cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Kolaci....

  
clock-img

23.10.2008, 16:22

clock-img

Gigana

pencil-img

695

evo još jedan kolač sa višnjama:

U veću posutu stavljate slijedeće sastojke: 2 umućena jajeta, šolju mlijeka, šolju ulja, šolju šećera, 2 šolje brašna i 1 prašak za pecivo.  Sve lijepo umutite rukom i izlijte biskvit u namašćen pleh.

Na smjesu dodajte pola kile LEDO višnji i stavite na 200 stepeni da se peče.  Kad je gotovo, pospite štaub šećerom i to je to.

clock-img

23.10.2008, 16:33

clock-img

lamka

pencil-img

571

evo jedan dobar (barem meni)
7 bjelanjaka umutiti sa 7 kasika šečera
kad umutiti bjelancad pjenasto dodati 200 gr kokosovog brašna i izmiješati
sve staviti u tepsiju  i peći na nekih 180 C samo da se  lagano isuši
žumancad lagano miješati sa 7 kašika šečera na pari
kada izmijesate dodati čok. za kuhanje
skinuti sa pare i sačekati da se ohladi
u to dodati jedan margarin u koji ste prilikom miješanja stavili šečera po želji.
kada se kora ohladi na nju premazati fil i ukrasiti sa šlag pjenom





< Poruku je uredio lamka -- 23.10.2008 16:34:16 >


_____________________________

Lamija duša duše moje
21.08.2006

clock-img

23.10.2008, 16:34

clock-img

Amela V.

pencil-img

512

Ovaj je cini mi se pravo dobar, a i lagan za napraviti.....mmmmmmm

_____________________________

Ajlica Sunchica 04.12.2008.

clock-img

23.10.2008, 16:38

clock-img

lamka

pencil-img

571

otkud ti na ovoj temi
ovo je treenutno zabranjena zona za tebe
nemoj da ti ja tamo dolazimuser posted image user posted image
a sad savjet pa ga iskoristi tek kad se porodis
kolač je extra dobar i lagan je za napraviti


_____________________________

Lamija duša duše moje
21.08.2006

clock-img

23.10.2008, 16:43

clock-img

Amela V.

pencil-img

512

Kako se ono kaze: ako sam na dijeti, mogu barem jelovnik pogledati user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
moram ja ovdje zaviriti, moja Edina, skupljam recepte, pa onda kad se porodima ako Bog da, ima da sve nadoknadim user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Ajlica Sunchica 04.12.2008.

clock-img

23.10.2008, 16:51

clock-img

camm

pencil-img

1266

user posted image user posted image user posted image
e moja amela ti opet o hrani
znam ja, ja sam ledene kocke svaku noc pravila
i punu tepsiju pojedem do zore....a o minjon kockama da ne pricam

kad sam otisla da rodim  ja zaboravila ponijeti u bolnicu
pa sam muza zvala i rekla mu donesi tepsiju i minjonke user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  

_____________________________

Ja tek sada kuzim da ne kuzim, sta kuzim, sta ne kuzim, sta mi je tesko skuziti, sta ne mogu prokuziti, ali jedno kuzim...:D

clock-img

23.10.2008, 16:53

clock-img

Amela V.

pencil-img

512

IZVORNA PORUKA: camm
kad sam otisla da rodim  ja zaboravila ponijeti u bolnicu
pa sam muza zvala i rekla mu donesi tepsiju i minjonke user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  



kako ces najbitnije zaboraviti user posted image user posted image user posted image user posted image
kazu zabranjeno je najsladje.... potvrdjujem user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Ajlica Sunchica 04.12.2008.

clock-img

06.11.2008, 14:53

clock-img

Gigana

pencil-img

695

IZVORNA PORUKA: Gigana

Evo i mog marcipana:

300 g mljevenog keksa
300 g mljevenih oraha
300 g mlijeka u prahu

Sve ovo fino izmiješati u većoj posudi.  U međuvremenu napravite agdu od 1kg šećera i šolje vode (samo da potopi šećer) i čim prokuha skinuti s vatre i zaliti prethodnu smjesu.
Kad se ohladi, napravite čokoladnu glazuru od mlijeka, kakaa, putera, ili jednostavno rastopite 200g čokolade za kuhanje i prelijete marcipan.

Ima da poližete prste.



E zaboravila sam da se u agdu stavi i jedan puter.  Sorryuser posted image !


