IZVORNA PORUKA: dajanab
zdravo svima na forumu.. ja sam se 28.11.porodila ,,al djete mi je rodeno mrtvo. ne znam kako da opisem tu sadasnju bol..a pogotovo jer smo cekali nakon dva spontana sto sam prethotno imala. taj osjecaj kada se mrda djete u stomaku , ko zna kad cu da opet osjetim,.... uradena je obdukcija gdje je receno kako je djete dobilo akutnu infekciju od mene, a posto su nasi dr.tako dobri, zaboravili su dostaviti na patologiju pupcanu vrpcu i plodovu vodu. kako bi se lakse utvrdilo koja je infekcija u pitanju.
pitanje gdje je najbolje da se urade sve analize i koje ste vi radili...molim odgovor
Kao prvo jako mi je žao zbog tvog gubitka
ne mogu ni zamisliti kako ti je
-nedaj bože nikome.
Mislim da ti imaš apsolutnu indikaciju za pretragu koja se zove TORCH (test koji otkriva 5 preležanih infektivnih bolesti) koje mogu uzrokovati smrt ploda tj.spontani pobačaj.Ovim testom se otkriva da li si određenu bolest preležala skoro ili nekada davno tj IGM ili IGG.
Čisto zbog daljnih trudnoća, jer najvjerovatnije da jesi i zbog ona dva spontana od ranije.To je najbolje da malo detaljnije porazgovaraš sa svojim gin.o tome.
Ako ti ne da uputnicu ti baš insistiraj.
Meni je ova pretraga otkrila da sam preležala HERPES i da je on uzrokovao 2 spontana koja sam imala.Utvrđeno je da sam imala
100 jedinica a dozvoljeno je do 5
I CMV (cito megalo virus) isto nešto preko dozvoljenog.
I u ove dvije trudnoće što sam uspješno iznjela oba puta sam radila ove pretrage.To nije ništa strašno vadi se krv iz vene i na rezultate se čeka nekih 15.tak dana.
Radila sam ih u KC Paprikovac-Banja.Luka na infektivnoj klinici.
Još jednom jako mi je žao zbog tvog gubitka.