IZVORNA PORUKA: veeseelaa
joj Hanady ti baš imaš neke fine raje iz dijaspore, ja što čujem priče i što sama vidjeh poteški su
a i kroz posao sam vidjela da su često hvalisavci itd Ne znam koji je ljudima al neka ih poštenski se ismijem, ne smetaju oni meni, čak šta više, svaki put se poslije druženja s njima osjećam bolje jer sam ostala ovdje, prosto te ljudi ubijede da je ovdje bolje i da nigdje ko ovdje itd
mislim da si ti jedna od rijetkih koja se nije srela s proračunatim dijasporcima naravnmo imam ja izuzetaka, npr moja familija koja je u Švedskoj, Luxemburgu itd super su, nisu hvalisavci, ni škrti, normalni ljudi
ja zsita nemam takva isksutav...
ja imam familiju a imam i prijatelje...
pa evfo prijer moje prijateljice iz Švajcarske...
ona je otišla odvad ekad je bila 4 osnovne...
Ja nikada neću zaboraviti kako s etrudila da se sa mnom čuje za vrijeme rata...
koliko paketa je poslala neki nikada nisu stigli...
kad sma ostala bez tate...radio amaterima se s amnom spojila...u njemačku otišla da me smao malo čuje...plakala je nemilice
a onda 13.aprila 1996 godine ja ulazim u kuću iz škole i čujem njen glas...došla...došla da me vidi...moja Miza...
tada sma dobila prvi mobutel...
kozmetike i gardarobe koje nisma mogla nanosat...
hrane, slatkiša švajcarskih...
sjedilo smo 2 dana i dvije noći i smao plakala i pričale...
i dan danas ona je moja najbolja prijateljica...kilometri i godine nisu nas spriječili da budemot o što jesmo...ljudi...