cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Kolaci....

  
clock-img

16.06.2011, 11:38

clock-img

zeze

pencil-img

1069

Hvala, hvala, hvala user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Veceras cu da pravim user posted image


_____________________________

...Naida... smizlica moja malena .... 03.08.2010.

clock-img

16.06.2011, 13:19

clock-img

Skvo RR

pencil-img

4542

IZVORNA PORUKA: Lady26

IZVORNA PORUKA: zeze

user posted image
evo ovaj.
jos cekam user posted image


Ako pitas za kolac "cudo od cokolade", ja sam pravila sa ovim....Kolac je extra...



Opet da potvrdim, evo pece se biskvit...jelena....jesi li ti mutila slag ili si ga pustila da se kuha sa cokoladom...jel ti vrio?


_____________________________

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

clock-img

16.06.2011, 13:23

clock-img

Skvo RR

pencil-img

4542

ja cu ga kuhati..gledam one komentare na coolinarci...ali fakat imam dvojbu oko kreme..haj probat cu...user posted image


_____________________________

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

clock-img

16.06.2011, 13:28

clock-img

Lady26

pencil-img

9177

IZVORNA PORUKA: Skvo RR

IZVORNA PORUKA: Lady26

IZVORNA PORUKA: zeze

user posted image
evo ovaj.
jos cekam user posted image


Ako pitas za kolac "cudo od cokolade", ja sam pravila sa ovim....Kolac je extra...



Opet da potvrdim, evo pece se biskvit...jelena....jesi li ti mutila slag ili si ga pustila da se kuha sa cokoladom...jel ti vrio?


Nisam Jelena ali sam pravila kolac user posted image , vrhnje i cokolada da provri u serpici...
Ne znam otkud ti da smuckas slag user posted image user posted image user posted image
A pise lijepo na receptu user posted image


_____________________________

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

clock-img

16.06.2011, 13:34

clock-img

Skvo RR

pencil-img

4542

JOj sorry ladyuser posted image ..u zurbi tipkam..ma ja vazda imam dvojbe oko krema...evo biskvit je gotov odoh kuhati.user posted image

_____________________________

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

clock-img

16.06.2011, 13:38

clock-img

Lady26

pencil-img

9177

user posted image sve oprastam user posted image user posted image user posted image

_____________________________

L. 04.12.2009.
E. 19.03.2015.
Moje princeze

clock-img

16.06.2011, 13:41

clock-img

Anoniman

Za ovaj kolac se ne muti slag, vec samo do vrenja dovede cokolada i slag. A ovaj fil je strasno ukusan ako ga i umutis i koristis za neki dr kolac.

clock-img

16.06.2011, 14:09

clock-img

Skvo RR

pencil-img

4542

ah lady, jelena....user posted image user posted image

Eno ga u frizu...odokativnom metodom cini mi se da je uspio.user posted image


_____________________________

Sa one strane ideje o dobrim i lošim djelima,
postoji jedno polje. Tamo ćemo se naći

clock-img

16.06.2011, 14:14

clock-img

bebacha

pencil-img

1170

e jeste nekakve.moram i ja sad pravit ovo cudouser posted image user posted image al se kontam da stavim visnje izmedu kore i kremeuser posted image

_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

clock-img

16.06.2011, 14:17

clock-img

sheri

pencil-img

1515

na mom receptu se slag ne muti, niti treba prokljucati. bitno je da se zagrije dovoljno da se cokolada otopi.
P.S. aaaaaa jeste se navukleuser posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Nora-21.06.2009. :)

clock-img

16.06.2011, 14:18

clock-img

Anoniman

Bebaca juce sam ja pisala, ja stavljam visnje i dosta bude ukusniji i stavim preko slag ili slatko vrhnje, jer ovako mi bas prejak bude.

clock-img

16.06.2011, 14:21

clock-img

palachinken

pencil-img

5397

obično vrhnje nikad ne treba zakipiti, nego  se dovoljno ugrije da bi se čokolada otopila. ne znam šta se dešava sa strukturom vrhnja kad ključa, nisam eksprerimentisala.
ko želi više kreme, a blažeg okusa, onda nek je dooobro ohladi (npr preko noci u frizideru ) i onda sutradan izmiksa, s tim da za ovaj kolač ide ta jaka čokoladna krema, što jest-jest.



_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

clock-img

16.06.2011, 14:23

clock-img

Anoniman

Pa i ja do kljucanja, ne da prokljuca zagrijem user posted image

clock-img

16.06.2011, 14:23

clock-img

bebacha

pencil-img

1170

vrhnje kad prokljuca nece se vise stvrdnut,ja sam experimentisalauser posted image user posted image onda sam samo umutila i bilo je opet dobro. 




