IZVORNA PORUKA: Gucci
... i onda se cudite kako su u norveskoj oduzeli nekom paru dijecu zato sto su jeli rukama i spavali sa roditeljima... shvatite da ovdje ljudi zive ko roboti, pa hajd sto ljudi zive nego i dijeca, to je zalosno ovdje ti cim se porodis ocitaju kako da se brines o dijetetu, sta smijes, sta ne smijes, a onda par dana poslije poroda ti stize postom masa nekih upustava... ako se ne pridrzavas svega toga postoji mogucnost da ti oduzmu dijete... ako slucajno zakasnis sa redovnom kontrolom kod doktora odma ti dolaze da vide sta je sa dijetetom... a neko je spomenuo mito i korupciju, vjerujte mi da je i ovdje to pocelo... ja sam bila svjedok kada su i sestre i doktori uzimali kese sa vinom, sampanjcem itd. i to uzmu bez ikakvog ustrucavanja, novac jos uvijek ne uzimaju ali sigurno ce za koju godinu i to poceti.
za prvi post ti necu nista reci samo cu potpisati SARA.AT zena ti lijepo rece
Da ovdje kafici rade kao i kod nas ne znam gdje to rade od 4
( da te nije muz slagao da ne bi slucajno otisla ) i da mozes ti slobodno set_ati nije ti "svabo" zabranio izlazak iz kuce.
Onda imas Integrationskurs koji si MORALA pohadjati s obzirom da zivis u Njemackoj znaci mozes opet imati kontakt sa ljudima.
Ja ne znam ko tebi ispra usi o "svabama " a jako je zalosno sto pises o tom narodu koji je toliko pomogao BIH narodu
i samoj tebi dao je hljeb u ruke i tm i draga moja da li zivis u bih od danas do sutra ne bi se brinula koga ce ti sin/ kci ozeniti imala bih drugih briga.
Ja ne znam kome to neko oduze djete jer spava sa njim i jer jede rukama , u drzavi u kojoj ja i ti zivimo se radi zlostavljanja i zapostavljanja djece (ali onog koji moze nauditi djeci) dolazi Socijalno i onda dalje rjesavaju, tako da prica je bezveze.
Kao drugo i ja sam rodila ovdje i imala sam odlicnu pomoc od doktorice , babice sestrice i da naravno da su mi pokazale kako da dojim babica mi je dolazila kuci i vidjela kako se ponasam prema djetetu i kako ga presvlacim hranim i kupam to sve rade za DOBRO MOG DJETETA a vidim ima i onih koji to dobro smatraju ZLOM .
I OPET tebi je neko izaprao mozak niko tebi ne govori kako da odgajas djecu sigurno ti nece niko oduzeti jer bi onda svim turcima bila djeca oduzeta niko odgojen kako treba , mislim neke bajke pises ovdje ali da uzece ti djete ako ugrozavas nejgov zivot ako si pretnja na bilo koji nacin za svoje djete onda ga uzimaju .
I da ako zelis da primas djeciji dodataka ne moze da zivis sa djetom u BIH a da kesiras nego da sjedis i dovodis djete na preglde redovno da se vidi kako je djete i kako napreduje.
Sve ovo sto si napisala je pljuvanje po drzavi koja ti dade sve i da mislim da niej do teeb malda si neiskusna ali do sredine u koju si upala , trgni se i vidjeces da su i "svabe" samo ljudi i koji ce uvjek rado pomoci.
I da dodam s obzirom da nisam dugo ovdje i porodila sam se NIKO mi nista nije poslao sa tim AKO NE URADIS OVO UZIMAMO TI DJETE hahahah niko vjeruj ali da sam redovna da vodim na preglede djete jesam ALI TO JE ZA NJEGOVO DOBRO
< Poruku je uredio Mirkica -- 20.1.2012 22:18:02 >