Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong
29.11.2011, 17:41
jasmin
4600
IZVORNA PORUKA: maja78 RR
Jedan brz, odlican, jeftin kolac. I zaista je ukus medenog srca.
Medeno srce
Sastojci • 2-e case brasna ( casa 200ml ) • 1/2 case secera • 2-3 kasike kakaa • 1 kasika cimeta • 1 prasak za pecivo • 1 1/2 casa mlake vode • 3 kasike dzema od kajsije (ja stavila od sljiva domaci) • 100 gr cokolade za kuhanje
Priprema
Zagrijati rernu na 180c. Smuckati zajedno brasno, prasak za pecivo, kakao,cimet, secer i vodu pa peci 15-20 min. Vruc kolac premazati sa dzemom pa ostaviti da se ohladi.
Rastopiti cokoladu sa 4 kasike ulje, pa preliti glazuru preko kolaca i ostaviti u frizider da se stegne (moze i dvije cokolade ko zeli da glazura bude jaca)
Majo care,odlicno izgleda,masaallah.Uskoro pravim akobogda.
_____________________________
”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!
Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!
2007, 2008 ( dva puta moje sve )
29.11.2011, 21:40
Amam
659
Ovu tortu sam pravila za mm rodjendan,pa neka se tako i zove "MM" .
!. biskvit: 3 bjelanca,5 kasika secera,1 mala soljica mlijeka,4-5 kasika brasna,1/2 pzp i 5 kasika mljevenih oraha.To istresti na pek papir i ispeci. " biskvit : 5 bjelanaca,6 kasika secera,6 kasika brasna i 1/2 pzp. Preko pek papira rasporediti 150 gr ljesnjaka/badema istucenih na grubo,pa polahko kasikom rasporediti bjelanca,staviti da se pece. Kad se ispece biskvit okrenuti,tako da ljesnjaci dodju gore. Zagrijati oko 200gr nutele(da se lakse razmaze) i premazati preko ljesnjaka. Izdrobiti 6-7 komada plazme pa rasporediti po nuteli. Fil: Zakuhati 800 ml mlijeka.Zumanca i 100 gr secera dobro umutiti,zatim dodati 2 pudinga od vanilije i 3 kasike brasna,kad se sve sjedini dodati 200ml mlijeka i umutiti metlicom. U uzavrelo mlijeko umijesati lagano zumanca i skuhati kao puding. Skinuti s vatre i prohladiti,u to umijesati 1/2 margarina za kreme,ja sam rucno i super mi je ispalo(kako je preporucila Noa),ako vam nije dovoljno sltko mozete dodati secera u prahu. Fil raspoloviti pa u jedan dodati 100 gr otopljene coklode za kuhanje,a drugi ostaje zut. Preko biskvita s keksima rasporediti zuti fil pa staviti biskvit s orasima koji mozete malo poskropiti hladnim mlijekom,pa premazati cokoladnim filom.I nanijeti slag. Torta je super i jako ukusna.
_____________________________
Cvjetak<3curetak A-2005. Mamina maza E-2011
29.11.2011, 21:45
virgulina
187
Mala , nisam zaboravila na recept nego mi mater umorna , pa cu sutra , sorry
ovo je nesto najbolje sto sam pronasla u posljednih 1,5 godina. i navukla sam pola svoje familije na njih. mada, jos uvijek sam u potrazi za tom nekom cokoladom koja ih dize, jer meni skoro nikad nisu ovako okrugli. ali, svejedno se vrlo brzo pojedu
ovo je nesto najbolje sto sam pronasla u posljednih 1,5 godina. i navukla sam pola svoje familije na njih. mada, jos uvijek sam u potrazi za tom nekom cokoladom koja ih dize, jer meni skoro nikad nisu ovako okrugli. ali, svejedno se vrlo brzo pojedu
Koju čokoladu inače stavljaš? Da mi je naći neku sa 75% kakaa. Imaju one neke, ali s chillijem ili narandzom.
