cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Koliko dozvolite drugima da sudjeluju u odgoju

clock-img

03.10.2009, 17:06

clock-img

Anoniman

dozvoljavam svima da učestvuju sa mojim direktivama!user posted image

clock-img

04.10.2009, 07:53

clock-img

Crvena

pencil-img

1859

IZVORNA PORUKA: Shee

dozvoljavam svima da učestvuju sa mojim direktivama!user posted image

Svidja mi se tvoje razmisljanjeuser posted image

Volite svoju djecu i kad su kriva, jer će ih život kažnjavati i kad nisu.

clock-img

05.10.2009, 18:00

clock-img

sanjarka

pencil-img

327

Mislim da se kroz jos par godina covjek prestane opterecavati previse kako ce mu se dijete ponasati u odredjenim situacijama, jer shvatimo da je nemoguce da ispadne onakavo kakvo smo mi zamisljali. Ja sam se svadjala sa roditeljima, nervirala zbog raznih uticaja i faza, ali na kraju sam shvatila da ga gusim previse objasnjavajuci mu sve i pripremajuci ga za zivot. 

doslo je i nase sunce, sada imamo dva
adin 29.10.2004
lajla 11.6.2009

clock-img

06.10.2009, 16:33

clock-img

emma.L

pencil-img

2731

E ja sam mislila da mene moja mama guši pričom, i uvijek bi bilo ono "Jao, mamaaaa user posted image ". Međutim, mislim da mi je upravo ta priča kroz život otvorila oči za mnoge stvari i situacije. Jer, ne daj Bože da je moj otac imao više utjecaja na moj odgoj. Ovo najiskrenije mislim, ma kako okrutno zvučalo. Srećom, nije se ni pokušavao nametnuti, ni ispravljati mamine metode jer nije ni bio svjestan kako mu dijete odrasta pored njega. A sigurno bi bilo isto kao sa našom nanom sada user posted image - ja bih sad bila najljepša i najpametnija i najzgodnija ovdje! I moje dijete bi bilo ljepše od sve djece i zato bi ih smjelo tući user posted image .
Tako da sam odlučila spržiti živce govoreći i ponavljajući savjete, pa i do beskonačnosti ako treba. 
Nažalost, ne znam jesu li još uvijek agresivne dok se čuvaju, jer sam, kako već napisah, zamolila da mi ne prenosi takve stvari (a govori li ih pred Emom, nikad neću znati, izgleda).   

Ema, kokola i sreća najveća, 15.10.2008.
Timur, radost mamina, 9.10.2011.

clock-img

06.10.2009, 22:16

clock-img

Lulu_

pencil-img

1444

nikako!

Naomih 27.03.2008 9.41 hm...

I''''m Starting With The Man In,The Mirror,I''''m Asking Him To Change His Ways,And No Message Could Have
Been Any Clearer,If You Wanna Make The World,A Better Place,Take A Look At Yourself, And,Then Make A Change

clock-img

16.11.2009, 18:03

clock-img

ivanak

pencil-img

1767

Ko kod mi dođe pa petlja se u odgoj - ja to odmah zbrusim.
Nema se tko petljati, pa ni moja mama, pa ni muževi roditelji pa ni nitko treći.
Drugačije je kad ti netko da lijepu primjedbu. Recimo - nemoj ostavljati djete tu, moglo bi pasti, jer se vrti i okreće.... To bi mogla podnjeti, ali da mi jedna te ista osoba to govori trista puta, rekla bi joj što mislim - a to je da se ne petlja gdje joj nije mjesto.

Malo sam oštra, ali šta mogu kad je tako.

-> 17.06.2009. je došao mamin i tatin frajer - mali Antonio

-> 21.07.2010. je mali Antonio dobio sestru Paulu :-)

clock-img

16.11.2009, 20:36

clock-img

Dida79

pencil-img

3252

Glavnu rijec u odgoju nase dijece imamo mm i ja.Savjeti tipa pokusaj ovako ili onako su uvijek dobro dosle.Ali direktno mijesanje u odgoj to ne tolerisemuser posted image

clock-img

19.11.2009, 15:43

clock-img

Yuna

pencil-img

236

Baš i ne dozvoljavam. volim čuti dobar savjet, ali eto srećom sam kući i odgajamo ja i mm.

Zadnji članci

article-img