cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Kolaci....

  
clock-img

29.11.2011, 16:35

clock-img

Malenaoduvijek

pencil-img

5237

virgulina moze

hanady moze svi recepti su dobro dosli.

imam jednu poguziju sto se slatkisa tice pa barem da znam sta jede, a nije ni meni mane.volim i ja keksice user posted image

< Poruku je uredio MALA1994 -- 29.11.2011 16:36:00 >


_____________________________

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

clock-img

29.11.2011, 17:09

clock-img

sabinos

pencil-img

1236

hanady ova bosanska torta me jako zanima.koliki pleh koristis?

_____________________________

nista nije ni dobro ni lose samo ga misljenje cini takvim.Sekspir

mamine paše i najbolji drugovi
veliki A 2009
mali A 2013

clock-img

29.11.2011, 17:24

clock-img

palachinken

pencil-img

5397

mala1994 ako si ljubitelj čokoladnih kolačića, probaj ove
http://www.coolinarika.com/recept/788667/
odlični su!

_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

clock-img

29.11.2011, 17:41

clock-img

jasmin

pencil-img

4600


IZVORNA PORUKA: maja78 RR

Jedan brz, odlican, jeftin kolac. I zaista je ukus medenog srca.

Medeno srce

Sastojci
• 2-e case brasna ( casa 200ml )
• 1/2 case secera
• 2-3 kasike kakaa
• 1 kasika cimeta
• 1 prasak za pecivo
• 1 1/2 casa mlake vode
• 3 kasike dzema od kajsije (ja stavila od sljiva domaci)
• 100 gr cokolade za kuhanje


Priprema

Zagrijati rernu na 180c.
Smuckati zajedno brasno, prasak za pecivo, kakao,cimet, secer i vodu pa peci 15-20 min.
Vruc kolac premazati sa dzemom pa ostaviti da se ohladi.

Rastopiti cokoladu sa 4 kasike ulje, pa preliti glazuru preko kolaca i ostaviti u frizider da se stegne (moze i dvije cokolade ko zeli da glazura bude jaca)


user posted image

user posted image



Majo care,odlicno izgleda,masaallah.Uskoro pravim akobogda.

_____________________________

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

clock-img

29.11.2011, 21:40

clock-img

Amam

pencil-img

659

Ovu tortu sam pravila za mm rodjendan,pa neka se tako i zove "MM" user posted image .

!. biskvit: 3 bjelanca,5 kasika secera,1 mala soljica mlijeka,4-5 kasika brasna,1/2 pzp i 5 kasika mljevenih oraha.To istresti na pek papir i ispeci.
" biskvit : 5 bjelanaca,6 kasika secera,6 kasika brasna i 1/2 pzp.
Preko pek papira rasporediti 150 gr ljesnjaka/badema istucenih na grubo,pa polahko kasikom rasporediti bjelanca,staviti da se pece.
Kad se ispece biskvit okrenuti,tako da ljesnjaci dodju gore.
Zagrijati oko 200gr nutele(da se lakse razmaze) i premazati preko ljesnjaka.
Izdrobiti 6-7 komada plazme pa rasporediti po nuteli.
Fil: Zakuhati 800 ml mlijeka.Zumanca i 100 gr secera dobro umutiti,zatim dodati 2 pudinga od vanilije i 3 kasike brasna,kad se sve sjedini dodati 200ml mlijeka i umutiti metlicom.
U uzavrelo mlijeko umijesati lagano zumanca i skuhati kao puding.
Skinuti s vatre i prohladiti,u to umijesati 1/2 margarina za kreme,ja sam rucno i super mi je ispalo(kako je preporucila Noa),ako vam nije dovoljno sltko mozete dodati secera u prahu.
Fil raspoloviti pa u jedan dodati 100 gr otopljene coklode za kuhanje,a drugi ostaje zut.
Preko biskvita s keksima rasporediti zuti fil pa staviti biskvit s orasima koji mozete malo poskropiti hladnim mlijekom,pa premazati cokoladnim filom.I nanijeti slag.
Torta je super i jako ukusna.