_____________________________
Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong
29.11.2011, 23:36
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: sabinos
hanady ova bosanska torta me jako zanima.koliki pleh koristis?
kod mene torten pleh 26 cm...eto taj kristim za ovu ''patentiranu'' bosansku... a sutra ima da zadma ovaj medanjak majin... sad odoh po svoj rokvnik vanilice da maloj napišem
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
29.11.2011, 23:43
Hanady RR
18727
vanilice
pjenato izraditi 200 gr putera... u to dodati 4 kašike šećera u prahu i mutiti... onda dodati 1 cijelo jaje i jedno žumnace i nastaviti raditi rukom...pa dodati sok od jednog limuna i braško...brašna se dodaje dok s ene dobije glatko tijesto...cca. 500 gr brašna... staviti u najlonsku foliju i jedno 30 minuta u frižider nek dostoji... onda razvaljati tijesto debljine pole centimetra pa modlama vaditi kolačiće... ja najčešće radims atrinske...znači čaša za rakiju pa male krugove...a nekada radim i sa modlama cvijeta ili zvijezde pa unutar manjom modlom vadim rupicu...
takve kolačiće poredti na pek papir i šeći na 180 stepeni 20 minuta , ne više...
izvaditi ohladiti i mazati između dva kolačića džem...ja koristim ili džem od marelice ili marmeldu od šipurka to su mi najdraže varijante...
kad se sastave uvaljati ih u šećer u prahu...
napomena. ako se peku kolačići sa rupicom u dredini odna se prije ljepljenja dva kolačića sa džemom umaču u šećer u prahu da se idi boja džema tj. marmelade...
jednostavno i brzo...
eh da...najbolje ih praviti 24 sata prije nego će s ejesti...čuvati ih u plastičnoj posudi pokrivene kuhinjskom krpom na sobnoj temperaturi...omkešaju i budu uksuniji
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
30.11.2011, 08:37
jutkica09
88
Majo probala sam medeno srce ,odlican je samo sto sam cokoladu u glazuri istopila u 2 dcl slatke pavlake.Jos jednom odlican je!
< Poruku je uredio jutkica09 -- 30.11.2011 8:38:13 >
30.11.2011, 08:44
Malenaoduvijek
5237
palachinken,hanady hvala puno probacu i jedno i drugo napraviti
virgulina moze i danas nema frke hvala ti puno u svakom slucaju
_____________________________
Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!
30.11.2011, 10:31
maja78 RR
4163
IZVORNA PORUKA: jutkica09
Majo probala sam medeno srce ,odlican je samo sto sam cokoladu u glazuri istopila u 2 dcl slatke pavlake.Jos jednom odlican je!
ovo je prepisano po receptu, ali i ja sam napravila glazuru po svome, tj dodala i malo mlijeka, a moze i to vrhnje, sigurno je jos bolje :)
_____________________________
"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer
30.11.2011, 10:40
InLove
538
Majooo kolac je odlican!!
_____________________________
Zbog pogresnih ljudi, vise ni prave ne prepoznajem!
30.11.2011, 15:25
sabinos
1236
IZVORNA PORUKA: Amam
Ovu tortu sam pravila za mm rodjendan,pa neka se tako i zove "MM" .
!. biskvit: 3 bjelanca,5 kasika secera,1 mala soljica mlijeka,4-5 kasika brasna,1/2 pzp i 5 kasika mljevenih oraha.To istresti na pek papir i ispeci. " biskvit : 5 bjelanaca,6 kasika secera,6 kasika brasna i 1/2 pzp. Preko pek papira rasporediti 150 gr ljesnjaka/badema istucenih na grubo,pa polahko kasikom rasporediti bjelanca,staviti da se pece. Kad se ispece biskvit okrenuti,tako da ljesnjaci dodju gore. Zagrijati oko 200gr nutele(da se lakse razmaze) i premazati preko ljesnjaka. Izdrobiti 6-7 komada plazme pa rasporediti po nuteli. Fil: Zakuhati 800 ml mlijeka.Zumanca i 100 gr secera dobro umutiti,zatim dodati 2 pudinga od vanilije i 3 kasike brasna,kad se sve sjedini dodati 200ml mlijeka i umutiti metlicom. U uzavrelo mlijeko umijesati lagano zumanca i skuhati kao puding. Skinuti s vatre i prohladiti,u to umijesati 1/2 margarina za kreme,ja sam rucno i super mi je ispalo(kako je preporucila Noa),ako vam nije dovoljno sltko mozete dodati secera u prahu. Fil raspoloviti pa u jedan dodati 100 gr otopljene coklode za kuhanje,a drugi ostaje zut. Preko biskvita s keksima rasporediti zuti fil pa staviti biskvit s orasima koji mozete malo poskropiti hladnim mlijekom,pa premazati cokoladnim filom.I nanijeti slag. Torta je super i jako ukusna.
