IZVORNA PORUKA: Blue rose RR
Mislim da se u posljednju dekadu ne razlikuju dijasporci (koje vi ovdje definišete većinom kao da imaju zmiju u novčaniku) od 95 % stanovništva na Svijetu, u koje spadaju i Bosanci i Hercegovci.
Koliko zmija u novčanicima ima u nekome ko radi desetine godina van BIH, toliko isto zmija ima kod prosječnog stanovnika naše lijepe BIH.
Nemojmo se zamajavati da neko ko pošteno radi bilo gdje u svijetu ima toliko da se može ponašati kao velika "raspikuća". Logično je da čovjek koji radi tamo negdje vani ima porodicu koju prehranjuje, i kojoj hoće da obezbijedi ono najosnovnije (ili pak ono što smatra da je dostojno njih), i isto tako hoće (koliko može) da donese svojim najbližim u rodnu zemlju.
A to što neko neće da plati ručak kada dođe u BIH ili kahvu, ma dajte rijetki su oni iz našeg okruženja koji bi sebi dali luksuz (ako ne moraju) da nekog časte ručkovima ili izlascima, a da to prelazi 20 KM.
Svaka čast onima koji su se odlučili da žive van BIH, a isto tako i svaka čast nama što preživljavamo svaki dan u ovakvoj državi.
ma garant si u pravu, ljudi ko ljudi, valjda i tamo i amo al hajd ono kontaš za nekog ko dodje u BiH cijene su smiješne.... al eto ako i tamo preživljala garant špara na svemu, neko je i škrt po prirodi oduvijek i tako....
svugdje svega.... al idem nekom logikom ako je tamo npr večera 100 eura a ovdje 50 KM razlika je derastična pa čemu onda cicijanje? al haj znaj, taj neko možda nikad nije ni izašao na večeru
ne bitno, ja ne generalizujem, naravno da ima onih koji dodju ovamo pa pomognu onima koji nemaju al ima vala onih koji dodju amo kod neke sirotinje i još ga u trošak bace, e to je sramota
Nekom ko ima prosječnu platu i živi skromno u Bih mnogo je potrošiti 50 KM a dijasporcima je to sitnicama
ako im nije sitnica ako i tamo teško žive e onda je bolje da se vrate pa zajedno sa svojim narodom bar da budu, pa ja
I strašno mi je žao kad vidim da njihova djeca ne znaju 5 bosanskih riječi? ljudi moji pravi Njemci, Švedjani ... žalosno