Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Dižem temu...Iako vidim da je bilo davno, pitala bih pretty mammu i škorpiju jesu li radile alergotest na penicilin, kako i gdje? Naime, sumnjamo na tu alergiju zbog rakcije na penic.sirupe. Međutim, pedijatrica nam kaže da nam to ne vrijedi puno jer i ako bude negativan test ostaje sumnja na alergiju na ostale komponente sirupa ! Nešto mi to sve bez logike...ali ako ima tko da me prosvijetli, bila bih zahvalna!
18.10.2013, 20:58
edijevamama
141
Ako neko moze pomoci oko tumacenja nalaza. Danas podigli nalaze ,nigdje nepisu referentne vrijednosti pa sad ludim.doktoru tek za mjesec....inace edi je zbog alwrgijske rrakcije prosle sedmice bio 2 dana na jezeru. Radili su mu C3: 1,070 C4: 0,248 Imunoglobulini: IgG 11, IgA 1,56 ,iGE 93,7 Reuma testovi: aso 72,2, RT 10,5
Ako je neko radio ove nalaze i ima ref vrijednosti ili mozda zna, jako bi bila zahvalna,jer ko ce cekati mjesec na termin gore.
29.10.2013, 21:35
scarlett
1517
Zbog nekakvog osipa koji A ima po cijelom tijelu, a koji se javlja već 4 put za 2 godine, tražila sam da radimo alergo-test i dobili uputnicu za DIP da radimo IgE.
Ima li neko od vas iskustvo sa ovim nalazima, kako, šta
Gdje se tačno na DIPu radi, da li se treba najaviti, da li se odmah po dolasku s uputnicom djetetu uzme krv, koliko se čeka na nalaz?