IZVORNA PORUKA: Calathea
Pozdrav forumasicama :)
Tu sam samo zbog potpore drugim zenama sa PCOS,meni je prosle godine dijagnosticiran,vjerujte nikada ali nikada nisam imala redovne
pogotovo od kako sam u braku,zadnje 2god.I evo me..
10sedmica, bez ikakve terapije,bez bilo cega,jednostavno kako Onaj gore odredi,tako bude.Jedino sto vam mogu reci,opustite se,sto manje mislite na to,jednostavno uzivajte i desit ce se ;) Sretno
Calathea drago mi je da cujem da je barem neko sa PCOS-om imao uspjeha i to bez ikakvih tretmana i bilo cega,ali cinjenica je da zene sa PCOS sindromom imaju veliki hormonalni disbalans i jos usputnih kojekakvih problema gdje je jako cesto potrebna prava terapija,a u slucaju ako se zeli trudnoca i veoma cesto MPO.
Ali eto opet cuda se desavaju ti si zivi dokaz i kazem hb pa neko uspije ostvariti svoj san uprkos ovim tegobama sto imamo,a svi znamo kako nam je ...
KOd PCOS-a postoje dvije skupine zena one koje imaju ovulacije i dobijaju

(ne mora biti redovno i svaki mjesec,ali 1 ili 2 X godisnje je ipak nesto,ti si izgleda na svu srecu zapala u ovu grupu

) i druga grupa zena koje apsolutno nikako nemaju ovulaciju niti

uopste.( u toj grupi sam ja dokazano iz mjeseca u mjesec,nije nagadjanje

)
U svakom slucaju smiren,normalan i opusten nacin zivota sam utice na to da se organizam donekle dovede u red i to jeste jako bitno,ali PCOS je veliki problem koji se treba rijesiti ne samo zbog trudnoce vec i zbog zdravlja uopsteno..
''I mada svaki put uredno nešto poželim, želje mi se baš i ne ispunjavaju. Negdje je zapelo. Možda se ispunjavaju nekom drugom? Ne bi bilo prvi put. Nema veze, ne ljutim se. Dobre su to želje, šteta bi bilo da samo tako propadnu''.