Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Ako pitas za kolac "cudo od cokolade", ja sam pravila sa ovim....Kolac je extra...
Opet da potvrdim, evo pece se biskvit...jelena....jesi li ti mutila slag ili si ga pustila da se kuha sa cokoladom...jel ti vrio?
_____________________________
Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima, postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći
16.06.2011, 13:23
Skvo RR
4542
ja cu ga kuhati..gledam one komentare na coolinarci...ali fakat imam dvojbu oko kreme..haj probat cu...
_____________________________
Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima, postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći
16.06.2011, 13:28
Lady26
9177
IZVORNA PORUKA: Skvo RR
IZVORNA PORUKA: Lady26
IZVORNA PORUKA: zeze
evo ovaj. jos cekam
Ako pitas za kolac "cudo od cokolade", ja sam pravila sa ovim....Kolac je extra...
Opet da potvrdim, evo pece se biskvit...jelena....jesi li ti mutila slag ili si ga pustila da se kuha sa cokoladom...jel ti vrio?
Nisam Jelena ali sam pravila kolac , vrhnje i cokolada da provri u serpici... Ne znam otkud ti da smuckas slag A pise lijepo na receptu
_____________________________
L. 04.12.2009. E. 19.03.2015. Moje princeze
16.06.2011, 13:34
Skvo RR
4542
JOj sorry lady ..u zurbi tipkam..ma ja vazda imam dvojbe oko krema...evo biskvit je gotov odoh kuhati.
_____________________________
Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima, postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći
16.06.2011, 13:38
Lady26
9177
sve oprastam
_____________________________
L. 04.12.2009. E. 19.03.2015. Moje princeze
16.06.2011, 13:41
Anoniman
Za ovaj kolac se ne muti slag, vec samo do vrenja dovede cokolada i slag. A ovaj fil je strasno ukusan ako ga i umutis i koristis za neki dr kolac.
16.06.2011, 14:09
Skvo RR
4542
ah lady, jelena....
Eno ga u frizu...odokativnom metodom cini mi se da je uspio.
_____________________________
Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima, postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći
16.06.2011, 14:14
bebacha
1170
e jeste nekakve.moram i ja sad pravit ovo cudo al se kontam da stavim visnje izmedu kore i kreme
_____________________________
"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."
16.06.2011, 14:17
sheri
1515
na mom receptu se slag ne muti, niti treba prokljucati. bitno je da se zagrije dovoljno da se cokolada otopi. P.S. aaaaaa jeste se navukle
_____________________________
Nora-21.06.2009. :)
16.06.2011, 14:18
Anoniman
Bebaca juce sam ja pisala, ja stavljam visnje i dosta bude ukusniji i stavim preko slag ili slatko vrhnje, jer ovako mi bas prejak bude.
16.06.2011, 14:21
palachinken
5397
obično vrhnje nikad ne treba zakipiti, nego se dovoljno ugrije da bi se čokolada otopila. ne znam šta se dešava sa strukturom vrhnja kad ključa, nisam eksprerimentisala. ko želi više kreme, a blažeg okusa, onda nek je dooobro ohladi (npr preko noci u frizideru ) i onda sutradan izmiksa, s tim da za ovaj kolač ide ta jaka čokoladna krema, što jest-jest.
_____________________________
Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong
16.06.2011, 14:23
Anoniman
Pa i ja do kljucanja, ne da prokljuca zagrijem
16.06.2011, 14:23
bebacha
1170
vrhnje kad prokljuca nece se vise stvrdnut,ja sam experimentisala onda sam samo umutila i bilo je opet dobro.
_____________________________
"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."
16.06.2011, 14:25
palachinken
5397
IZVORNA PORUKA: bebacha
vrhnje kad prokljuca nece se vise stvrdnut,ja sam experimentisala onda sam samo umutila i bilo je opet dobro.
e super, nek znam
_____________________________
Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong
16.06.2011, 14:38
mamin curetak
40
HITNO mi je potrebna informacija: gdje u Sarajevu mogu kupiti kalup za torte manjih dimenzija (18 cm, 20 cm ili 22 cm)?
