Ovo nije porođajna priča, dakle nema onih detalja..Samo sto sada nakon godinu dana cesto se prisjecam svega i ja i MM koji je prisustvovao porodu i kada pricamo o tome slazemo se da nije moglo biti bolje.. Mozda sam jedna od sretnica kojima je taj trenutak dolaska bebe na svijet ostao u lijepom sjecanju, ali daleko od tog da je porodjaj bio "lagan" ili "bezbolan" ali uz malo vjere i pozitivnih misli sve se lakse prebrodi . Ne znam koji je vama trenutak bio najupecatljivi, vjerovatno kada ste ugledale svoju bebu, ali meni je taj kada sam jos lezala na stolu, doktor me sije, i bas u tom momentu vidjela sam kako muz nosa bebu po sali..Mislim da sam zaplakala i sad se najezim kada se toga prisjetim, i definitivno to je trenutak kojeg cu se sjecati dok sam ziva! Voljela bih da je vise mama kojima je porodjaj ostao bas kao meni u lijepom sjecanju, ja nisam imala nikakvu vezu, niti sam ikome ista poklanjala, dakle sve je bila samo sreca sto iskreno zelim i svim buducim mamama Jer, kada bih mogla vratiti vrijeme unazad ne bih se toliko sekirala kao sto jesam. Ovaj put nije bitno koja bolnica, niti koji doktor, samo bih zeljela otvoriti temu (ako mi moderatori dozvole) da podijelimo medjusobno sjecanja na najvazniji dan u zivotu svake zene, a to je bar meni dan kada se postane majka Jos jednom puno srece buducim mamama i svima zelim upravo ovo - da rode zdrave bebice i da im porodjaj nakon nekog vremena postane lijepa uspomena... Naravno kada prodju sve one slatke muke na pocetku ukljucujuci i postporodjajnu depresiju
14.10.2009, 22:55
sweet BaBy
408
svaka cast aazra za temu. I meni je taj dan ostao u prelijepom sjecanju. Cijeli dan sam pjevala i plesala, samo sam posljednja 2 sata stisla zube:) A najljepsi trenutak mi je bio kada sam cula plac moje i kada mi je babica rekla: "prelijepa jeste li znali da je djevojcica":) I jutro poslije poroda kada sam vidjela mm bio je jedan od najljepsih trenutaka i naravno kada je on vidio nasu Ma sve mi je bilo prelijepo i danas se rado sjecam svega i ponovo bih sve to prosla.
Puno srece svim buducim mamama.
14.10.2009, 23:02
neki
3476
Ja napisah post,i prikaza mi nekakvu gresku Htjedoh reci da sam bas sinoc pricala sa MM o mojim porodima Volim se ja tako cesto vratiti u taj period i analizirati svaku minutu,zaista prelijep osjecaj Imala sam porode za pozeljeti,bilo je i boli,ali to je najsladja bol na svijetu MM je prisustvovao samo kad sam Saida radjala,divan osjecaj Takodje zelim svim trudnicama sto laksi i bezbolniji porod
14.10.2009, 23:03
mamabb
1235
Ja se već neko vrijeme ne ježim kad se sjetim svog poroda a porod je bio brrr ali uvijek ću se sjećati momenta: Ja plačem ko godina a babica i sestra me tješe, te donesoše ponovo bebu i govore -nemoj da plačeš pogledaj je kako je lijepa i najveća je u odjeljenju, samo da znaš
14.10.2009, 23:04
manuela RR
2377
Kad sam ga prvi put uzela u ruke a to je bilo par sati nakon rođenja, stavili su ga meni na grudi,i nisam odvajala pogleda od njega,sve najljepše emocije su mi bile izmješane. I sad dok pišem proživljavam isto (ovo je od sreće)
14.10.2009, 23:05
_melina_
218
obzirom da sam imala jako dobar i u jednu ruku bezbolan porod kakvih ima jako cesto se sjetim tog trenutka... najupecatljiviji trenutak je kad sam ga vidjela da jeizasao sav plav i mali i ni sama ne mogu da opisem kakav, a onda drugi trenutak kad sam ga prvi put uzela u ruke... mmmmaaaa neopisivo i rado se sjetim svega...
