrucu koru zavijete u mokru kuhinjsku krpu i cekate da se ohladi. Razvijede i premazete eurokremom. Moze glazura neka preko, ja sam posula rolat secerom u prahu. Rolat se moze filovati i dzemom, pekmezom, po zelji. Mi volimo eurokrem
_____________________________
Nema vece institucije od roditelja!
17.02.2012, 09:21
Hanady RR
18727
evo jedan recept naše sretne_mame
jabukovača sa pudingom i orasima
Treba ti 8-10-12 kiselih jabuka zavisi kako volite..više ili manje.. Jufka- sušena SPRIND, KLAS, JAMI, LABOR, od 500g..
šećer
štaub šećer, malo cimeta
Jabuke sitno izribaš..ako hoćeš staviš u njih sjeckanih oraha..nije obavezno..i malo cimeta..to ako želiš..pošećeriš (3-4l šećera).
2-3 pudinga od vanilije skuhaš sa mlijekom i šećerom.(1-1,5l mlijeka).i ostaviš da se ohladi dobro..
Onda ..pošto ti jufka dođe u listićima ideš ..na malo namazanu tepsiju staviš 3 lista jufke..ravnomjerno rasporediš puding da ga možeš lijepo raspodijeliti..pa opet 2 lista jufke..pa jabuke razdijeliš...pa opet 2-3 lista jufke..i sve tako dok imaš fila..onda na vrhu zadnje ti idu jufke..Isječeš kako želiš i staviš peći na 180 C u zagrijanu rernu..i tako nekih pola sata do 40min..zavisi ti od šporeta..dok lijepo ne porumeni..
Kad se ohladi ..pospeš štaub šećerom..
Istu jabukovaču možeš praviti bez pudinga..Tada sve isto redaš..ali u tu onda ide agda ( skuhaš 4 čaše vode sa 3 čaše šećera i linun na kolutiće..pa zaliješ kad pita bude gotova..
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
17.02.2012, 10:11
sretna_mama
437
Evo i sličica te jabukovače..
17.02.2012, 10:13
Hanady RR
18727
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
17.02.2012, 11:39
milenium
6133
upravo se spremam praviti jedan kolač,ali često mi se desi kada ga pravim da bude u njemu grudvica u kremi(krema je od vanilija pudinga mlijeka i margarina).iako dobro prije izmješan prašak u mlijeku da ne bude niti jedne grudve,kad se krema kuha opet se stvore ima li itko savjet?
17.02.2012, 11:48
DM
2408
Milenium hajde skuhaj 3 pudinga u 1 L mlijeka i miješaja ga često dok se hladi,pa kad se sasvim ohladi umuti ga dobro mikserom i onda u nj dodaju margarin/puter koji si prethodno dobro izmiksala sa štaubom!
_____________________________
Čim želja prestane biti želja, čim minu čežnja, ni slasti više nema!
17.02.2012, 11:52
milenium
6133
pa ovako sve i radim.u kremama s pudingom ne bude toliko grudvica kao kad pravim s brašnom i mlijekom i margarinom. al opet me te grudvice živciraju pa makar bile samo 3.
17.02.2012, 11:53
mamabb
1235
IZVORNA PORUKA: milenium
upravo se spremam praviti jedan kolač,ali često mi se desi kada ga pravim da bude u njemu grudvica u kremi(krema je od vanilija pudinga mlijeka i margarina).iako dobro prije izmješan prašak u mlijeku da ne bude niti jedne grudve,kad se krema kuha opet se stvore ima li itko savjet?
Ja takve kreme pravim uz stalno mješanje pjenjačom ili mikserom na najnižoj brzini i nikad nema grudvica. Puter dodajem u vruću kremu i isto izmiksam, nekako meni je ljepša nego kad naknadno u ohlađenu kremu dodam umućkan s štaubom.
_____________________________
04.12.2008.
17.02.2012, 11:53
milenium
6133
IZVORNA PORUKA: doublemum
Milenium hajde skuhaj 3 pudinga u 1 L mlijeka i miješaja ga često dok se hladi,pa kad se sasvim ohladi umuti ga dobro mikserom i onda u nj dodaju margarin/puter koji si prethodno dobro izmiksala sa štaubom!
skloniš li puding s vatre odmah čim prokuha ili ga još držiš na vatri i mješaš?
17.02.2012, 11:55
milenium
6133
IZVORNA PORUKA: mamabb
Ja takve kreme pravim uz stalno mješanje pjenjačom ili mikserom na najnižoj brzini i nikad nema grudvica.
mješaš ga mikserom dok je na vatri ili?
17.02.2012, 11:56
mamabb
1235
IZVORNA PORUKA: milenium
IZVORNA PORUKA: mamabb
Ja takve kreme pravim uz stalno mješanje pjenjačom ili mikserom na najnižoj brzini i nikad nema grudvica.
mješaš ga mikserom dok je na vatri ili?
Da
_____________________________
04.12.2008.
17.02.2012, 11:56
DM
2408
IZVORNA PORUKA: milenium
IZVORNA PORUKA: doublemum
Milenium hajde skuhaj 3 pudinga u 1 L mlijeka i miješaja ga često dok se hladi,pa kad se sasvim ohladi umuti ga dobro mikserom i onda u nj dodaju margarin/puter koji si prethodno dobro izmiksala sa štaubom!
skloniš li puding s vatre odmah čim prokuha ili ga još držiš na vatri i mješaš?