_____________________________

Vedo 2007.g. i
Esma 2012.g.

clock-img

19.11.2008, 21:14

clock-img

orhideja

pencil-img

58

KARIBI KOCKE
Za biskvit:5 jaja,5 zlica secera,5 zlica brasna,1 pecilni prasak 1 limun,1 vanilija secer.
za kremu:1 velika konzerva ananasa,1 puding od vanilije,500 ml vrhnja za slag,1 preljev za torte.
Priprema:
Za kremu skuvati puding u soku od ananasa u koji smo dodali 4 dl vode.Puding dobro ohladiti i u njega umjsati na kocke izrezani ananas(ostaviti dio ananasa za ukrasavanje).Istuci slag pa 2/3 umjesamo pading, a u 1/3 ostavimo za vrh kolaca.Na biskvit slazemo kremu,pa slag(ono 1/3 sta smo ostavili),a na vrh ananas.Kolac prelijemo preljevom za torte. 

< Poruku je uredio orhideja -- 19.11.2008 21:22:54 >


_____________________________

sad je sve u bozijim rukama

clock-img

21.11.2008, 21:51

clock-img

suncan_dan

pencil-img

789

evo ja pravim rolat...user posted image

_____________________________

VOLIM VAS!!!

clock-img

21.11.2008, 21:55

clock-img

anitaMO

pencil-img

1384

posalji malo semi

_____________________________

LAURA 5.1.2008.

clock-img

22.11.2008, 00:32

clock-img

suncan_dan

pencil-img

789

anita evo poslala sam ti paketic user posted image user posted image

_____________________________

VOLIM VAS!!!

clock-img

20.12.2008, 12:52

clock-img

nesanica

pencil-img

522

Evo vam jedan brzinski kolac a pravo dobar!!!

Figaro

600gr jaffa keksa
200gr cokoladnih bananica
100gr oraha  

Sve ovo isjeckati.

100gr maslaca
1 i pol dcl mlijeka prokuhati i izmijesati sa isjeckanom smjesom.

Oblikovati kolac i posuti sa sjeckanim orasima, a mozete i premazati sa slagom!!!

clock-img

11.01.2009, 21:32

clock-img

Lanaa

pencil-img

86

IZVORNA PORUKA: Dina RR

Brzi kolac user posted image

u tijesto sam stavila 4 jajeta i 8 kas secera, to umutila
dodala 8 kas brasna,
pola solje ulja,
vanilin secer,
prasak za pecivo
i 4 kas kakaa
ispece se tijesto i prepolovi se i filuje u sredinu i odozgo

fil:
2 pudinga
1 maslac
4-5 kasika secera u prahu



1.smjesa za koru
user posted image

2.pečena kora koju sam podjelila na dva dijela
user posted image

3.smjesa za fil
user posted image

4.ja sam odozgo stavila čokoladne bombice,a dina je kolutiće banane
user posted image

5.krajjj
user posted image

< Poruku je uredio Dina RR -- 12.1.2009 1:32:50 >

clock-img

11.01.2009, 21:32

clock-img

Lanaa

pencil-img

86

moje su slike,a dinin recept user posted image

clock-img

11.01.2009, 21:41

clock-img

mala curica

pencil-img

2077

Sutra pravim user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  

_____________________________

05.07.2015 rodila se moja sreca
08.05.2018 rodio se mali gospodin

clock-img

12.01.2009, 01:32

clock-img

Anoniman

Lanaa.. svaka ti cast user posted image user posted image
extra kolacic, jelde?? user posted image

clock-img

12.01.2009, 11:31

clock-img

Lanaa

pencil-img

86

Super je,ma Dina RR tebi svaka čast,ti si mi postakla na ovo user posted image user posted image
Evo vam jedan recept od mene,da ne kažete da samo ja od vas uzimam user posted image user posted image  šala

Kolač od jabuka

Kora
Šolja od 2 dl ulja
šolja šećera
šolja mlijeka
šolja pekmeza od šipaka
šolja i pol brašna
1 pecivo

Fil
1 kg izrendanih jabuka
300 gr šećera 
6 dl vode
(ovo sve kuhati jedno 10-tak min)
Zatim u to dodati 2 pudinga od vanilije
(puding rastvoriti sa malo vode)

Kada se fil ohladi mazati preko kore
Ukrasiti sa šlagom

POULJITI TEPSIJU ZATIM POSUTI SA TUCANIM ORASIMA (VIŠE ORAHA),ZATIM PRELITI KORU,I TO STAVITI DA SE PEČE,KADA SE FIL OHLADI PREKO KORE GA PRELITI,ZATIM ŠLAG.
 
Možda sam ja zakomplikovala vam pisajući,ali recept je super,lahko za napraviti,nama je već dosadio...



clock-img

12.01.2009, 11:43

clock-img

Nunichi

pencil-img

4125

E imam i ja laganu torticu...

