IZVORNA PORUKA: SdZ
Mm i meni se ukazala prilika (takve prilike postoje vec odavno, samo mi nismo znali za to) da upisemo skolu u Ljubljani i oboje radimo kao studenti tamo. Mi smo odlucili da cemo napraviti taj korak u zivotu jer mislimo da nam to moze puno pomoci.
Sta vi mislite o tome? On ovdje ima posao (ali znate kakvi su poslovi u Bosni), ja zavrsavam drugu godinu fakulteta (imam jos dvije godine), ali mi smo shvatili da je dobro iskoristiti priliku koju imamo i potruditi se tamo dok jos nemamo bebica.
Medju onima kojima smo rekli za nase planove ima i onih koji nas podrzavaju, ali i onih koji su protiv.
Nas kum je prosle godine otisao tako. Ide u skolu i radi u Mcdonaldsu. I on nam je to predlozio.
Nisam znala gdje bih ovo mogla pisati/pitati, pa sam odabrala ovu temu. Ako postoji prikladanija tema za ovo moje pitanje- usmjerite me.
Ovo se skroz priblizilo ostvarenju. Hmmm... Jedva cekamo oboje, to nam je trenutno najveca zelja, odmah poslije zdravlja.
Iduce sedmice idemo na upis i cim se vratimo predajemo za vizu.
Odlucila sam se za visu zdrvastvenu jer sve se nesto nadam da cu uspjeti tamo, nakon zavrsetka, naci posao u toj struci, a to mi i svi savjetuju.
Trenutno mi mama stvara najveci problem.
Poslije razgovora u martu/aprilu koji sam pokusala s njom voditi na ovu temu, a nisam uspjela, nismo vise pricale.
Vrijeme je da joj saopcim tu vijest, a ne znam sama kako. Sta ako se naljuti? To nikako ne zelim, ali isto tako ne zelim ni odustati od nasih zelja i planova.