16.06.2011, 14:41
zeze
1069
IZVORNA PORUKA: palachinken
obično vrhnje nikad ne treba zakipiti, nego se dovoljno ugrije da bi se čokolada otopila. ne znam šta se dešava sa strukturom vrhnja kad ključa, nisam eksprerimentisala. ko želi više kreme, a blažeg okusa, onda nek je dooobro ohladi (npr preko noci u frizideru ) i onda sutradan izmiksa, s tim da za ovaj kolač ide ta jaka čokoladna krema, što jest-jest.
Moze li preko ove kreme fondant?
_____________________________
...Naida... smizlica moja malena .... 03.08.2010.
16.06.2011, 14:43
palachinken
5397
Može. Ja sam stavljala preko umiksane varijante, bez problema.
_____________________________
Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong
16.06.2011, 14:47
zeze
1069
IZVORNA PORUKA: palachinken
Može. Ja sam stavljala preko umiksane varijante, bez problema.
Hvala ti puno, pita je gotova. Veceras sam kontala napravit ovaj kolac u malom kalupu za tortu pa sutra fondant . Sve je probno, nadam se da ce uspjeti.
_____________________________
...Naida... smizlica moja malena .... 03.08.2010.
29.06.2011, 23:12
dush
250
Upravo sam napravila ono Cudo od cokolade Napravila sam 2 kreme, jednu sa crnom cokoladom i jednu sa bijelom. Medjutim bijela nece nikako da mi se zgusne, kao voda je, dok je crna dosta gusca....
Help! Da li da umutim bijlu kremu malo ili da pokusam da dodam zelatin?
29.06.2011, 23:17
Hanady RR
18727
eh raga...ovo čudo od čokolade je na fazon monte koalča...
naime ide čokolada za kuahnje u njega jer će se ona stisnuti...ova krema se ne muti..smao s edobro istopi da ti ne ostanu grudvice ili istne tačkice od čokolade... eh sad ako ti je i bijela čokolada ona za jelo i kuhanje onda je nisis dobro rastopila...još je kuhaj sa vrhnjem i šećerom ali svakakao si prerano napravila obe...jer najprije stavi jednu pa nek se stisne pa onda drugu da se stisne na njoj...i rcna krema izađe dosta žitka u ovoj priči ali stisne se...
i još jedna svjet...brzina hlađemnja zavisi od količine čokolade...kada žurim da se stisne ja stavim 300 gr čokolade na 500 ml vrhnja
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
29.06.2011, 23:20
dush
250
stavila sam 200g obicne bijele cokolade u 500ml vrhnja, nije za kuhanje, milka bijela cokolada je....
29.06.2011, 23:22
dush
250
Posebno sam ih pravila, prvo sam napravila ovu bijelu i pretresla je u drugu serpicu onda pravila crnu i nju pretresla u drugu serpicu. i crna se polako zgusnjava, bijela jock
29.06.2011, 23:23
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: dush
stavila sam 200g obicne bijele cokolade u 500ml vrhnja, nije za kuhanje, milka bijela cokolada je....
neće ti se stisnuti... krema je takva da je neophodno da to bude čokolada za kuhanje...jer ta krema ostane žitka...ne muti se neko kuha se vrhnje i čokolada...i onda se ona za neko vrijeme stisne u frižideru... eh sad jedino da tu kremu umutiš...kao umutiš vrhnje sa tom čokoladom...ali pri stavljanju na biskvit najprije stavi jednu neka se malo ohladi i stisne...pa preko durgu za jedno 45 minuat hlađenja prve da ti ne porleti bijela kroz crnu....
ili stavi najprije bijelu kad je umutiš pa vidi koliko je čvrtsa pa prkeo crnu
_____________________________
''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''
H- 25.6.2006 F-12.2.2009
29.06.2011, 23:29
dush
250
Znala sam da cu zeznuti sa ovom bijelom, ali morala sam ja da experimentisem u 11 navecer... c c c c c Dodala sam zelatin u bijelu kremu (vidjeh na coolinarici da ima jedan recept po kojem se u kreme dodaje zelatin) pa cu vidjeti hoce li se stvrdnuti... Ako ne probat cu umutiti i ako nista od ovoga ne uspije bacit cu je :) Pa ce biti samo crna krema :)