Kad prokuha, još možda minutu jednu miješam dok ključa i onda dok se hladi miješam, da se ne stvara ona korica....a to sa brašnom i grudvicama-možda nije dobar omjer
_____________________________
Čim želja prestane biti želja, čim minu čežnja, ni slasti više nema!
17.02.2012, 12:00
mamabb
1235
IZVORNA PORUKA: doublemum
IZVORNA PORUKA: milenium
IZVORNA PORUKA: doublemum
Milenium hajde skuhaj 3 pudinga u 1 L mlijeka i miješaja ga često dok se hladi,pa kad se sasvim ohladi umuti ga dobro mikserom i onda u nj dodaju margarin/puter koji si prethodno dobro izmiksala sa štaubom!
skloniš li puding s vatre odmah čim prokuha ili ga još držiš na vatri i mješaš?
Kad prokuha, još možda minutu jednu miješam dok ključa i onda dok se hladi miješam, da se ne stvara ona korica....a to sa brašnom i grudvicama-možda nije dobar omjer
Za ovo isto imam caku, stavim onu najlon foliju i nema korice.
_____________________________
04.12.2008.
17.02.2012, 12:21
chuci
804
to će ti se desiti ako staviš hladan puding u vruće mlijeko, pitanje je razlike temperatura dvije smjese
ja uvijek izmješam puding sa malo mlijeka, ostatak mlijeka stavim da se grije. samo dok ja umješam puding i šećer i malo mlijeka i odmah sastavim smjese. malo duže traje dok to postane gusto kao puding ali je sigurnije da se neće napraviti grudice. pogotovo se ovo dešava kad praviš smjesu za fil jer onda obično ide manje mlijeka nego što piše da treba za jedan puding (2 pudinga na 600 ml mlijeka je kod mene obično) nadam se da nisi već počela ja tek sad vidjeh
_____________________________
mrvica 22.9.2009. mravić 4.6.2012. ako ih ne čujem... u zijanu su garant
17.02.2012, 12:28
Amam
659
IZVORNA PORUKA: milenium
upravo se spremam praviti jedan kolač,ali često mi se desi kada ga pravim da bude u njemu grudvica u kremi(krema je od vanilija pudinga mlijeka i margarina).iako dobro prije izmješan prašak u mlijeku da ne bude niti jedne grudve,kad se krema kuha opet se stvore ima li itko savjet?
Smjesu pudinga i mlijekka uvijek procijedim kroz cjediljku za caj.i onda mlijeko koje je prokuhalo sklonim s vatre i sacekam par sek,i u tankom mlazu umijesam puding u mlijeko a pri tome brzo mijesam i tek onda vratim na vatru,ne bude mi grudvica.
_____________________________
Cvjetak<3curetak A-2005. Mamina maza E-2011
17.02.2012, 12:34
jasmin
4600
IZVORNA PORUKA: chuci
to će ti se desiti ako staviš hladan puding u vruće mlijeko, pitanje je razlike temperatura dvije smjese
ja uvijek izmješam puding sa malo mlijeka, ostatak mlijeka stavim da se grije. samo dok ja umješam puding i šećer i malo mlijeka i odmah sastavim smjese. malo duže traje dok to postane gusto kao puding ali je sigurnije da se neće napraviti grudice. pogotovo se ovo dešava kad praviš smjesu za fil jer onda obično ide manje mlijeka nego što piše da treba za jedan puding (2 pudinga na 600 ml mlijeka je kod mene obično) nadam se da nisi već počela ja tek sad vidjeh
Ovu metodu pravljenja sam citala na uputi za pravljenje pudinga iz Turske.I uvijek ispadne super.
_____________________________
”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!
Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!
2007, 2008 ( dva puta moje sve )
17.02.2012, 13:21
milenium
6133
IZVORNA PORUKA: chuci
to će ti se desiti ako staviš hladan puding u vruće mlijeko, pitanje je razlike temperatura dvije smjese
ja uvijek izmješam puding sa malo mlijeka, ostatak mlijeka stavim da se grije. samo dok ja umješam puding i šećer i malo mlijeka i odmah sastavim smjese. malo duže traje dok to postane gusto kao puding ali je sigurnije da se neće napraviti grudice. pogotovo se ovo dešava kad praviš smjesu za fil jer onda obično ide manje mlijeka nego što piše da treba za jedan puding (2 pudinga na 600 ml mlijeka je kod mene obično) nadam se da nisi već počela ja tek sad vidjeh
chuci i ja ovako uvijek radim.možda je stvar u tome kao što je netko rekao(amani mislim) da trebam u tankom mlazu sipati puding s mlijekom u mlijeko.a ja obično brzo to iskrenem hvala,bacam se na pravljenje.
18.03.2012, 08:35
chantal
431
Meni treba malo pomoći...hoću da pravim onaj brzi kolač s pudingom,keksom i krembananama (puding se skuha i samo se umiješaju u njega keks i krembanane,pa se premaže šlagom) e sad ne znam jel ide margarin u njega??
18.03.2012, 08:40
ElmaB
4568
Ja sam stavljala u ohlađenu masu 100 grama omekšalog putera.