IZVORNA PORUKA: Idina mama
Ne mislim na politiku. Sama ce se razrijesiti
A ne, ništa se samo ne razrijesava, narocito ne politika. Rijesit ce se kad mi pocnemo da zrelo razmisljamo.
Prvo da izlazimo na izbore, drugo da glasamo Za, a ne protiv Onih Tamo.
IZVORNA PORUKA: Idina mama
kad uredimo sistem u stubistu, zgradi, ulici, mahali, gradu. Sami.
Kad i kako se baca smece, ko, kad i kako cisti snijeg. Gdje se smije parkirati, a gdje ne. Kad i kako ce se moje bolesno dijete lijeciti. Poceli bismo od lokalnog doma zdravlja. Lancanom reakcijom, citav zdravstveni sistem bi se uredio...
I to su svakodnevne stvari koje nas tiste iamli mi posao ili ne, imali platu veliku ili malu ili nikakvu,...
Ja sam tipicno haustorce....naucila sam kao mala da se ne usisava od tri do pet. Da je u 22.00 tisina. Da se nedeljom ne buse zidove, ne lupaju ekseri.
I gle sada....dodje novi pravilnik ponasanja u zgradama koji kaze da mogu cekicati svaki dan do 23.00 dokle mi je g***** cejf. Cak i nedeljom. Ja ne cekicam, jer sam naucila u proslom sistemu da ne treba to raditi.
U onom sistemu je bio zakon, koji je i sada na snazi.
Svaka stambena jedinica mora imati jedno parking mjesto.
U ovom sistemu parkinge i parkove pretvarju u stambene jedinice ali pitanje parkinga ne rjesavaju.
Bez obzira na to, ja cu napraviti tri kruga ali necu nikada ostaviti auto nepropisno parkirano.
U meni cuci legalista. Djaba.
Zdravstveni sistem se nece urediti dokle god ljekar vrati bolesno dijete iz Visokog i kaze mu: Vi pripadate zeničkoj klinici!