_____________________________

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

clock-img

29.11.2011, 21:45

clock-img

virgulina

pencil-img

187

Mala , nisam zaboravila na recept nego mi mater umorna , pa cu sutra , sorry user posted image

clock-img

29.11.2011, 21:54

clock-img

sheri

pencil-img

1515

IZVORNA PORUKA: palachinken

mala1994 ako si ljubitelj čokoladnih kolačića, probaj ove
http://www.coolinarika.com/recept/788667/
odlični su!


ovo je nesto najbolje sto sam pronasla u posljednih 1,5 godina. i navukla sam pola svoje familije na njih. mada, jos uvijek sam u potrazi za tom nekom cokoladom koja ih dize, jer meni skoro nikad nisu ovako okrugli. ali, svejedno se vrlo brzo pojeduuser posted image


_____________________________

Nora-21.06.2009. :)

clock-img

29.11.2011, 22:22

clock-img

palachinken

pencil-img

5397


IZVORNA PORUKA: sheri

IZVORNA PORUKA: palachinken

mala1994 ako si ljubitelj čokoladnih kolačića, probaj ove
http://www.coolinarika.com/recept/788667/
odlični su!


ovo je nesto najbolje sto sam pronasla u posljednih 1,5 godina. i navukla sam pola svoje familije na njih. mada, jos uvijek sam u potrazi za tom nekom cokoladom koja ih dize, jer meni skoro nikad nisu ovako okrugli. ali, svejedno se vrlo brzo pojeduuser posted image



Koju čokoladu inače stavljaš? Da mi je naći neku sa 75% kakaa. Imaju one neke, ali s chillijem ili narandzom.


_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

clock-img

29.11.2011, 23:36

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727


IZVORNA PORUKA: sabinos

hanady ova bosanska torta me jako zanima.koliki pleh koristis?



kod mene torten pleh 26 cm...eto taj kristim za ovu ''patentiranu'' bosansku...
a sutra ima da zadma ovaj medanjak majin...
sad odoh po svoj rokvnik vanilice da maloj napišemuser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

29.11.2011, 23:43

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

vanilice

pjenato izraditi 200 gr putera...
u to dodati 4 kašike šećera u prahu i mutiti...
onda dodati 1 cijelo jaje i jedno žumnace i nastaviti raditi rukom...pa dodati sok od jednog limuna i braško...brašna se dodaje dok s ene dobije glatko tijesto...cca. 500 gr brašna...
staviti u najlonsku foliju i jedno 30 minuta u frižider nek dostoji...
onda razvaljati tijesto debljine pole centimetra pa modlama vaditi kolačiće...
ja najčešće radims atrinske...znači čaša za rakiju pa male krugove...a nekada radim i sa modlama cvijeta ili zvijezde pa unutar manjom modlom vadim rupicu...

takve kolačiće poredti na pek papir i šeći na 180 stepeni 20 minuta , ne više...

izvaditi ohladiti i mazati između dva kolačića džem...ja koristim ili džem od marelice ili marmeldu od šipurka to su mi najdraže varijante...

kad se sastave uvaljati ih u šećer u prahu...

napomena. ako se peku kolačići sa rupicom u dredini odna se prije ljepljenja dva kolačića sa džemom umaču u šećer u prahu da se idi boja džema tj. marmelade...

jednostavno i brzo...

eh da...najbolje ih praviti 24 sata prije nego će s ejesti...čuvati ih u plastičnoj posudi pokrivene kuhinjskom krpom na sobnoj temperaturi...omkešaju i budu uksunijiuser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

30.11.2011, 08:37

clock-img

jutkica09

pencil-img

88

Majo probala sam medeno srce ,odlican je samo sto sam cokoladu u glazuri istopila u 2 dcl slatke pavlake.Jos jednom odlican je! user posted image

