IZVORNA PORUKA: SailorMoon
IZVORNA PORUKA: Pahuljicaa
A zasto se sve gleda kroz te poklone, vile, bjesna auta...? Ja sam sretnija sto manje dobivam. Ne treba mi hB, samo se vise osjecam duzna...a i ne zanima me vala koliko ko ima. To mi nije mjerilo nikakvog ljudstva.
Pahuljice ali valjda je red da ako dolazis samo jednom godisnje ili u 2 godine da se nedodje praznih ruku. I ako ja vidim da moja tetka (i ako ona netrazi) nema za ljekova naravno da cu joj dati...
Eto red je...
i sad prateći taj ''red'' vdite gdje smo došli...
relano ako bi ti dolazila bez poklona za koje potošiš silne novce imala bi možda mogućnost da dođeš dva puta godišnje...da se malo spustimo na zemlju, da ne očekujemo poklone, vile i dvorove imali bi priliku više puta ko inasani kafu popiti.
Vidiš d ai ova tema do tih poklona i škrtosti kreće...
bezveze stavrno...nit ljudi u dijaspori novac sa grane beru nit smo mi ovdje goli i bosi pa njih čekamo...
dalje...tetka koja treba za lijekove...ne mora se čekati neko iz dijaspored ato namiri...svi mi imamoa teteke i svi mi možemo odvojiti pomoći tetki...
red je red...al brate pretvorismo se u to ko ima više, bolje, materijalno i ta ''vanjština'' nas zakova...
ja mislim da trebamo opuštenije...što manje očekujemo manje ćemo se i razočarati...a bitno je požljeti sa tom dušom sjesti, promuhabetiti...a ja ću i sebi i djetetu majicu kupiti kad mi zatreba...
majkemi ljudi od tih ''kesa'' narod s epočeo slabo viđati...
pa više nije lahko ni kilo kafe i kocke kupiti pa neće da idu jer nemaju...
mene to počelo plaho nervirati...it mi šta treba niti šta očekujem...dođi mi zdrava i prava daj da sa tobom sjedem ako imama kafu popit ćemo ako nemama daj da se ispričamo