IZVORNA PORUKA: Idina mama
Hanady, znam za pravilnik, procitala sam ga. Ali Pravilnik i ovaj clan moraju imati svoju svrhu. Prijavljivanje svakog stranca u roku od 12 sati u policijsku stanicu za boravak preko samo 3 dana mora imati svrhu, npr. sprjecavanje kriminala i terorizma, i sl. Ovdje u Njemackoj nema koga nema, a opet se osjecam puno sigurnije iako se starnci ne prijavljuju.
evo recimo šta piše kažu za njemačku
Po dolasku u Nemačku morate odmah prijaviti mesto i adresu boravka u nadležnom uredu (Einwohnermeldeamt) i pokazati svoju vizu ili potvrdu o boravku nemačkom Uredu za strance (Ausländeramt), ako ćete produžiti svoj boravak u svrhu školovanja, posla itd.
To kako se ti osjećaš u BiH to je drugi par rukava...njemačka nismo, nećemo zadugo biti ali iskreno mene je obradovala činjenica ga je granična policija poštivala zakonske propise i zahtjevala od vas prijavu. To je vrlo pohvalno.
Razlozi za donošenje ovakvih zakona i pravilnika zasigurno postoje.
Ja lično kada boravim u nekoj zemlji u kojoj sam stranac poštujem zakone te zemlje i ne postavljam pitanja što su ih napisali, moje je da ih poštujem.
Ja poštujem i zakone svoje zemlje bez obzira što se ja svakoga jutra zapitam dali sam pametno postupila što sma djecu ovdje rodila. Al to je moja zemlja i zakone poštujem a isto to činim i u zemljama u kojima sma gost. Nikada ne bih napala javno carinika za sitno mito osobito ako pročitam da postoji zakonski osnov za zahtjevanje potvrde ove vrste.