IZVORNA PORUKA: dadada
sta mislim o dijasporcima...hmmmm...pa zavisi...sta najvise zamjeram je cinjenica da se vecina kada dodju na odmor ponasaju gore od aboriginesa...voze k'o manijaci, parkiraju gdje zele, bacaju smece gdje stignu...elem ono sto vani ni u ludilu ne bi radili...i to mi nikakada nece biti jasno, zasto? jednostavno kao da su pusteni sa lanca...OPET PONAVLJAM NE ODNOSI SE NA SVE!
A najvise sta me izbaci iz cipela je vjecito kukanje kako im je tamo (gdje god da jesu) lose!!! da se razumijemo...pola moje familije je u dijaspori...Pa onda se ja pitam...pa sto se nevratite
hmmm ja vozim ko manijak i ovde i dole :P
Ja se slazem sa tobom, vecina iz dijaspore su bas kao pustani sa lanca, i ja se tako nekad osjecam jer ipak ovde nemogu opusteno izaci kao sto mogu dole... ali naravno pristojna sam, mislim da akica moze potvrditi hehe ;)
Meni je ovde super osim toga sto nema tog naseg naroda, mentaliteta jer ovde ti ni najbolji prijatelj nije kao poznanik u bosni jer ovde nemozes imati najboljeg prijatelja... uvijek moras biti oprezan da ti nesto izaledja ne uradi... meni to najvise nedostaje u vezi bosne i rodbina naravno...
Ja bih se odma vratila kad bih znala da imamo posao ja i mm, poceli smo da stedimo koliko mozemo da skupimo love da otvorimo firmu neku dole...
Lose je samo to sto je drugi svijet a sto se tice zivota okej je, pogotovo nama kojima smo duze ovde i navikli i na njihov mentalitet i njihova ponasanja i pravila jer meni moj muz kaze da ponekad razmisljam isto kao i oni ali neznam mozda i razmisljam...
Ja uvijek svedima kazem da sam pokupila dobre bosanske i dobre svedske navike i da po tome zivim jer ono sto mi se nesvidja u bosni sto bih to pratila, takodjer i ovde isto... ipak sam ja ovde 17 godina i vecinu zivim ovde, bilo bih cudno da nisam nista njihovo pokupila...