< Poruku je uredio jutkica09 -- 30.11.2011 8:38:13 >

clock-img

30.11.2011, 08:44

clock-img

Malenaoduvijek

pencil-img

5237

palachinken,hanady hvala puno probacu i jedno i drugo napraviti user posted image

virgulina moze i danas nema frke hvala ti puno u svakom slucaju


_____________________________

Ne pokusavaj me shvatiti samo me voli!

clock-img

30.11.2011, 10:31

clock-img

maja78 RR

pencil-img

4163

IZVORNA PORUKA: jutkica09

Majo probala sam medeno srce ,odlican je samo sto sam cokoladu u glazuri istopila u 2 dcl slatke pavlake.Jos jednom odlican je! user posted image



ovo je prepisano po receptu, ali i ja sam napravila glazuru po svome, tj dodala i malo mlijeka, a moze i to vrhnje, sigurno je jos bolje :)


_____________________________

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

clock-img

30.11.2011, 10:40

clock-img

InLove

pencil-img

538

Majooo kolac je odlican!!user posted image user posted image

_____________________________

Zbog pogresnih ljudi, vise ni prave ne prepoznajem!

clock-img

30.11.2011, 15:25

clock-img

sabinos

pencil-img

1236

IZVORNA PORUKA: Amam

Ovu tortu sam pravila za mm rodjendan,pa neka se tako i zove "MM" user posted image .

!. biskvit: 3 bjelanca,5 kasika secera,1 mala soljica mlijeka,4-5 kasika brasna,1/2 pzp i 5 kasika mljevenih oraha.To istresti na pek papir i ispeci.
" biskvit : 5 bjelanaca,6 kasika secera,6 kasika brasna i 1/2 pzp.
Preko pek papira rasporediti 150 gr ljesnjaka/badema istucenih na grubo,pa polahko kasikom rasporediti bjelanca,staviti da se pece.
Kad se ispece biskvit okrenuti,tako da ljesnjaci dodju gore.
Zagrijati oko 200gr nutele(da se lakse razmaze) i premazati preko ljesnjaka.
Izdrobiti 6-7 komada plazme pa rasporediti po nuteli.
Fil: Zakuhati 800 ml mlijeka.Zumanca i 100 gr secera dobro umutiti,zatim dodati 2 pudinga od vanilije i 3 kasike brasna,kad se sve sjedini dodati 200ml mlijeka i umutiti metlicom.
U uzavrelo mlijeko umijesati lagano zumanca i skuhati kao puding.
Skinuti s vatre i prohladiti,u to umijesati 1/2 margarina za kreme,ja sam rucno i super mi je ispalo(kako je preporucila Noa),ako vam nije dovoljno sltko mozete dodati secera u prahu.
Fil raspoloviti pa u jedan dodati 100 gr otopljene coklode za kuhanje,a drugi ostaje zut.
Preko biskvita s keksima rasporediti zuti fil pa staviti biskvit s orasima koji mozete malo poskropiti hladnim mlijekom,pa premazati cokoladnim filom.I nanijeti slag.
Torta je super i jako ukusna.


ja sam ovo pravila muzu i meni za godisnjicu,ima recept na coolinarici .zove se monte torta.slican recept i odlican


< Poruku je uredio sabinos -- 30.11.2011 15:29:45 >


_____________________________

nista nije ni dobro ni lose samo ga misljenje cini takvim.Sekspir

mamine paše i najbolji drugovi
veliki A 2009
mali A 2013

clock-img

30.11.2011, 18:28

clock-img

virgulina

pencil-img

187

Linzer :
10 dkg secera
15 dkg margarina ili ulja ili masnoce
30 dkg brasna
3 zumanca
dodati malo ruma , mama stavi  esenciju , poceti mjesiti pa ako je pretvrdo dodati mlijeka i mjesiti da se dobije glatko tijesto , zatom razvaljati na debljinu oko 5 mm , vaditi kolutice , spojiti ih pekmezom i tako spojene ispeci a kad su gotovi uvaljati u prah secer
prijatno user posted image

< Poruku je uredio virgulina -- 30.11.2011 18:29:25 >

clock-img

30.11.2011, 22:50

clock-img

Amam

pencil-img

659

IZVORNA PORUKA: sabinos

IZVORNA PORUKA: Amam

Ovu tortu sam pravila za mm rodjendan,pa neka se tako i zove "MM" user posted image .

