Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Ja cu aBd praviti;ruzice(umjesto baklave, posto moji vise vole ruzice),rolat cokoladni,kadif,breskvice,lokume,kiflice,kinder pingvin i dosta
uh draga moja, sta dosta , predosta, bice ti puno pa taman daj meni pola
ja cu baklavu, oblandu i princes krofnice ( mamine oci recept, odlicne su )
Moze Medic nema problema pola- pola
23.08.2011, 23:30
Honey3
3035
muaaa jesi li ziva zeno
23.08.2011, 23:33
muaaa
2911
IZVORNA PORUKA: zaha
muaaa jesi li ziva zeno
Vratija se Šime
26.08.2011, 16:45
madam x
839
Eh...čudo od čokolade...napravila, eno hladi se, ali mislim da mi se puno kreme upilo u biskviti, tako da mi je malo ostalo iznad. Ne znam kako će izgledati kad ga izrežem. Šta mislite kako bi bilo da stavim preko 2 šlag pjene?
26.08.2011, 16:52
miny
328
Ako ti je tepsija veca bice ti manje fila preko, jer dio ode u koru i bice tanji, ali ukus je opet dobar. Ja sada pravim u manjoj tepsiji pa mi i fil bude deblji. A slag nisam stavljala....
26.08.2011, 18:13
InLove
538
Meni slabo kad uspije krema od vrhnja,ne znam zasto i da li je do vrhnja!
26.08.2011, 18:31
Mirkica
6978
IZVORNA PORUKA: Malena_A
Meni slabo kad uspije krema od vrhnja,ne znam zasto i da li je do vrhnja!
meni ispadne super Malena ja uvijek ubacim onaj ucvrscivac za vrhnje imas extra da to kupis u kesicama kao prasak za pecivo
26.08.2011, 21:39
madam x
839
IZVORNA PORUKA: zinanina
Eh...čudo od čokolade...napravila, eno hladi se, ali mislim da mi se puno kreme upilo u biskviti, tako da mi je malo ostalo iznad. Ne znam kako će izgledati kad ga izrežem. Šta mislite kako bi bilo da stavim preko 2 šlag pjene?
Ipak sam stavila šlag..ukus je mmmmmmm..... bez šlaga
i ipak sa
06.09.2011, 15:36
Silver
1008
cure ima li neka od vas dobar recept za oblatne/oblande od cokolade...da je jednostavan....
Nasla sam neki na coolinarici ali ako ovdje ima neko prijedlog...prije bi to probala...
27.09.2011, 15:58
*pcelica*
1815
Vocni kolac od visanja: Kora: 4 jaja 4kasike secera 3 kasike kakao praha 3 kasike brasna 1 prasak za pecivo Umutiti istresti u tepsiju br 30 da se pece. Agda: 1 soljica secera 1 soljica vode Stavizi da prokuha i preliti kolac
Fil: 1 tegla kompota od visanja bez kospice istresti u serpu dodati pola case vode i 1,5 casu secera. Staviti da se kuha Kad prokuha dodati smjesu od 2 pudinga od vanilije koji smo umutili sa casom vode i sve zajedno mijesati dok se smjesa dovoljno ne zgusne. Istresti preko ohladjenog kolaca. Kolac premazati sa tri slag pjene
27.09.2011, 16:06
ananas_ze
317
cure ima li neka od vas dobar recept za oblatne/oblande od cokolade...da je jednostavan....
Nasla sam neki na coolinarici ali ako ovdje ima neko prijedlog...prije bi to probala...
ovako vec dugo pravim: 3 jajeta umutiti sa 200gr secera istopiti 1 margarin i 100gr cokolade za kuhanje secer i jaja dodati u istopljenu cokoladu i margarin, dok smjesa provri skloniti s vatre i filovati oblatne
ja stavim i kokos(volim ga)
Pitanje:Kad pravite fil od brasna koji se kuha u mlijeku,kako to radite. Ja sinoc pravila ledene kocke i umutila brasno mikserom,mlijeko sklonila s vatre i polako mijesajuci sastavila,medjutim uzas,svo se ugrudvalo. P>onovim opet i jos smjesu brasna procijedim na cjedilo za caj i opet mi ima malo grudvica,gdje sam grehnula
13.10.2011, 13:25
bebacha
1170
ko puding. mlijeko prokuhas a odvojis malo dok je hladno.u to dodas brasno i kad prokuha istreset,brzo mjesas
13.10.2011, 13:39
Amam
659
IZVORNA PORUKA: bebacha
ko puding. mlijeko prokuhas a odvojis malo dok je hladno.u to dodas brasno i kad prokuha istreset,brzo mjesas
Pa tako sam i radila i jos smjesu brasna i mlijeka progurala kroz cjedilo i Jopet se malougrudvalo
17.10.2011, 10:31
zagy
351
Pravila čudo od čokolade, i stvarno je predobro, jedino problem su kile koje se lijepe I moja preporuka, da čokoladu za kuhanje uzmete Takovo kakao čokolada za kuhanje, da neki kakao šmek kolaču, ako ne volite gorki ukus standradnih čokolada za kuhanje.
17.10.2011, 11:31
mamana
531
Vocni kolac od visanja: Kora: 4 jaja 4kasike secera 3 kasike kakao praha 3 kasike brasna 1 prasak za pecivo Umutiti istresti u tepsiju br 30 da se pece. Agda: 1 soljica secera 1 soljica vode Stavizi da prokuha i preliti kolac
Fil: 1 tegla kompota od visanja bez kospice istresti u serpu dodati pola case vode i 1,5 casu secera. Staviti da se kuha Kad prokuha dodati smjesu od 2 pudinga od vanilije koji smo umutili sa casom vode i sve zajedno mijesati dok se smjesa dovoljno ne zgusne. Istresti preko ohladjenog kolaca. Kolac premazati sa tri slag pjene
Pravila sam ovaj kolač i super je.
