Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
U veću posutu stavljate slijedeće sastojke: 2 umućena jajeta, šolju mlijeka, šolju ulja, šolju šećera, 2 šolje brašna i 1 prašak za pecivo. Sve lijepo umutite rukom i izlijte biskvit u namašćen pleh.
Na smjesu dodajte pola kile LEDO višnji i stavite na 200 stepeni da se peče. Kad je gotovo, pospite štaub šećerom i to je to.
23.10.2008, 16:33
lamka
571
evo jedan dobar (barem meni) 7 bjelanjaka umutiti sa 7 kasika šečera kad umutiti bjelancad pjenasto dodati 200 gr kokosovog brašna i izmiješati sve staviti u tepsiju i peći na nekih 180 C samo da se lagano isuši žumancad lagano miješati sa 7 kašika šečera na pari kada izmijesate dodati čok. za kuhanje skinuti sa pare i sačekati da se ohladi u to dodati jedan margarin u koji ste prilikom miješanja stavili šečera po želji. kada se kora ohladi na nju premazati fil i ukrasiti sa šlag pjenom
< Poruku je uredio lamka -- 23.10.2008 16:34:16 >
_____________________________
Lamija duša duše moje 21.08.2006
23.10.2008, 16:34
Amela V.
512
Ovaj je cini mi se pravo dobar, a i lagan za napraviti.....mmmmmmm
_____________________________
Ajlica Sunchica 04.12.2008.
23.10.2008, 16:38
lamka
571
otkud ti na ovoj temi ovo je treenutno zabranjena zona za tebe nemoj da ti ja tamo dolazim a sad savjet pa ga iskoristi tek kad se porodis kolač je extra dobar i lagan je za napraviti
_____________________________
Lamija duša duše moje 21.08.2006
23.10.2008, 16:43
Amela V.
512
Kako se ono kaze: ako sam na dijeti, mogu barem jelovnik pogledati moram ja ovdje zaviriti, moja Edina, skupljam recepte, pa onda kad se porodima ako Bog da, ima da sve nadoknadim
_____________________________
Ajlica Sunchica 04.12.2008.
23.10.2008, 16:51
camm
1266
e moja amela ti opet o hrani znam ja, ja sam ledene kocke svaku noc pravila i punu tepsiju pojedem do zore....a o minjon kockama da ne pricam
kad sam otisla da rodim ja zaboravila ponijeti u bolnicu pa sam muza zvala i rekla mu donesi tepsiju i minjonke
_____________________________
Ja tek sada kuzim da ne kuzim, sta kuzim, sta ne kuzim, sta mi je tesko skuziti, sta ne mogu prokuziti, ali jedno kuzim...:D
23.10.2008, 16:53
Amela V.
512
IZVORNA PORUKA: camm kad sam otisla da rodim ja zaboravila ponijeti u bolnicu pa sam muza zvala i rekla mu donesi tepsiju i minjonke
kako ces najbitnije zaboraviti kazu zabranjeno je najsladje.... potvrdjujem
_____________________________
Ajlica Sunchica 04.12.2008.
06.11.2008, 14:53
Gigana
695
IZVORNA PORUKA: Gigana
Evo i mog marcipana:
300 g mljevenog keksa 300 g mljevenih oraha 300 g mlijeka u prahu
Sve ovo fino izmiješati u većoj posudi. U međuvremenu napravite agdu od 1kg šećera i šolje vode (samo da potopi šećer) i čim prokuha skinuti s vatre i zaliti prethodnu smjesu. Kad se ohladi, napravite čokoladnu glazuru od mlijeka, kakaa, putera, ili jednostavno rastopite 200g čokolade za kuhanje i prelijete marcipan.
Ima da poližete prste.
E zaboravila sam da se u agdu stavi i jedan puter. Sorry !
_____________________________
Vedo 2007.g. i Esma 2012.g.
19.11.2008, 21:14
orhideja
58
KARIBI KOCKE Za biskvit:5 jaja,5 zlica secera,5 zlica brasna,1 pecilni prasak 1 limun,1 vanilija secer. za kremu:1 velika konzerva ananasa,1 puding od vanilije,500 ml vrhnja za slag,1 preljev za torte. Priprema: Za kremu skuvati puding u soku od ananasa u koji smo dodali 4 dl vode.Puding dobro ohladiti i u njega umjsati na kocke izrezani ananas(ostaviti dio ananasa za ukrasavanje).Istuci slag pa 2/3 umjesamo pading, a u 1/3 ostavimo za vrh kolaca.Na biskvit slazemo kremu,pa slag(ono 1/3 sta smo ostavili),a na vrh ananas.Kolac prelijemo preljevom za torte.
< Poruku je uredio orhideja -- 19.11.2008 21:22:54 >
100gr maslaca 1 i pol dcl mlijeka prokuhati i izmijesati sa isjeckanom smjesom.
Oblikovati kolac i posuti sa sjeckanim orasima, a mozete i premazati sa slagom!!!
11.01.2009, 21:32
Lanaa
86
IZVORNA PORUKA: Dina RR
Brzi kolac
u tijesto sam stavila 4 jajeta i 8 kas secera, to umutila dodala 8 kas brasna, pola solje ulja, vanilin secer, prasak za pecivo i 4 kas kakaa ispece se tijesto i prepolovi se i filuje u sredinu i odozgo
fil: 2 pudinga 1 maslac 4-5 kasika secera u prahu
1.smjesa za koru
2.pečena kora koju sam podjelila na dva dijela
3.smjesa za fil
4.ja sam odozgo stavila čokoladne bombice,a dina je kolutiće banane
5.krajjj
< Poruku je uredio Dina RR -- 12.1.2009 1:32:50 >
11.01.2009, 21:32
Lanaa
86
moje su slike,a dinin recept
11.01.2009, 21:41
mala curica
2077
Sutra pravim
_____________________________
05.07.2015 rodila se moja sreca 08.05.2018 rodio se mali gospodin
12.01.2009, 01:32
Anoniman
Lanaa.. svaka ti cast extra kolacic, jelde??