!. biskvit: 3 bjelanca,5 kasika secera,1 mala soljica mlijeka,4-5 kasika brasna,1/2 pzp i 5 kasika mljevenih oraha.To istresti na pek papir i ispeci.
" biskvit : 5 bjelanaca,6 kasika secera,6 kasika brasna i 1/2 pzp.
Preko pek papira rasporediti 150 gr ljesnjaka/badema istucenih na grubo,pa polahko kasikom rasporediti bjelanca,staviti da se pece.
Kad se ispece biskvit okrenuti,tako da ljesnjaci dodju gore.
Zagrijati oko 200gr nutele(da se lakse razmaze) i premazati preko ljesnjaka.
Izdrobiti 6-7 komada plazme pa rasporediti po nuteli.
Fil: Zakuhati 800 ml mlijeka.Zumanca i 100 gr secera dobro umutiti,zatim dodati 2 pudinga od vanilije i 3 kasike brasna,kad se sve sjedini dodati 200ml mlijeka i umutiti metlicom.
U uzavrelo mlijeko umijesati lagano zumanca i skuhati kao puding.
Skinuti s vatre i prohladiti,u to umijesati 1/2 margarina za kreme,ja sam rucno i super mi je ispalo(kako je preporucila Noa),ako vam nije dovoljno sltko mozete dodati secera u prahu.
Fil raspoloviti pa u jedan dodati 100 gr otopljene coklode za kuhanje,a drugi ostaje zut.
Preko biskvita s keksima rasporediti zuti fil pa staviti biskvit s orasima koji mozete malo poskropiti hladnim mlijekom,pa premazati cokoladnim filom.I nanijeti slag.
Torta je super i jako ukusna.


ja sam ovo pravila muzu i meni za godisnjicu,ima recept na coolinarici .zove se monte torta.slican recept i odlican


Jeste i ja sam se njim vodila i malo nesto izmijenila i opet je predobar.

_____________________________

Cvjetak<3curetak A-2005.
Mamina maza E-2011

clock-img

05.12.2011, 13:09

clock-img

sheri

pencil-img

1515

IZVORNA PORUKA: maja78 RR

Jedan brz, odlican, jeftin kolac. I zaista je ukus medenog srca.

Medeno srce

Sastojci
• 2-e case brasna ( casa 200ml )
• 1/2 case secera
• 2-3 kasike kakaa
• 1 kasika cimeta
• 1 prasak za pecivo
• 1 1/2 casa mlake vode
• 3 kasike dzema od kajsije (ja stavila od sljiva domaci)
• 100 gr cokolade za kuhanje


Priprema

Zagrijati rernu na 180c.
Smuckati zajedno brasno, prasak za pecivo, kakao,cimet, secer i vodu pa peci 15-20 min.
Vruc kolac premazati sa dzemom pa ostaviti da se ohladi.

Rastopiti cokoladu sa 4 kasike ulje, pa preliti glazuru preko kolaca i ostaviti u frizider da se stegne (moze i dvije cokolade ko zeli da glazura bude jaca)


user posted image

user posted image


super je ovaj kolac! pogotovo za one koji vole medeno srce. user posted image user posted image user posted image
ja sam jedino izmjenila glazuru, pravila sam sa cokoladom i malo vrhnja slatkog, i dobro je ispalo.


_____________________________

Nora-21.06.2009. :)

clock-img

10.12.2011, 11:00

clock-img

palachinken

pencil-img

5397

Pošto su jabuke na sve strane, evo jedan receptić za fin čokoladno-jabučni kolač:

Tijesto:
5 jaja
2 dcl šećera
2 dcl ulja
4 dcl brašna
3 dkg kakaa
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer

Krema:
3 jabuke
15 dkg šećera
1 dcl vode
20 dkg maslaca/margarina
10 dkg čokolade

Glazura od čokolade:
10 dkg čokolade
5 dkg margarina
2 kašike ulja

Izmiješati cijela jaja sa šećerom i vanilin šećerom. Dodati ulje, kakao i brašno s praškom za pecivo. Uliti u tepsiju veličine 20x30cm. Peći na 180 stepeni 30 minuta. Ohlađeno tijesto prerezati na pola.

