IZVORNA PORUKA: dinciii
Ja nakon 30 sati trudova nisam vise imala snage ni za sta a otvorila se samo 4 prsta i trazila sam epiduralnu(iako sam prije toga bila protivnik) naravno to je ucinio anestezist i hvala bogu nije bilo komplikacija....koad sam dobila anesteziju zaspala sam i nakon sat i po sam se probudila i dobila sam ono zelju da stiskam..doktorica me pregleda i bila sam vec 9 prstiju otvorena...znaci za sat i po sam se otvorila 5 prstiju a prije toga 30 sati samo 4 prsta....(bio je indukovani porod) al nazalost mi je bebica bila visoko pa sam morala na kraju na carski pa je i dobro dosla ta anestezija jer su mi poslije samo jacu dozu ubrzgali i bila sam spremna...a posljedica hvala dragom bogu nemam...nit sta osjetim niti ista...niti imam bol u ledjima niti glavobolju hvala bogu!!!Bila sam veliki protivnik epiduralne al kad vise nisam imala snage drago mi je sto sam je dobila..Zelim svima koje cekaju bebu puno srece i lagan porod....
Kod mene je bila vrlo slicna situacija. I ja sam trazila epidural, i Boga mi drago mi je zbog toga.
Jeste da ima i posljedica ali koji ljek nema...meni je naprimjer lijeva noga sve do koljena trnula nekoliko mjeseci poslje poroda i ja vjerujem da je zbog epidurala jer nije mi trnula prije..mada ovi doktori ovdje su mangupi i kad sam im to rekla samo bleje ko telad...
Amerika sto se tice ljekova i koristenja medicinskih sprava , ugadjanja pacijentu..( a to debelo platim tako da bolje im je da mi se smjeskaju) su dosta bolji nego u Bosni recimo....ali njihovi doktori nemaju pola opsteg znanja kao sto nasi doktori imaju...
Neki dan ja djete odvela doktoru zbog kaslja i neki mangup doktor udje, nije moje doktorice bilo taj dan,
ja mu lijepo objasnim sta se desava a oni fino ukuca na google kasalj " cough" kako bi vidjeo sta da mi propise...ja se pokupim i u recepciju da mi trazi drugog doktora...i to neki starac ima sigurno 60 god
Ja jadna mislim haj valja sto je star mozda zna nesto vise od ovi sto su mladji....kako sam se prevarila
Skrenu ja sa teme...izvinite