IZVORNA PORUKA: BebeLina
Narona, mnogo mi je žao... Znam da ne postoji magicna rijec koja ce ti odagnati bol, zato cu ti smao pozeljeti snagu i zdravlje. To je potrebno za dalje.
Što se tiče simptoma koje si opisala, ne mogu ti pomoci. Meni su poslije misseda (15 sedmica ) dali doksiciklin i ergometrin. To sam popila i sve je bilo ok, osim osipa po kozi koji se pojavio kao reakcija na jednu od te dvije tablete.
Da se ne bi zakomplikovalo nesto, ja te molim da ne pijes nista na svoju ruku. Vjerovatno 7 dana poslije toga sto se desilo, moras otici na kontrolu (ja jesam), pa tako reci za te simptome. Ako ne mozes cekati, idi i ranije. Ne znam kako su ti radili kiretazu (mene su vakuumom)?
Javi nam se, pisi, bice ti lakse. Ja sam svoju tragediju prosla prije dva ipo mjeseca, a zene na forumu nisam stedjela. Cesto sam pisala o tome kako se osjecam, jer one razumiju. tu smo za tebe. Ljubim te
Evo da odgovorim i tebi i ostalim curama. Najprije hvala vam na lijepim, ohrabrujućim riječima potpore. Divne ste sve! I žao mi je što su nas ovakve teme okupile ovdje.
Išla sam na kontrolu nakon 7 dana, i sve je ok. Kaže dr. kao da nikada ništa nije ni bilo. Ja nisam htjela na kiretažu, jer sam nekad čitala da se to ne mora i pitala sam može li to onako, prirodno. On se složio, ali mi je dao uputu, ako slucajno dodje do nekih komplikacija, da mogu na hitnu. 10 dana sam trpila užasne bolove, krvarila, imala nesto nalik kontrakcijama, trpila ljude oko sebe, glumila da mi je dobro, da sam ja jaka i da ce sve biti Ok. Inace ne volim da neko vidi moju slabost, a tada sam se osjecala kao da umirem. Najradije bih da nikog nije bilo, i da se mogu izvristati i isplakati. Ali eto.... U tih 10 dana sam popila 2 kutije antibiotika (po dr. preporuci), ali tada se jos posljedice nisu primjecivale. 3 dana nakon sto sam prestala piti antibiotike, pocela su ova peckanja i ne prestaju. Rekao mi je da nakon sto dobijem prvu menstruaciju dodjem na kontrolu i po upute za nalaze i ja i muz. Jer nema smisla, zdravi smo (ko 2 konja
), ne kontam šta sam krivo uradila. Inače se zdravo hranim, aktivna sam, ali eto, tako se htjelo. Ali, da ne dramatiziram, ovaj spontani i ovi antibiotici nakon toga su me upropastili, sva sam malaksala, nemam snage, imam glavobolje svakodnevno, a dole strašno pecka i iritira. A taman se ponadala da ce biti malo utjesnog mazenja i sexa.
znaci vaginalete?? Idem sutra po njih iako ih ne volim bas nesto ali sta se moze!
Pusek drage moje! Nazalost nismo same u ovim nevoljama....