14.10.2009, 23:09
emma.L
2731
Tema je super . Ja sam isto imala svu sreću svijeta na svojoj strani. Prilično lagan porod, nakon malo komplikacija na početku odjednom je (u roku od tri sata) prošlo ono najgore- što se meni i nije činilo strašno, jer sam stalno čekala još gore . Idem prema sali sa babicom i mislim samo da mi se dočepati MM-a i njegove ruke, a on na dnu hodnika oblači onu zelenu zaštitu. I najljepši trenutak nije mi bio kad sam čula MM-a kako kaže 'eno ti je, pogledaj', nego zaista onaj kad su mi je dali u ruke. Možda nekome čudno zvuči, ali u prvi mah nisam osjetila sreću, bila sam zapanjena kako smo mi mogli tako nešto savršeno napraviti . A onda vidim supruga kako je drži iznad mene i pomislim odmah da hoću još takvih malih. I evo, prije godinu dana smo u ovo vrijeme legli u krevet, a već za nekih dva sata je počelo i moj život se promjenio iz temelja .
14.10.2009, 23:10
Anoniman
Mmmmmm, ma sva se raznjezim kad citam tudje opise a kamoli kad pomislim na svoj porod, to je nevjerovatno, kad se beba rodi kao da nikad nista nije boljelo, a tek kad su mi je dali u ruke, ma , poljubila sam je u glavicu i stvarno i sad se cesto pitam je li ovo san kad je gledam
14.10.2009, 23:12
aazra
2141
Evo i ja od srece kad citam vase postove.. Ne znam kojeg od postova da izdvojim svi su tako dirljivi.. I bas mi je drago sto nisam jedina koja se svaki dan prisjeca tih trenutaka.. Znam kada su mi ga stavili na grudi iznenadila sam se, nekako bio je ni mala ni velika beba, bas taman.. I doktor je rekao da mu je on "najljepsi u smjeni" tako mi je drago da mogu s vama ovo podijeliti bas sam sretna posebno zato sto se blizi 1. rodjendan i ja ovih dana umjesto "unaprijed" kao da razmisljam "unazad" i prisjecam se svega.. EmmaL. Sretan vam 1. rodjendan i sve najljepse tvojoj malenoj i vama da bude jos tako "malih, savrsenih bica"... Neki, Bas ono sto si rekla - i ja se prisjecam svake minute...I eto bas sam potrefila da otvorim temu, kada si i ti razmsljala o tome..Ali ti imas dvije takve uspomene, dva dozivljaja Bas mi je drago sto su oba prosla bez vecih poteskoca i sto ih se rado prisjecas..
< Poruku je uredio aazra -- 14.10.2009 23:23:12 >
14.10.2009, 23:16
sheri
1515
super tema moj je porod bio fantastican, a rezultat jos fantasticniji. najupecatljivi momenat, koji svaki dan prolazim iznova vec skoro 4 mjeseca, kad sam dosla u sobu i kad su mi donijeli bebu, kako smo se gledale, jos uvijek osjetim njen miris, one male okice. odmah sam je snimila kako me gleda, i svaki dan gledam taj snimak prelijep osjecaj, iskustvo svakome zelim porod kao moj
14.10.2009, 23:17
manuela RR
2377
IZVORNA PORUKA: aazra
I bas mi je drago sto nisam jedina koja se svaki dan prisjeca tih trenutaka.. Znam kada su mi ga stavili na grudi iznenadila sam se, nekako bio je ni mala ni velika beba, bas taman.. I doktor je rekao da mu je on "najljepsi u smjeni" tako mi je drago da mogu s vama ovo podijeliti bas sam sretna posebno zato sto se blizi 1. rodjendan i ja ovih dana umjesto "unaprijed" kao da razmisljam "unazad" i prisjecam se svega..