12.01.2009, 11:31
Lanaa
86
Super je,ma Dina RR tebi svaka čast,ti si mi postakla na ovo Evo vam jedan recept od mene,da ne kažete da samo ja od vas uzimam šala
Kolač od jabuka
Kora Šolja od 2 dl ulja šolja šećera šolja mlijeka šolja pekmeza od šipaka šolja i pol brašna 1 pecivo
Fil 1 kg izrendanih jabuka 300 gr šećera 6 dl vode (ovo sve kuhati jedno 10-tak min) Zatim u to dodati 2 pudinga od vanilije (puding rastvoriti sa malo vode)
Kada se fil ohladi mazati preko kore Ukrasiti sa šlagom
POULJITI TEPSIJU ZATIM POSUTI SA TUCANIM ORASIMA (VIŠE ORAHA),ZATIM PRELITI KORU,I TO STAVITI DA SE PEČE,KADA SE FIL OHLADI PREKO KORE GA PRELITI,ZATIM ŠLAG.
Možda sam ja zakomplikovala vam pisajući,ali recept je super,lahko za napraviti,nama je već dosadio...
*** Mikserom umutiti slag,mineralnu,secer i vanilija secer. Šlag podijeliti u 3 dijela. *U prvi dio slaga dodati mljeveni keks. *U drugi visnje i ljesnike. *U treci kapucino i lagano mijesati.
***Kalup za tortu obloziti folijom,prvo sipati fil sa keksom,zatim sa visnjama i na kraju sa kapucinom. *Ukrasiti visnjama... gotovu tortu staviti u frizider kako bi se stegla.
Bude gotova stvarno brzo,lagana je za napraviti,a sastav se moze izmjeniti po zelji,ja volim visnje i vaniliju jaaako tako da pravim bas ovu.
Prijatno!!!
14.01.2009, 14:29
leli§
1201
posto sam ja jedna neznalica pocetnik imam pitanje za lanu prije nego pocnem:)
kada se dodaje puding...je li to prasak rastvoren u vodi ili napravljeni puding(mada mi nije jasno na sta to lici kada se skuhani puding rastvori u vodi) bolje pitati nego skitati:) hvala
_____________________________
jos uvijek sretno samujemo
"...The future''s in the air I can feel it everywhere Blowing with the wind of change..."
14.01.2009, 14:33
Anoniman
puding prasak rastvoris prvo u mlijeku (par kasika mlijeka), sa 3 kasike secera posto pravis dva pudinga, uduplas mjere i to ides na litar mlijeka :) nema tu vode nikakve
edit: sorry, nisam vijdela za koji recept pitas... pa bolje je praska pudinga uvijek prije rastvoriti u necemu, vodi ili mlijeku, nego ga direktno dodati, da ti se grudvice ne stvore
< Poruku je uredio Dina RR -- 14.1.2009 14:36:16 >
14.01.2009, 14:37
leli§
1201
IZVORNA PORUKA: Lanaa
Kolač od jabuka
Kora Šolja od 2 dl ulja šolja šećera šolja mlijeka šolja pekmeza od šipaka šolja i pol brašna 1 pecivo
Fil 1 kg izrendanih jabuka 300 gr šećera 6 dl vode (ovo sve kuhati jedno 10-tak min) Zatim u to dodati 2 pudinga od vanilije (puding rastvoriti sa malo vode)
znam kako se pravi puding... ne pitam to...nego sta je tacno mislila sa ovim da se puding rastvori u malo vode....
< Poruku je uredio Dina RR -- 14.1.2009 14:40:51 >
_____________________________
jos uvijek sretno samujemo
"...The future''s in the air I can feel it everywhere Blowing with the wind of change..."
14.01.2009, 14:39
leli§
1201
vidis kako meni sve ide od ruke ovo je terbalo biti:odgovor clanu Dina RR...ali hajde nema veze...
_____________________________
jos uvijek sretno samujemo
"...The future''s in the air I can feel it everywhere Blowing with the wind of change..."
14.01.2009, 14:40
Anoniman
napisala sam sorry jos jednom pa tu ti puding dodje da ti malo zgusne smjesu dodatno :) pustis samo da provrije i to je to :) trebalo bi da je tako, logicno mi :)
14.01.2009, 14:45
malecka60
329
Evo jedan recept od mene , probala sam kolac, ooooooooooooodlican je mmmmmmmmm....
PINGVIN KOCKE: KORA: 8 jaja, 8 kasika vode, 8 kasika secera, 8 kasika brasna, 8 kasika ulja, 4 kasike kakaa, 1/2 praska za pecivo. To ispeci i prepoloviti da se dobiju dvije kore. KREMA: Rastopiti dva zelatina u hladnoj vodi(10min), mijesati na laganoj vatri dok se ne rastopi, pa pomalo dodavati u 1/2 l slatke pavlake i dobro izmiksati. Na jednu koru staviti pola fila, rastopiti 1 mljecnu cokoladu i preliti preko fila ostaviti dok se cokolada stisne, pa preko nje staviti drugi dio fila, pa onda preko njega drugu koru, a odozgo preliti cokoladom. NAPOMENA:Obje kore dobro zaliti da ne bude tvrda i suha.