cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

paprike crvene-roge

  
clock-img

08.10.2009, 15:32

clock-img

bebica89

pencil-img

288

zna li ko kako ih spremiti,da bude ukusne?

_____________________________

joj necu da razmisljam o simptomima,borim se,al sta cu to je jace od mene,pobjeđuje me zelja za bebom......

clock-img

08.10.2009, 15:34

clock-img

Teta Tuli

pencil-img

12

Ja sam kod prijateljice jela ove crvene paprike, roge, pohovane i punjene zutim sirom.
Jako ukusno!!! Ima li neko recept?

clock-img

08.10.2009, 15:36

clock-img

bebica89

pencil-img

288

sad mi to nasmiga,ko ima recept neka se javi,molim vas

_____________________________

joj necu da razmisljam o simptomima,borim se,al sta cu to je jace od mene,pobjeđuje me zelja za bebom......

clock-img

08.10.2009, 15:47

clock-img

bebica89

pencil-img

288

imal koga s receptom?????user posted image user posted image user posted image

_____________________________

joj necu da razmisljam o simptomima,borim se,al sta cu to je jace od mene,pobjeđuje me zelja za bebom......

clock-img

08.10.2009, 15:49

clock-img

Teta Tuli

pencil-img

12

Sacekajmo malo bebice, javit ce se neka zena sa receptom sigurno, jer ovo nije nesto komplikovano jelo i trebala bi svaka kuca da ga ima. user posted image (a moja nema user posted image )

clock-img

08.10.2009, 15:50

clock-img

Nedi

pencil-img

1147

I ja volim ove paprike sa sirom a nemam recept, a voljela bih ih sad za ručak njam njam

_____________________________

24.12.2007.
24.o9.2013.

clock-img

08.10.2009, 15:52

clock-img

bebica89

pencil-img

288

nemate pojma koliko volim ove paprike,ev nemam nikakav drugi izbor,vec ih ev przimuser posted image user posted image user posted image

_____________________________

joj necu da razmisljam o simptomima,borim se,al sta cu to je jace od mene,pobjeđuje me zelja za bebom......

clock-img

08.10.2009, 15:55

clock-img

Đenifer

pencil-img

243

Ja mislim da se paprike prvo ispeku, ogulite, izvadite sjemenke,onda filovati trapist sirom (liska 1 ili 2), onda u jaja i prezlu pa ispeći i da je to to! A prolog možda neko meso (piletina ili teletina), pa probajte......user posted image

clock-img

08.10.2009, 15:55

clock-img

Nedi

pencil-img

1147

Bebice isto tako...evo na poslu sam i razmisljam da svratim u prodavnicu po njih

_____________________________

24.12.2007.
24.o9.2013.

clock-img

08.10.2009, 15:59

clock-img

lely

pencil-img

1265

Ja ludo volim sve paprike,a crvene posebno...e sad nije mi bitno kako su napravljene da li je to przena,pecena,kuhana,punjena pohovana ili kisela na ovaj ili onaj nacin bitnoje da je paprika.user posted image

Sto se tice roga ja ih cesto ispecem u rerni,kada se ohlade ogulim,sjecem na trakice,vratim u vatrostalnu posudu koju predhodno namazem puterom,pospem vrhnjem za kuhanje,zacinim i stavim malo krupnije sjeckanog persuna i bijelog luka (ali sitnije isjeckanog).
Ovakve su mi super i vruce a i kad se ohlade...

clock-img

08.10.2009, 16:11

clock-img

hannana

pencil-img

7

draga bebica,

roge ispeces u rerni. nakon toga ih stavis u plasticnu vrecicu da se lakse gule. ogulis ih za sekundu , stavis trapist i smjesu za pohovanje.
ps. super funkcionise kad oguljene roge stavis u zamrzivac pa nakon par mjeseci izvadis user posted image  isto tako ukusne kao i sad.

pozzzzzzzzzzzzz

clock-img

08.10.2009, 16:26

clock-img

MELLI

pencil-img

942

meni su ukusne svakako,ali najčešće ih pravim tako da izdinstam (ili bolje rečeno,malo propržim)pileća prsa isjeckana na kockice,u to dodam pečene,oguljene crvene paprike(obično ih imam spremne u zamrzivaču),dodam malo bijelog luka,začine, i zalijem ili vrhnjem ili nekom rjeđom pavlakom.
Ekstra ukusno,a gotova za 15-20 min.user posted image

Što se ovih pohovanih tiče,neko je već napisao recept,s tim da sam ja jela te iste,ali osim sira imaju i tanki pileći filet u sebi,uh kako su ukusne.user posted image