Kod mene ista situacija
14.10.2009, 23:23
sweet BaBy
408
Ma najljepsi osjecaj je znati i osjetiti da u tebi raste novi zivot. Ja jos uvijek, kada uzmem u ruke i kazem moje dijete ne mogu nekako da vjerujem A kad se samo sjetim kako sam zbunjena i sa strahom usla u porodiliste Samo mi je zao sto sam u tom strahu rekla mm da ne ceka ispred jer ne znam kad ce sve biti gotovo, a oboje smo zeljeli da prisustvuje porodu. A sve se tako brzo odvijalo i on nije bio u sali kad se rodilo nase sunce malo Ali ipak vazno je da je nasa ziva i zdrava. A bice jos i prilike da prisustvuje aBd
A da takodjer se uvijek rado sjetim kako sam odgurnula i ustinula doktora:)))) jer mi se navalio na stomak hehehehe
14.10.2009, 23:26
aazra
2141
IZVORNA PORUKA: sheri
super tema moj je porod bio fantastican, a rezultat jos fantasticniji. najupecatljivi momenat, koji svaki dan prolazim iznova vec skoro 4 mjeseca, kad sam dosla u sobu i kad su mi donijeli bebu, kako smo se gledale, jos uvijek osjetim njen miris, one male okice. odmah sam je snimila kako me gleda, i svaki dan gledam taj snimak prelijep osjecaj, iskustvo svakome zelim porod kao moj
Svaka ti cast sto si uspjela da slikas bebu par sati nakon poroda . Ja nisam i voljela bi da jesam!
14.10.2009, 23:35
sheri
1515
joj to je meni bilo smijesno, cim su mi je donijeli, ja uzela nju, i odmah je i+uslikala, da posaljem mm, da on pokaze mom tati i sestrama moj tata tu sliku na mobu drzi , i kaze nece da ju mijenja (prvo unuce) a onda sam je snimila, da imam taj pogled...iako ga u srcu imam i uvijek ce ostati tu joooj, kako ja volim svoju mali curicu
15.10.2009, 01:09
Anoniman
IZVORNA PORUKA: aazra
IZVORNA PORUKA: sheri
Svaka ti cast sto si uspjela da slikas bebu par sati nakon poroda . Ja nisam i voljela bi da jesam!
Meni je to slika na displeju mobilnog
15.10.2009, 08:42
Mya_81 RR
5531
I ja sam jedna od onih sretnica koja je imala super porod...naravno, trenutak kad sam je ugledala je bilo nešto najljepše u životu, ali i trenutak kad smo izlazili iz bolnice i onaj izraz lica mog MM koja će mi zauvijek ostati urezana u sjećanje Pored toga imam još dosta smiješnih situacija kojih kad se prisjećamo u obitelji svi se doslovno valjamo od smijeha ...ma, zaista je sve prošlo kako treba...
A ja sam uspjela mrvicu svoju slikati kad su mi je pokazali odmah nakon šivanja dok je bila onako sva prljava i umazana ...ma, tada me je pucala takva euforija da sam imala snage da napravim bilo šta!!!
15.10.2009, 08:48
lotos
250
maloprije gledam snimak moje bebe koja je imala par sati..cim su ga donjeli odmah sam ga slikala i snimala cesto se sjetim kako ga je doktor priblizio da ga vidim..prva pomisao je bila boze kako je savrsen..
