cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Kako se mama oblaci

clock-img

28.01.2010, 20:14

clock-img

noaa

pencil-img

1662

Moj stil oblacenja bio je i ostao isti(osim period poslije poroda kad sam bila debela pa mi sve bilo na gumu)user posted image nikad nisam voljela biti neukusno i vulgarno obucena,recimo uz mini suknju sam nosila rolku ili kosulju a nikad neku izvaljenu majicicu,stikle obozavam al ne nosim ih kad je beba samnom jer je zivahna iuser posted image sva bi se polomila.

NOA 16.03.09 mamina krofnica(je curica)

clock-img

28.01.2010, 20:14

clock-img

snijeg

pencil-img

754

Oblačim se kao i prije trudnoće, naravno uz ove "korekcije" koje Dana spominje i te promjene mi gode, ne vidim ništa loše u njima. Kad neko nema ukusa i stila manje je važno gura li kolica ispred sebe ili ne, vulgarnost i kič ne podržavam ni kod djevojaka, ni kod mama, a ni kod baba....

"Počinje na svijetu da biva previše bučno i fabrično, premalo ima duhovnog spokojstva."

Dostojevski

clock-img

28.01.2010, 20:15

clock-img

teacher75

pencil-img

5394

IZVORNA PORUKA: snijeg

Oblačim se kao i prije trudnoće, naravno uz ove "korekcije" koje Dana spominje i te promjene mi gode, ne vidim ništa loše u njima. Kad neko nema ukusa i stila manje je važno gura li kolica ispred sebe ili ne, vulgarnost i kič ne podržavam ni kod djevojaka, ni kod mama, a ni kod baba....

potpisujem

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

clock-img

28.01.2010, 20:19

clock-img

lilith

pencil-img

304

ja cijelu zimu nosim rukavice bez prstijuuser posted image ...u trudnocio sam se udebljala 10 kg tako da sam se oblacila isto...stil je nesto sto se gradi i po meni nema veze sa stanjem,radnim mjestom,time jesi li roditelj ili ne isl.,odnosno svoj licni stil bi se trebao moci ukomponovati u razlicite uloge...to sto sam mama mozda me,u stvari,definitivno me izmjenilo u nekim drugim segmentima ali u oblacenju nikada nije i nece

Tri najneobicnije rijeci Kada izgovaram rijec Buducnost, prvi slog već odlazi u proslost. Kada izgovaram rijec Tišina, narusavam je. Kada izgovaram rijec Nista, stvaram nesto sto se ne smjesta u bilo kakvo nepostojanje.

clock-img

28.01.2010, 20:23

clock-img

teacher75

pencil-img

5394

IZVORNA PORUKA: lilith

ja cijelu zimu nosim rukavice bez prstijuuser posted image ...u trudnocio sam se udebljala 10 kg tako da sam se oblacila isto...stil je nesto sto se gradi i po meni nema veze sa stanjem,radnim mjestom,time jesi li roditelj ili ne isl.,odnosno svoj licni stil bi se trebao moci ukomponovati u razlicite uloge...to sto sam mama mozda me,u stvari,definitivno me izmjenilo u nekim drugim segmentima ali u oblacenju nikada nije i nece

i ovo potpisujem

Nositi svoju bol to nam je bogomdato, pokazuje da smo zivi sve dok je osjecamo . Osjetit TUDJU bol znaci da smo ljudi .

clock-img

28.01.2010, 20:27

clock-img

amela2208

pencil-img

3060

Pravo fina temauser posted image user posted image user posted image
i ja se isto oblacim kao i prije naravno stvari su "malo" šire jer sam şe ogojila 14 kg do sad mada mogu i dalje u farmerkeuser posted image , trenerke i sve sto sam nosila i prije trudnoce. Nacin oblacenja nisam promijenila niti vidim razloga za to... Mislim da ni nakon porodjaja necu promijenit nacin oblacenja. Pozzz za sve debele i manje debeleuser posted image

Sara&Mohammad

clock-img

28.01.2010, 20:51

clock-img

Visnja RR

pencil-img

15102

isto kao prije trudnoce a to znaci leviske i samo leviske...a gore zavisi od situacije user posted image
sa suknjama i haljinama sam u svadji ali....neki dan kupih pletenu haljinu...zato pada ovaj snijeguser posted image

Asja = duša duše moje :)
03.04.`08

clock-img

28.01.2010, 21:03

clock-img

aida.

pencil-img

2177

IZVORNA PORUKA: teacher75

IZVORNA PORUKA: dana3

tema uopste nije glupa!
Tema se odnosi na to upravo kako se kao Mama oblacite!Neko se u trudnoci udebljapo i ne moze da fura isti stil kao prije, majice koje su neprakticne za dojenje isto ne dolaze u obzir-setnja sa djetetom koje je samo prohodalo je trcanje i hvatanje bebe a ne setnja i nema te koja ce da trci u stikli od 20 cm(to je meni glupo)
Glupo mi je da se oblacim tako da mi sve smeta a svoje dijete ogranicavam u igri.Majcinstvo ne mora da znaci "Ubabljivanje", da izgledamo starije ali treba biti i prakticno i s ukusom.

