auuu sto se zakuhalo
ja bih da se vratim na pocetak teme i odgovorim ...
Sada, vise od 8 godina nakon sto sam otisla iz Bosne se osjceam---super (uglavnom) uglavnom kazem jer mi ponekad moji toliko nedostaju a nisu mi bas blizu da bih im mogla otici kad mi se cefne...da zivim nedgje blzie i da mi autom treba 12-ak sati isla bih kad mi se prohtije a ovako... ali sta je tu je...JA I MM SMO TAJ ZIVOT ODABRALI... niko nas nije tjerao. da smo i dole ostali zivot bi pokusali izgraditi onako kako mi mislimo da je najbolje i najkvalitetnije.
Svidja mi se jako puno stvari: vrijeme:), mogucnosti intelektualnog razvoja, mogucnosti poslovnog razvoja, multikulturna sredina ( i akda ovo kazem tako i mislim. 70% stanovnistva su stranci), povlastice koje zene dobivaju u bilo kojoj instituciji (prekporeda u banci, na aerodromu itd. samo ne na cesti
iako za raape pricaju da su zene ovakve ili onakve ovdje su zene zasticene u skoro pa svakom segmentu zivota), plate, radno vrijeme tokom Ramazana:), cijene goriva, sto je za djecu jedina opasnost automobili na cesti (a sta ce dijete na cesti, van svoje avlije, ili parka ili svog naselja?), konji:) i miran normalan zivot(bar za mene)
NE svidja mi se: sto je u svim vladinim institucijama peripetija haman kao u Bosni, ako ne i gore, sto nasa ambasada sluzi samo da bi se molo reci da imamo ambasadu, sto je domace stanovnistvo presporo (zive na paroli Inshallah i onda ne znas jesi li dosao ili posao...)mjseci Juli i August jer su paklene vrucine, prozori (ni jedna kompanija ne pravi normalne prozore nego klizne koji ne dihtuju nikako), sto vodu pijem iz flase ne sa cesme, sto iako sam u Ilsamskoj zemlji se ne osjeti miris somuna, niti dozivljavam Ramazan kao dole, sto nema direktan let za Sarajevo, itd...za mene su sve ovo SITNICE (osim Ramazana).
U Bosnu idem dva puta godisnje i meni je dosta...a da moji nisu dole ne bih ni toliko. veze sa drugovima su se raskidale, ponesto raje je ostalo, sarajevo je meni isto samo su se ljudi promijenili.
Blowing with the wind of change..."