Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Je li ovo čudo od čokolade stvarno tako dobro? I da li je bolje mutiti ili ne mutiti kremu. Dvoumim se da li da pravim rolat od Amanullah ili ovo čudo? Molim savjete .
21.08.2011, 11:05
niki83
2113
Zinanina, ne znam kakav je ovaj Cudo od cokolade, ali ja sam se sinoc poslije iftara odusevila ovim rolatom od amanullah..ne znam kad sam nesto tako jednostavnije a ukusnije napravila...Jos kad sad znam nekoliko caka
21.08.2011, 11:14
miny
328
IZVORNA PORUKA: zinanina
Je li ovo čudo od čokolade stvarno tako dobro? I da li je bolje mutiti ili ne mutiti kremu. Dvoumim se da li da pravim rolat od Amanullah ili ovo čudo? Molim savjete .
Meni je cudo od cokolade extra kolac . Ja kremu nisam mutila, samo pustim da se zagrije, i da se cokolada istopi i prelijem preko kore.
21.08.2011, 11:20
SdZ
2784
Ovaj margarin sto ide u biskvit kod CUDA OD COKOLADE treba biti skroz istopljen zajedno sa cokoladom?
21.08.2011, 11:29
madam x
839
Jedan prema jedan .
21.08.2011, 11:36
miny
328
IZVORNA PORUKA: SelmydZanky
Ovaj margarin sto ide u biskvit kod CUDA OD COKOLADE treba biti skroz istopljen zajedno sa cokoladom?
Ja ga istopim tako da ne bude skroz vodenast ali dovoljno da mi bude mekan kada ga mijesam u kori, jer najgore mi je kada bude grudvica pa ih moram "tjerati" po zdjeli. Valjda ti nisam zakomplikovala
Zinanina, sada moras cekati jos nekog da se javi
22.08.2011, 17:36
madam x
839
Ipak ću praviti Čudo od čokolade, ali ću kombinovati crnu i bijelu čokoladu, kako je to dush uradila.
8 jaja podjeliti na bjelance i žumance BJELANCE umutiti i staviti 8 kašika mljevenog šećera ili štaub šećera kako vam je drago Umutitu u šlag i dodati 200 grama kokosa i onda ovo kašikom izmješati lagano da se kokos ne usitni Ovu smjesu ispeči ja oko 10 minuta na najačoj temperaturi, vidjećete da vam ne zagori je bitno Ovu koru ohladiti
Umutimo 8 ŽUMANJAKA dodamo 1 margarin ili puter 13 kašika šečera i jednu istopljenu čokoladu koja se mora malo ohladiti jer ako stavite vruću neće krema uspjeti
Zatim uzmete tri kreme od čokolade, vanilije ili jagode Sve moraju biti iste, staviti tri kašike šećera i tri i po filđana mlijeka i ovo umutiti
Na bijelu koru prvo mažete ovaj fil od jaja, čokolade i dr. a po njemu iu ove umućene kreme
Kolače možete ukrasiti čokoladnim bobicama, ribanom čokoladom ili bademina u ljuspicama
Dobar tek !
a moja je slika setImgWidth();
evo ga,
Molim vas za brz odgovor, jel mi mora se ohladit smjesa od bjelanaca i kokosa pa da stavim kremu od zumanjakaaaa???
23.08.2011, 17:43
InLove
538
Imali ikooooooooo????????
23.08.2011, 17:47
madam x
839
Treba se ohladiti , mislim, nisam pravila ovaj kolač, ali mi je to logično, krema bi ti se počela topiti.