ja sam ovo pravila muzu i meni za godisnjicu,ima recept na coolinarici .zove se monte torta.slican recept i odlican
< Poruku je uredio sabinos -- 30.11.2011 15:29:45 >
_____________________________
nista nije ni dobro ni lose samo ga misljenje cini takvim.Sekspir
mamine paše i najbolji drugovi veliki A 2009 mali A 2013
30.11.2011, 18:28
virgulina
187
Linzer : 10 dkg secera 15 dkg margarina ili ulja ili masnoce 30 dkg brasna 3 zumanca dodati malo ruma , mama stavi esenciju , poceti mjesiti pa ako je pretvrdo dodati mlijeka i mjesiti da se dobije glatko tijesto , zatom razvaljati na debljinu oko 5 mm , vaditi kolutice , spojiti ih pekmezom i tako spojene ispeci a kad su gotovi uvaljati u prah secer prijatno
< Poruku je uredio virgulina -- 30.11.2011 18:29:25 >
30.11.2011, 22:50
Amam
659
IZVORNA PORUKA: sabinos
IZVORNA PORUKA: Amam
Ovu tortu sam pravila za mm rodjendan,pa neka se tako i zove "MM" .
!. biskvit: 3 bjelanca,5 kasika secera,1 mala soljica mlijeka,4-5 kasika brasna,1/2 pzp i 5 kasika mljevenih oraha.To istresti na pek papir i ispeci. " biskvit : 5 bjelanaca,6 kasika secera,6 kasika brasna i 1/2 pzp. Preko pek papira rasporediti 150 gr ljesnjaka/badema istucenih na grubo,pa polahko kasikom rasporediti bjelanca,staviti da se pece. Kad se ispece biskvit okrenuti,tako da ljesnjaci dodju gore. Zagrijati oko 200gr nutele(da se lakse razmaze) i premazati preko ljesnjaka. Izdrobiti 6-7 komada plazme pa rasporediti po nuteli. Fil: Zakuhati 800 ml mlijeka.Zumanca i 100 gr secera dobro umutiti,zatim dodati 2 pudinga od vanilije i 3 kasike brasna,kad se sve sjedini dodati 200ml mlijeka i umutiti metlicom. U uzavrelo mlijeko umijesati lagano zumanca i skuhati kao puding. Skinuti s vatre i prohladiti,u to umijesati 1/2 margarina za kreme,ja sam rucno i super mi je ispalo(kako je preporucila Noa),ako vam nije dovoljno sltko mozete dodati secera u prahu. Fil raspoloviti pa u jedan dodati 100 gr otopljene coklode za kuhanje,a drugi ostaje zut. Preko biskvita s keksima rasporediti zuti fil pa staviti biskvit s orasima koji mozete malo poskropiti hladnim mlijekom,pa premazati cokoladnim filom.I nanijeti slag. Torta je super i jako ukusna.
ja sam ovo pravila muzu i meni za godisnjicu,ima recept na coolinarici .zove se monte torta.slican recept i odlican
Jeste i ja sam se njim vodila i malo nesto izmijenila i opet je predobar.
_____________________________
Cvjetak<3curetak A-2005. Mamina maza E-2011
05.12.2011, 13:09
sheri
1515
IZVORNA PORUKA: maja78 RR
Jedan brz, odlican, jeftin kolac. I zaista je ukus medenog srca.
Medeno srce
Sastojci • 2-e case brasna ( casa 200ml ) • 1/2 case secera • 2-3 kasike kakaa • 1 kasika cimeta • 1 prasak za pecivo • 1 1/2 casa mlake vode • 3 kasike dzema od kajsije (ja stavila od sljiva domaci) • 100 gr cokolade za kuhanje
Priprema
Zagrijati rernu na 180c. Smuckati zajedno brasno, prasak za pecivo, kakao,cimet, secer i vodu pa peci 15-20 min. Vruc kolac premazati sa dzemom pa ostaviti da se ohladi.