*500ml mineralne;
*500g šlaga;
*4 kasike secera;
*2 vanilija secera;
*300g mljevenog keksa;
*500g visanja(ociscene,bez kospica);
*100g sjeckanih ljesnika;
*3 kesice kapucina od vanilije;

*** Mikserom umutiti slag,mineralnu,secer i vanilija secer. Šlag podijeliti u 3 dijela.
*U prvi dio slaga dodati mljeveni keks.
*U drugi visnje i ljesnike.
*U treci kapucino i lagano mijesati.

***Kalup za tortu obloziti folijom,prvo sipati fil sa keksom,zatim sa visnjama i na kraju sa kapucinom.
*Ukrasiti visnjama... gotovu tortu staviti u frizider kako bi se stegla.  user posted image user posted image user posted image

Bude gotova stvarno brzo,lagana je za napraviti,a sastav se moze izmjeniti po zelji,ja volim visnje i vaniliju jaaako tako da pravim bas ovu.

Prijatno!!!

clock-img

14.01.2009, 14:29

clock-img

leli§

pencil-img

1201

posto sam ja jedna neznalica pocetnik imam pitanje za lanu prije nego pocnem:)

kada se dodaje puding...je li to prasak rastvoren u vodi ili napravljeni puding(mada mi nije jasno na sta to lici kada se skuhani puding rastvori u vodi)user posted image
bolje pitati nego skitati:)
hvala

_____________________________

jos uvijek sretno samujemo

"...The future''s in the air
I can feel it everywhere
Blowing with the wind of change..."

clock-img

14.01.2009, 14:33

clock-img

Anoniman

puding prasak rastvoris prvo u mlijeku (par kasika mlijeka), sa 3 kasike secera
posto pravis dva pudinga, uduplas mjere i to ides na litar mlijeka :)
nema tu vode nikakve user posted image


edit: sorry, nisam vijdela za koji recept pitas...
pa bolje je praska pudinga uvijek prije rastvoriti u necemu, vodi ili mlijeku, nego ga direktno dodati, da ti se grudvice ne stvore

< Poruku je uredio Dina RR -- 14.1.2009 14:36:16 >

clock-img

14.01.2009, 14:37

clock-img

leli§

pencil-img

1201

IZVORNA PORUKA: Lanaa


Kolač od jabuka

Kora
Šolja od 2 dl ulja
šolja šećera
šolja mlijeka
šolja pekmeza od šipaka
šolja i pol brašna
1 pecivo

Fil
1 kg izrendanih jabuka
300 gr šećera
6 dl vode
(ovo sve kuhati jedno 10-tak min)
Zatim u to dodati 2 pudinga od vanilije
(puding rastvoriti sa malo vode)




znam kako se pravi puding... ne pitam to...nego sta je tacno mislila sa ovim da se puding rastvori u malo vode....user posted image

< Poruku je uredio Dina RR -- 14.1.2009 14:40:51 >


_____________________________

jos uvijek sretno samujemo

"...The future''s in the air
I can feel it everywhere
Blowing with the wind of change..."

clock-img

14.01.2009, 14:39

clock-img

leli§

pencil-img

1201

vidis kako meni sve ide od rukeuser posted image user posted image user posted image user posted image ovo je terbalo biti:odgovor clanu Dina RR...ali hajde nema veze...

_____________________________

jos uvijek sretno samujemo

"...The future''s in the air
I can feel it everywhere
Blowing with the wind of change..."

clock-img

14.01.2009, 14:40

clock-img

Anoniman

napisala sam user posted image
sorry jos jednom
pa tu ti puding dodje da ti malo zgusne smjesu dodatno :) pustis samo da provrije i to je to :)
trebalo bi da je tako, logicno mi :)

clock-img

14.01.2009, 14:45

clock-img

malecka60

pencil-img

329

Evo jedan recept od mene user posted image , probala sam kolac, ooooooooooooodlican je mmmmmmmmm....

PINGVIN KOCKE:

KORA:

8 jaja,
8 kasika vode,
8 kasika secera,
8 kasika brasna,
8 kasika ulja,
4 kasike kakaa,
1/2 praska za pecivo.
To ispeci i prepoloviti da se dobiju dvije kore.

KREMA:

Rastopiti dva zelatina u hladnoj vodi(10min), mijesati na laganoj vatri dok se ne rastopi, pa pomalo dodavati u 1/2 l slatke pavlake i dobro izmiksati. Na jednu koru staviti pola fila, rastopiti 1 mljecnu cokoladu i preliti preko fila ostaviti dok se cokolada stisne, pa preko nje staviti drugi dio fila, pa onda preko njega drugu koru, a odozgo preliti cokoladom.
NAPOMENA: Obje kore dobro zaliti da ne bude tvrda i suha.                   


_____________________________

D 23.09.2006. :(
A 10.10.2008. :)

Zadnji članci

article-img