Ja sam oba poroda prespavala (rodila carskim rezom, pod općom anestezijom).
Mene je oba puta iza poroda pogodila takva pozitvna hormonska bomba, da je meni sve bilo super.
Nakon prvog poroda super su mi bili i ledara u WC-u na Koševu, i činjenica da nisam spavala 48 sati zbog straha da bebi ne bude šta, i ragade, i slonovske otečene noge, zbog kojih sam u šlafruku prošetala do obližnje barake, 03. januara, da odem na internistički pregled
Istinski prelijepe stvari su mi bile kad su mi par sati nakon poroda donijeli moju štručicu i kad su je prinijeli bradavici, a ona kao mala tigrica navalila, kad sam dobila SMS čestitku od kolega sa posla (nemam pojma zašto su mi krenule suze, poruka je bila najjednostavnija moguća ), prvi osmjeh moje bebe 3. ili 4. dan nakon poroda. E ovo sječanje je smiješno koliko i lijepo, a nije baš za priču, al eto, svejedno ću ga reči: Na prste mogu nabrojati prilike pri kojima sam osjetila toliku sreću kao tog jutra, 5. dana nakon poroda, kad sam u jutro konačno imala prvu stolicu, što je bio znak da MOGU KUĆI
Nakon drugog poroda je sve istinski bilo savršeno, moj oporavak, naš boravak na porodiljnom odjeljenju Opće bolnice, neproblematično dojenje, "ritam" moje bebe.
Izdvojene crtice: naše prvo konektovanje za hranjenje samo par sati nakon poroda, naše zajedničko spavanje, njegov najširi mogući beblji osmjeh nakon što sam mu rekla "pita babo kakav si, a ja mu kažem smrdav".
Imam još jedno posebno sječanje sa drugog poroda
Nahranila ja svog sina negdje oko 2 ili 3 iza ponoći (ispravi me aazra ako griješim, stvarno sam zaboravila tačno vrijeme), on zaspao, kad meni stiže SMS od moje prijateljice sa trudnički vježbi, kaže stigla na sprat više sa laganim trudovima, pita me ko je od doktora na dežuri I tako mi SMS-amo malo u sred noći, moj podstanar spava, a njen se sprema za deložaciju. Ja sutra izašla kući, da žena ima gdje leći
Tužno u ovoj priči mi je to da se i nakon 16 mjeseci nakon ovoga još uvijek nismo uspjele pošteno sastat i upoznat naše hahare.
< Poruku je uredio Lejla Ka -- 8.3.2010 13:14:15 >
i moje Dojenje nakon dojenja