15.10.2009, 09:41
maja78 RR
4163
A joj sva sam se raznijezila, tema je za 10 a i vasi dozivljaji. Ja sam svog sliklala mobom cim su ga umotali, znam da sam se k'o blesava smijala, nisam mogla skinuti osmjeh sa lica (a imala sam potezak porod), ali najupecatljiviji momenat je bio kad mi je muz krisom dosao u posjetu (morala sam ostati nekih 15-ak dana) i ja mu kazem pa uzmi ga, kaze on necu pokvarit cu ga, i onda samo prstom dotakao mu obrascic :))))
< Poruku je uredio maja78 -- 15.10.2009 9:42:29 >
15.10.2009, 11:19
tweety
1407
I moja dva poroda su protekla super,naravno bolilo je ali se to zanemari čim beba "izleti" Meni su najljepša sjećanja ona kad mi bebu stavljaju na prsa dok smo još vezani pupčanom vrpcom.Moja seka reže pupčanu vrpcu a moja mama me ljubi i grli(njih dvije su bile samnom na porodima) Poslije toga zovemo BiH i javljamo tati da je dobio prvo sina,pa onda curicu.A posebno lijepo sjećanje je ono kad moja sestra zove mm i govori mu "zete dobio si sina" i počne plakati od uzbuđenja.
15.10.2009, 12:25
neki
3476
Neki, Bas ono sto si rekla - i ja se prisjecam svake minute...I eto bas sam potrefila da otvorim temu, kada si i ti razmsljala o tome..Ali ti imas dvije takve uspomene, dva dozivljajauser posted image Bas mi je drago sto su oba prosla bez vecih poteskoca i sto ih se rado prisjecas..
Stvarno predivan osjecaj Kad je Sead napunio godinu dana,i taj dan trka,frka,proslavlja se rodjendan,ne znam kud cu prije...Ali od 12h pa do 12:40h(tad sam ga rodila),sam fino sjela i minutu po minutu opet dozivljavala rodjenje svog sina,rasplakala sam se od dragosti,jer je to nesto zaista cudesno Uh da imam jos koju sobu u kuci,ja bih jos barem dvije curice
15.10.2009, 12:31
salmy
5830
Stvarno predivan osjecaj Kad je Sead napunio godinu dana,i taj dan trka,frka,proslavlja se rodjendan,ne znam kud cu prije...Ali od 12h pa do 12:40h(tad sam ga rodila),sam fino sjela i minutu po minutu opet dozivljavala rodjenje svog sina,rasplakala sam se od dragosti,jer je to nesto zaista cudesno Uh da imam jos koju sobu u kuci,ja bih jos barem dvije curice
[/quote] Znaci nije sve tako crno svaka cast .................
15.10.2009, 12:32
salmy
5830
IZVORNA PORUKA: salmy
Znaci nije sve tako crno svaka cast .................
sto ja ovo fino uradih..........bas se zbunih
15.10.2009, 12:33
neki
3476
Ma nije dusho draga nista crno Naravno da boli,ali ja sam kod oba poroda imala bolove(jake) svega sat ipo Zaista sam obojicu brzo i lahko rodila(hvala dragom Bogu)... Samo polako,bez panike,i vidjeces kako je to nesto najljepse u zivotu
15.10.2009, 12:36
ivanas
118
i moj porod je za poželjeti, jest da je carski bio ali sam oporavak nije bio strašan. nikada neću zaboraviti kada su mu ga sutradan donijeli i rekli evo majko ovo je tvoj sin, a on onako sitan, umotan kao kiflica i jedva da progleda malo ali to je nešto najljepše što se doživjeti može . i svaaki dan ima i umora i neispavanosti ali samo kada se on nasmije onim svojim malim ustašcima i veselo te pogleda sav teret i umor zaboraviš i jednostavno se naježiš i rastopiš
15.10.2009, 12:38
bebbe RR
2004
Moja sjećanja na prvi porod su strašna, zato se trudim misliti samo o trenutku kada su mi dali moju lijepu bebu, a porod potiskujem, a drugi je bio divni, lagani carski rez u epiduralnoj anesteziji, a mm je bio pored meni slikao je svaki trenutak... Bilo je divno.