Kao prvo, smirene glave, zajedno sa djetetom otići zajedno sa razrednom i dotičnim nastavnikom kod direktora, i tražiti da se ispričaju sve verzije priče.
Kao drugo iskreno, poslati dijete u školu, zato što je ono "htjelo", i to pod temperaturom je neodgovorno od strane roditelja, i ukoliko dijete nije sposobno da bude na fizičkom vaspitanju, onda nema ni psihofizičku sposobnost da prati ostale predmete.
IZVORNA PORUKA: chuci
...a mali je inače jako naivan i povučen. često ga djeca maltretiraju starija, tjeraju ga da svašta radi. ...
Je li ovo roditelj primijetio, ili su ovo priče od strane djeteta, ili druge djece?
Ako je ovo istina, onda je ovo dječije maltretiranje i spada u zlostavljanje od strane vršnjaka, ili starije djece. Mislim da se preko ovog ne bi smjelo tek tako preći. Ipak da neko moje dijete zlostavlja, bilo nastavnik psihički, bilo da je pitanju zlostavljanje fizički i psihički od strane vršnjaka - to ne bi prošlo nekažnjeno.
Ovdje je meni ocjena najmanji problem.
A od kud da roditelj piše ispričnicu - zar to ne rade ljekari nakon bolovanja i odsustva djeteta iz škole?!