_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

clock-img

16.06.2011, 14:25

clock-img

palachinken

pencil-img

5397

IZVORNA PORUKA: bebacha

vrhnje kad prokljuca nece se vise stvrdnut,ja sam experimentisalauser posted image user posted image onda sam samo umutila i bilo je opet dobro. 





user posted image user posted image user posted image e super, nek znam


_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

clock-img

16.06.2011, 14:38

clock-img

mamin curetak

pencil-img

40

HITNO mi je potrebna informacija: gdje u Sarajevu mogu kupiti kalup za torte manjih dimenzija (18 cm, 20 cm ili 22 cm)?

clock-img

16.06.2011, 14:41

clock-img

zeze

pencil-img

1069

IZVORNA PORUKA: palachinken

obično vrhnje nikad ne treba zakipiti, nego  se dovoljno ugrije da bi se čokolada otopila. ne znam šta se dešava sa strukturom vrhnja kad ključa, nisam eksprerimentisala.
ko želi više kreme, a blažeg okusa, onda nek je dooobro ohladi (npr preko noci u frizideru ) i onda sutradan izmiksa, s tim da za ovaj kolač ide ta jaka čokoladna krema, što jest-jest.



Moze li preko ove kreme fondant?


_____________________________

...Naida... smizlica moja malena .... 03.08.2010.

clock-img

16.06.2011, 14:43

clock-img

palachinken

pencil-img

5397

Može. Ja sam stavljala preko umiksane varijante, bez problema.


_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

clock-img

16.06.2011, 14:47

clock-img

zeze

pencil-img

1069

IZVORNA PORUKA: palachinken

Može. Ja sam stavljala preko umiksane varijante, bez problema.



Hvala ti puno, pita je gotova.
Veceras sam kontala napravit ovaj kolac u malom kalupu za tortu pa sutra fondant . Sve je probno, nadam se da ce uspjeti.user posted image


_____________________________

...Naida... smizlica moja malena .... 03.08.2010.

clock-img

29.06.2011, 23:12

clock-img

dush

pencil-img

250

Upravo sam napravila ono Cudo od cokolade
Napravila sam 2 kreme, jednu sa crnom cokoladom i jednu sa bijelom.
Medjutim bijela nece nikako da mi se zgusne, kao voda je, dok je crna dosta gusca....

Help! Da li da umutim bijlu kremu malo ili da pokusam da dodam zelatin?

clock-img

29.06.2011, 23:17

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727

eh raga...ovo čudo od čokolade je na fazon monte koalča...

naime ide čokolada za kuahnje u njega jer će se ona stisnuti...ova krema se ne muti..smao s edobro istopi da ti ne ostanu grudvice ili istne tačkice od čokolade...
eh sad ako ti je i bijela čokolada ona za jelo i kuhanje onda je nisis dobro rastopila...još je kuhaj sa vrhnjem i šećerom ali svakakao si prerano napravila obe...jer najprije stavi jednu pa nek se stisne pa onda drugu da se stisne na njoj...i rcna krema izađe dosta žitka u ovoj priči ali stisne se...

i još jedna svjet...brzina hlađemnja zavisi od količine čokolade...kada žurim da se stisne ja stavim 300 gr čokolade na 500 ml vrhnja

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

29.06.2011, 23:20

clock-img

dush

pencil-img

250

stavila sam 200g obicne bijele cokolade u 500ml vrhnja, nije za kuhanje, milka bijela cokolada je....

clock-img

29.06.2011, 23:22

clock-img

dush

pencil-img

250

Posebno sam ih pravila, prvo sam napravila ovu bijelu i pretresla je u drugu serpicu onda pravila crnu i nju pretresla u drugu serpicu. i crna se polako zgusnjava, bijela jock

clock-img

29.06.2011, 23:23

clock-img

Hanady RR

pencil-img

18727


IZVORNA PORUKA: dush

stavila sam 200g obicne bijele cokolade u 500ml vrhnja, nije za kuhanje, milka bijela cokolada je....


neće ti se stisnuti...
krema je takva da je neophodno da to bude čokolada za kuhanje...jer ta krema ostane žitka...ne muti se neko kuha se vrhnje i čokolada...i onda se ona za neko vrijeme stisne u frižideru...
eh sad jedino da tu kremu umutiš...kao umutiš vrhnje sa tom čokoladom...ali pri stavljanju na biskvit najprije stavi jednu neka se malo ohladi i stisne...pa preko durgu za jedno 45 minuat hlađenja prve da ti ne porleti bijela kroz crnu....


ili stavi najprije bijelu kad je umutiš pa vidi koliko je čvrtsa pa prkeo crnu

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

clock-img

29.06.2011, 23:29

clock-img

dush

pencil-img

250

Znala sam da cu zeznuti sa ovom bijelom, ali morala sam ja da experimentisem u 11 navecer... c c c c c
Dodala sam zelatin u bijelu kremu (vidjeh na coolinarici da ima jedan recept po kojem se u kreme dodaje zelatin) pa cu vidjeti hoce li se stvrdnuti... Ako ne probat cu umutiti i ako nista od ovoga ne uspije bacit cu je :) Pa ce biti samo crna krema :)

Hvala Hanady!

Zadnji članci

article-img