Narezane jabuke kuhati u 1 dcl vode sa šećerom. Samljeti jabuke sa štapnim miserom ili u blenderu. U još tople jabuke dodati čokoladu i maslac/margarin da se rastope. Na kraju dodati izmrvljenu polovicu tijesta i sve dobro izmiksati.

Gotovu kremu staviti na preostalu polovicu tijesta i preliti glazurom od čokolade.

Ko hoće, može u kremu staviti ruma. Ja sam dodala malo cimeta, jer mi dobro ide uz doba godine user posted image


_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

clock-img

10.12.2011, 11:49

clock-img

Miimy

pencil-img

1041

drage zenice hvala na receptu cudo od cokolade pravila sam i odlican je, sta vise famozan dragi opet danas narucio da pravim... odavno nista nisam bolje pravila....

_____________________________

‎"Odluka o tome da ćeš imati dijete – izuzetno je važna. To znači da će tvoje srce zauvek koračati negdje izvan vlastitog tijela."

Nase malo Sunce doslo na svijet 3..8.2012. 9:10h

clock-img

10.12.2011, 14:03

clock-img

gvendolina

pencil-img

1896

palachinken hvala ti na ovom receptuuser posted image prijateljica mi je preksinoc pricala da je pravila ovaj kolac ali ne zapisah recep,a bas mi se svijda

_____________________________

Ajdin 30.04.2009.
Afan 15.04.2014.
mamini zivoti

clock-img

10.12.2011, 19:09

clock-img

bambi7

pencil-img

672

IZVORNA PORUKA: Miimy

drage zenice hvala na receptu cudo od cokolade pravila sam i odlican je, sta vise famozan dragi opet danas narucio da pravim... odavno nista nisam bolje pravila....


slazem se, kolac je super, i definitivni najbolji sa visnjama i slagom! koliko sam ga do sad puta napravila naucila sa recept napamet!


_____________________________

Ljubi mama princeze
L-23.02.2007
I-09.06.2011

"Žena nikad ne moze biti previše bogata, previše mršava i imati previše cipela!!!"

clock-img

12.12.2011, 13:54

clock-img

mamana

pencil-img

531

Ima li neko recept za kinder kocke (kao one Jami)?
Na internetu sam našla par recepata, ali nije to to.

clock-img

12.12.2011, 14:02

clock-img

damma

pencil-img

1281

i ja dodjoh da trazim recept za kinder pingui, ne znam jel isto to trazi i mamana?
imam nekih recepata al cini mi se da nije to to.

_____________________________

2004.
2008.

clock-img

14.12.2011, 21:08

clock-img

Anoniman

Plastovi, iako sam ih ja kao dijete svala indijanci user posted image

- 30 komada petit keksa
- solja mljevenih oraha ili grozdjica
- 1 margarin
To sve izmijesati, zatim, posto ce vjerovatno biti mecavo, malo vratiti u frizider da se margarin ponovo stvrdne a onda uzimati masu i njome puniti kalupe za cijedjenje limuna, znaci sa unutrasnje strane i malo lupnuti da isreset_e masu iz kalupa.
Preliti cokoladom i posuti kokosovim brasnomuser posted image

Napomene, uvijek mozete mijesati i neke druge orasaste plodove, pa cak i ovaj kokos staviti u smjesu, i naravno dodati secer ako zelite sladje, jer u originalnom receptu ne ide secer.

Ja cekam da se stvrdne smjesa pa cu slikati kad bude gotovouser posted image



< Poruku je uredio sahara -- 14.12.2011 21:09:28 >

Zadnji članci

article-img