Rastopiti cokoladu sa 4 kasike ulje, pa preliti glazuru preko kolaca i ostaviti u frizider da se stegne (moze i dvije cokolade ko zeli da glazura bude jaca)
super je ovaj kolac! pogotovo za one koji vole medeno srce. ja sam jedino izmjenila glazuru, pravila sam sa cokoladom i malo vrhnja slatkog, i dobro je ispalo.
_____________________________
Nora-21.06.2009. :)
10.12.2011, 11:00
palachinken
5397
Pošto su jabuke na sve strane, evo jedan receptić za fin čokoladno-jabučni kolač:
Izmiješati cijela jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Dodati ulje, kakao i brašno s praškom za pecivo. Uliti u tepsiju veličine 20x30cm. Peći na 180 stepeni 30 minuta. Ohlađeno tijesto prerezati na pola.
Narezane jabuke kuhati u 1 dcl vode sa šećerom. Samljeti jabuke sa štapnim miserom ili u blenderu. U još tople jabuke dodati čokoladu i maslac/margarin da se rastope. Na kraju dodati izmrvljenu polovicu tijesta i sve dobro izmiksati.
Gotovu kremu staviti na preostalu polovicu tijesta i preliti glazurom od čokolade.
Ko hoće, može u kremu staviti ruma. Ja sam dodala malo cimeta, jer mi dobro ide uz doba godine
_____________________________
Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong
10.12.2011, 11:49
Miimy
1041
drage zenice hvala na receptu cudo od cokolade pravila sam i odlican je, sta vise famozan dragi opet danas narucio da pravim... odavno nista nisam bolje pravila....
_____________________________
"Odluka o tome da ćeš imati dijete – izuzetno je važna. To znači da će tvoje srce zauvek koračati negdje izvan vlastitog tijela."
Nase malo Sunce doslo na svijet 3..8.2012. 9:10h
10.12.2011, 14:03
gvendolina
1896
palachinken hvala ti na ovom receptu prijateljica mi je preksinoc pricala da je pravila ovaj kolac ali ne zapisah recep,a bas mi se svijda
_____________________________
Ajdin 30.04.2009. Afan 15.04.2014. mamini zivoti
10.12.2011, 19:09
bambi7
672
IZVORNA PORUKA: Miimy
drage zenice hvala na receptu cudo od cokolade pravila sam i odlican je, sta vise famozan dragi opet danas narucio da pravim... odavno nista nisam bolje pravila....
slazem se, kolac je super, i definitivni najbolji sa visnjama i slagom! koliko sam ga do sad puta napravila naucila sa recept napamet!
_____________________________
Ljubi mama princeze L-23.02.2007 I-09.06.2011
"Žena nikad ne moze biti previše bogata, previše mršava i imati previše cipela!!!"
12.12.2011, 13:54
mamana
531
Ima li neko recept za kinder kocke (kao one Jami)? Na internetu sam našla par recepata, ali nije to to.
12.12.2011, 14:02
damma
1281
i ja dodjoh da trazim recept za kinder pingui, ne znam jel isto to trazi i mamana? imam nekih recepata al cini mi se da nije to to.
_____________________________
2004. 2008.
14.12.2011, 21:08
Anoniman
Plastovi, iako sam ih ja kao dijete svala indijanci
- 30 komada petit keksa - solja mljevenih oraha ili grozdjica - 1 margarin To sve izmijesati, zatim, posto ce vjerovatno biti mecavo, malo vratiti u frizider da se margarin ponovo stvrdne a onda uzimati masu i njome puniti kalupe za cijedjenje limuna, znaci sa unutrasnje strane i malo lupnuti da isreset_e masu iz kalupa. Preliti cokoladom i posuti kokosovim brasnom
Napomene, uvijek mozete mijesati i neke druge orasaste plodove, pa cak i ovaj kokos staviti u smjesu, i naravno dodati secer ako zelite sladje, jer u originalnom receptu ne ide secer.
Ja cekam da se stvrdne smjesa pa cu slikati kad bude gotovo
< Poruku je uredio sahara -- 14.12.2011 21:09:28 >