28.10.2011, 15:21
leona81
6373
treba mi recept za muffine koji bi bili zanimljivi i ukusni za djecicu...namjeravam ih praviti za proslavu rodjendana u vrticu, htjela bih da nisu svi isti tj jedne svijetle i jedne tamne...
28.10.2011, 15:30
bananica
4330
Ipak sam stavila šlag..ukus je mmmmmmm..... bez šlaga
i ipak sa
a recept??
28.10.2011, 15:40
Medić*
29
Leona vidi ovo
Meni jako slatko izgleda Sareni cupcakes
Šareni cupcakes
<
> Vikend je pravo vreme da se poigrate u kuhinji i proverite svoje kulinarske sposobnosti. Napravite šarene kolačiće koji su idealni za manju kućnu žurku ili za piknik u prirodi. Isplanirajte svoj vikend na vreme i uživajte! Sastojci: 15-16 okrugla keksića (na primer noblice) 16 kriški krem sira 1 / 2 šolje šećera 1 / 2 kašike ekstrakta vanilije 2 velika jaja, izmućena 1 / 2 šolje kisele pavlake 2 / 3 šolje Dr Oetker cupcakes 1 kašika šarenih mrvica
Priprema: U činiju mikserom umutiti krem sir dok ne postane glatka masa. Dodati šećer i mututi još dva minuta. Zatim dodati vaniliju i jaja i sve zajedno izmiksovati.Na kraju dodajte pavlaku i sjedinite smesu. U napravljenu smesu dodati Dr Oetker prašak za cupcakes i kašiku šarenih mrvica. Sve promešati. U pleh za mafine prvo postavljajte po keksić na dnu, a zatim svaki nafilujte cheese cake smesom i oblikujte nožem Pecite kolačiće na 280 stepeni oko 20 minuta. Ohladite ih u frižideru i poslužite sa šlagom! Uživajte!
< Poruku je uredio medic slatki -- 28.10.2011 15:41:43 >
28.10.2011, 18:49
leona81
6373
hej hvala. ja sam uzela one sarene kuglice u mercatoru i mislila posuti odozgo svakako al ovo je jos bolje:)
ja samo bjezim od gotovih smjesa za cupcakes, ali mislim da ovo moze sa bilo kojim tijestom. a koji sir ide ovdje
< Poruku je uredio leona81 -- 28.10.2011 18:51:01 >
28.10.2011, 19:53
Hanady RR
18727
eh ja popodne onako ''nanervirana'' izmislih kolač moj suprug pojeo 3 komada...dao joj ime Bosanska torta ( po uzoru na američku toliko mu se dopala ) pa reko da zapišem recept dok se sjećam šta nabacah u njega
Biskivit: 4 jajeta izmutiti sa šoljom od 250 ml šećera, u to dodala pola te šolje ulja, čitavu mlijeka i šolju i pol brašna. dodala 2 vanilijin šećera i prašak za pecivo i 3 kašike kakao praha.
ispekla u torten plehu...kad se ispeklo ( nakon 20 minuta na 200 stepeni) presjekla koncem na dvije kore...
Donju poškropila mlijekom u koje sam stavila malo šećera koru prmazala bestiljem i narednala preko toga 2 reda čokolade za kuhanje
stavila gornju koru pa preko opet namazala bestiljem al tanje
onda istopila čitavu čokoladu za kuhanje od 100 gr sa malo putera ulja i mlijeka i kašikom kakao praha pa time prelile preko torte ..ohladila i rezala...haman se pojelo.
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
28.10.2011, 19:54
Medić*
29
Nisam pravila ali probat cu svakako, jako mi je slatko
A sto se sira tice, imas mascarpone, mada je malo skup , mislim da moze philadelphia, moze i Ella sir ako nadjes, mislim da moze i ABC sir.
28.10.2011, 20:00
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: medic slatki
Nisam pravila ali probat cu svakako, jako mi je slatko
A sto se sira tice, imas mascarpone, mada je malo skup , mislim da moze philadelphia, moze i Ella sir ako nadjes, mislim da moze i ABC sir.
leona medić je u pravu...marscapone sir bi bio taj kremasti sir...al savršena zamjena u svim kolačima je vajkrem, dukatov namaz dukatela, vindijin namaz itd
29.10.2011, 10:04
leona81
6373
hvala vam, mi izbjegavamo vajkrem, dukatele i ostale namaze zbog aditiva, rijetko i slatko vrhnje koristimo...mascarpone onda:)
29.10.2011, 15:40
Miracle*3
463
IZVORNA PORUKA: Hanady RR
eh ja popodne onako ''nanervirana'' izmislih kolač moj suprug pojeo 3 komada...dao joj ime Bosanska torta ( po uzoru na američku toliko mu se dopala ) pa reko da zapišem recept dok se sjećam šta nabacah u njega
Biskivit: 4 jajeta izmutiti sa šoljom od 250 ml šećera, u to dodala pola te šolje ulja, čitavu mlijeka i šolju i pol brašna. dodala 2 vanilijin šećera i prašak za pecivo i 3 kašike kakao praha.
ispekla u torten plehu...kad se ispeklo ( nakon 20 minuta na 200 stepeni) presjekla koncem na dvije kore...
Donju poškropila mlijekom u koje sam stavila malo šećera koru prmazala bestiljem i narednala preko toga 2 reda čokolade za kuhanje
stavila gornju koru pa preko opet namazala bestiljem al tanje
onda istopila čitavu čokoladu za kuhanje od 100 gr sa malo putera ulja i mlijeka i kašikom kakao praha pa time prelile preko torte ..ohladila i rezala...haman se pojelo.