23.08.2011, 17:48
Mirkica
6978
IZVORNA PORUKA: Malena_A
pa da neka se ohladi kora od bjelanaca pa onda stavi hladnu kremu od zumanjaka ja bar tako radim
23.08.2011, 17:48
InLove
538
Hvala vam i mislila sam tako ,al opet bolje pitati Hvalaaaa
23.08.2011, 17:49
Honey3
3035
mislim da treba da ti se ne bi topio maslac
23.08.2011, 17:52
Honey3
3035
IZVORNA PORUKA: mama alma RR
IZVORNA PORUKA: Anoniman
recept mame alme OVO SU LEDENE KOKOS KOCKE
8 jaja podjeliti na bjelance i žumance BJELANCE umutiti i staviti 8 kašika mljevenog šećera ili štaub šećera kako vam je drago Umutitu u šlag i dodati 200 grama kokosa i onda ovo kašikom izmješati lagano da se kokos ne usitni Ovu smjesu ispeči ja oko 10 minuta na najačoj temperaturi, vidjećete da vam ne zagori je bitno Ovu koru ohladiti
Umutimo 8 ŽUMANJAKA dodamo 1 margarin ili puter 13 kašika šečera i jednu istopljenu čokoladu koja se mora malo ohladiti jer ako stavite vruću neće krema uspjeti
Zatim uzmete tri kreme od čokolade, vanilije ili jagode Sve moraju biti iste, staviti tri kašike šećera i tri i po filđana mlijeka i ovo umutiti
Na bijelu koru prvo mažete ovaj fil od jaja, čokolade i dr. a po njemu iu ove umućene kreme
Kolače možete ukrasiti čokoladnim bobicama, ribanom čokoladom ili bademina u ljuspicama
Dobar tek !
a moja je slika setImgWidth();
evo ga,
Molim vas za brz odgovor, jel mi mora se ohladit smjesa od bjelanaca i kokosa pa da stavim kremu od zumanjakaaaa???
23.08.2011, 17:53
Anoniman
Da ohladi pa tek onda dodaj smjesu a piše ti i u receptu
23.08.2011, 17:53
InLove
538
Jojj Zahaaaaaaa all me obrukaaaaa
23.08.2011, 17:58
Honey3
3035
mi sve zurile da ti odgovorimo, pa niko i ne pogleda recept
23.08.2011, 18:01
InLove
538
IZVORNA PORUKA: zaha
mi sve zurile da ti odgovorimo, pa niko i ne pogleda recept
Ja sam najgora ,sve procitala a to ne vidjeh i sama se pitam kako
23.08.2011, 18:05
Mirkica
6978
meni kod ovog kolaca nije jasno o kakvim je kremama rijec ja stavljam slag ali nikada ne ispadne ovoliko puno nego bas malo a vidim ovdje pise kreme
23.08.2011, 18:09
Honey3
3035
IZVORNA PORUKA: Mirkica
meni kod ovog kolaca nije jasno o kakvim je kremama rijec ja stavljam slag ali nikada ne ispadne ovoliko puno nego bas malo a vidim ovdje pise kreme
ti stavis 2 slag kreme i jednu pjenu i izadje brdo,samo postepeno dodajes mlijeko a mislim da su vispakove slag kreme najobilnije
23.08.2011, 23:08
Niina
977
Drage moje, imam pitanje za vas sve...koje ce te kolace praviti za bajram???
23.08.2011, 23:13
muaaa
2911
Ja cu aBd praviti;ruzice(umjesto baklave, posto moji vise vole ruzice),rolat cokoladni,kadif,breskvice,lokume,kiflice,kinder pingvin i dosta
23.08.2011, 23:21
Medić*
29
IZVORNA PORUKA: muaaa
Ja cu aBd praviti;ruzice(umjesto baklave, posto moji vise vole ruzice),rolat cokoladni,kadif,breskvice,lokume,kiflice,kinder pingvin i dosta
uh draga moja, sta dosta , predosta, bice ti puno pa taman daj meni pola
ja cu baklavu, oblandu i princes krofnice ( mamine oci recept, odlicne su )
< Poruku je uredio medic slatki -- 23.8.2011 23:22:04 >
23.08.2011, 23:21
Honey3
3035
ja jos nisam skontala mislim da baklave nece biti,najvjerovatnije monte, imam recept za jedan super suhi kolac i vjerovatno bombice ili rafaelo a posto je odmah poslije bajrama mojoj curi rodjendan mislila sam pijesak tortu