ja ni prije trudnoce nisam nosila stikle, udebljala sam se samo 3 kg, tako da mi sve moze, ne dojim vani nego kod kuce tako da se moj stil oblacenja uopce nije promijenio:))

user posted image user posted image

14.03.2010. :-) Erol

clock-img

21.03.2010, 19:46

clock-img

adelajda

pencil-img

1

Pozzz svim buducim i sadasnjim mamama, tema je super. Ja sam na pocetku trudnoce i ne vidim razlog zasto bih nakon poroda promijenula nacin oblacnja , nikad nisam pazila sta neko kaze nosim ono u cemu se osjecam super, volim stiklu , suknje krace , duze sve sto mi padne na pamet , naravno znam se i sportki obuci ali sve zavisi od prilike. A kad bi gledali sta neko kaze bile bi zamotane od glave do pete ,Ne znam zasto se ljudi uopste mijesaju i vode tudju brigu . Lijep pozz i i dalje mi ostanite lijepe i zanosne svojim muzevima .

clock-img

21.03.2010, 22:07

clock-img

D_K

pencil-img

2669

IZVORNA PORUKA: snijeg

slazem se..
i jos da dodam da sam ja imala fazu kada sam se totale ubabila i primala sam kritike zbog toga. sad mi je opet ćejf da furam suknjice do ispod koljena (ove su mi omiljene) i sav ostali sređaj koji ide uz to.. jedino sto se promjenilo je da sam prije voljela suknjice sa izrezima - nista previse - ali sad mi nikako ne pašu - nisu mi bas primjereni godinama ni majcinstvu pa idem na malo ozbiljniju varijantu.

Onaj pogled :))))

clock-img

22.03.2010, 10:13

clock-img

honey84

pencil-img

31

Isto kao i ranije ...
Nista ljepse nema nego vidjeti lijepu sredjenu ,zadovoljnu mamu sa bebom u kolicima .. user posted image

clock-img

22.03.2010, 13:22

clock-img

Lejla Ka

pencil-img

5544

Oblačim se kao i uvijek, onako kako mi najbolje stoji i kako se osjećam lijepo. 

Velika princeza E 2005
Maleni veseljak N 2008
I ovo su moja DjeCa pored djece,
i moje Dojenje nakon dojenja

clock-img

22.03.2010, 13:33

clock-img

maja78 RR

pencil-img

4163

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

isto kao prije trudnoce a to znaci leviske i samo leviske...a gore zavisi od situacije user posted image
sa suknjama i haljinama sam u svadji ali....neki dan kupih pletenu haljinu...zato pada ovaj snijeguser posted image

ako je to ona haljina u kojoj sam te vidjela, prekrasna je i super ti stoji, nisi pogrijesila

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

clock-img

22.03.2010, 14:00

clock-img

teacher75

pencil-img

5394

posto su mi skoro sve farmerke uske zbog par viska kila koje sam nakupila NAKON poroda, sad uglavnom nosim haljine i helanke, nekako se najudobnije u tome osjecam

clock-img

02.04.2010, 10:20

clock-img

delly

pencil-img

888

ja moram reci da nakon poroda i trudnoce u kojoj sam zudila za necim lijepim i uskim da obucem se oblacim punoooo bolje nego prije , obavezno kratke suknjice iskombinirana maja ili tunika i taice ,frizura,traka ,nausnice lancici koje moja mala obozavaaaa , jednostavno vise sam si sredena nego prije iako imam jos 4 kg za skinut (udebljala se 25) ja se osjecam odlicno . a nekad imam dana kad sam rascupana i u flekavoj trenerci user posted image ali to pokusavam da bude rjetkost i superr user posted image

25.07 -dosla je nasa princezica

clock-img

12.04.2010, 14:57

clock-img

Hannica

pencil-img

2920

IZVORNA PORUKA: *Seve*

Hm,sto se tice odijece nikad ne gledam sta cu da obucem....Oblacim sta mi se svidi...
Volim da izgledam lijepo,kako sam se oblacila prije trudnoce i dok sam bila cura,oblacim se i sad.
Za obicne setnje sa bebom i kolicima,obujem i patike,ljetos sam sve vrijeme za setnje koristila japanke Esprit.
Stikla izrazito velika takve koristim za posebne prilike.Malo manja moze da bude za izlazak u grad.Ali volim lijepu
garderobu..

user posted image user posted image user posted image user posted image

Ja takodjer!

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

Zadnji članci

article-img