Mislim da kada su fino oguljene ne mogu biti neukusneuser posted image

clock-img

08.10.2009, 21:21

clock-img

DM

pencil-img

2408

a ja jela sa sirom i sa suhim mesom(unutar paprike)

clock-img

08.10.2009, 21:41

clock-img

Mirkica

pencil-img

6978

IZVORNA PORUKA: Đenifer

Ja mislim da se paprike prvo ispeku, ogulite, izvadite sjemenke,onda filovati trapist sirom (liska 1 ili 2), onda u jaja i prezlu pa ispeći i da je to to! A prolog možda neko meso (piletina ili teletina), pa probajte......user posted image



ja sam ovo davno pravila i bas ovako  , paprike sam prvo ispkla u rerni na foliji onda oguliti  staviti liske sira   pohovala i isprzila dobro je pravo.


_____________________________

Uspavala sam te duboko ispod grudi , al srce blizu je pa te stalno budi a kad odu svi pa pomisle da dremam , ja oci otvorim da vidim koga nemam , za kraj, za kraj.

BA 13.12.2008

clock-img

09.10.2009, 15:04

clock-img

bebica89

pencil-img

288

mnogo vam hvala gage moje cureuser posted image user posted image

_____________________________

joj necu da razmisljam o simptomima,borim se,al sta cu to je jace od mene,pobjeđuje me zelja za bebom......

clock-img

09.10.2009, 15:15

clock-img

M kao Mama

pencil-img

5536

Uh, moje omiljenojelo, pravim ih na sve moguće i nemoguće načine,

1. pohovane sa sirom (cure već objasnile, samo što ja sve što pohuje prvo uvaljam u brašno, a zatim jaje, pa prezla)
2. pržene sa vrnjem
3. rižoto sa piletinom i rogama (riža, paprike na kockice, piletina, vrhnje za kuhanje, a nekada dodam i malo naribanog trapista)
4. roge isjeckane na kockice sa gljivama u vrhnju
5. roge punjenje smjesom od mladog sira, nekog masnog i pavlake i zapečene u rerni
helem, na sve načine i mogla bih ih jesti stalno

clock-img

09.10.2009, 15:15

clock-img

senka kurt

pencil-img

112

I još jedan receprt, paprike isšpeći, oguliti, napraviti smjesu od mladog sira, pavlake, jednog jajeta, malo posoliti. Staviti to u paprike, pohovati. Diiiiiiiiivno....

clock-img

09.10.2009, 15:18

clock-img

M kao Mama

pencil-img

5536

To, senka ja ih evo već jedem, u mislima naravno, ali hvala na receptiću, 

clock-img

10.10.2009, 10:01

clock-img

ivanak

pencil-img

1767

A to se koristi kod nas da se pravi ajvar ili se ukisele. Rijetko kod da ih puni nečim.

clock-img

10.10.2009, 10:14

clock-img

tea lana

pencil-img

2255

ja ih pravim pohovane sa sirom i nikada ne stavljam prezlu,znaci samo brasno i jaje.Na salatu ono znaci sa bijelim lukom i sircetom.Ali mi se ovaj recept od Senke bas svidio,i ako danas imam vec pripremljeno za rucak,ovo ce nam biti za desert.user posted image user posted image

clock-img

29.08.2013, 15:31

clock-img

sretna_mama

pencil-img

437

Muž jutros kupio, poskupe 1KG 3KM..ali diiiivne..pržim ih na ulju, dodat ću poslije bijeli luk i peršun, mmmmmmmmmm

clock-img

29.08.2013, 15:42

clock-img

dambolina

pencil-img

174

cuj to, a u konzumu su bile na akciji 1,55 KM. U amku 2 KM kila, ovo sam vidjela u ponedeljak

_____________________________

Z. veliki zvjerko 17.06.2003.
I. mala živča 04.11.2008.
L. mala palmica 15.01.2014.

clock-img

29.08.2013, 15:44

clock-img

djoisa

pencil-img

-220

na pijaci Grbavica 2 KM/1 kg

clock-img

29.08.2013, 15:45

clock-img

dambolina

pencil-img

174

joj sto kvarimo zeni cejf user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Z. veliki zvjerko 17.06.2003.
I. mala živča 04.11.2008.
L. mala palmica 15.01.2014.

clock-img

29.08.2013, 16:02

clock-img

sretna_mama

pencil-img

437

A, aaaaaaaaaaaa a mm preko puta Robota u Hrasnom, u DAN I NOC paltio 3KM..DODUŠE, KAO NACRTANE SU,..

Zadnji članci

article-img