Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Samo prvih mjesec dana života smo imali upaljeno prigušeno svjetlo u njenoj sobi, i nakon toga više ne. Jednostavno navikla je spavati u potpunom mraku, i čak kada spava dnevni san, uvijek joj navučem paravane, da bude tamnije u sobi. Valjda genetika.
08.09.2009, 13:43
milenium
6133
otkad sam se udala gori mi lampa svaku noć,mm ne može bez nje on voli da me vidi
08.09.2009, 13:47
Ilhana RR
6113
Ja kad sam Lamiju prebacila u svoju sobu da spava sama, kupila sam joj nocnu lampicu ali ona jednostavno nije mogla da zaspi kako je jako svijetlo joj bilo od toga jer je navikla na mraki tako da sam joj stavila tu minilampicu sto ide u utikac... onda je htijela da zaspi... A sada je jedno vrijeme zaspivala u nasoj sobi bez imalo svjetlosti i super je proslo tako da cu istaknuti onu lampicu i staviti je u uticnicu u hodnik ispred njenih vrata pa da vidim na sta stajem...
I ja mislim da je zdravije da se dijete nenavikava na svjetlost dok spava, kao sto MA kaze i ja po danu isto stavljam je u sto mracniju prostoriju da spava, znam da uvijek bolje odspava tako...
A kao sto je neko isto rekao i u mene je uvijek u kuhinji upaljno jedno svjetlasce, to je uvijek bilo da bih se mogla snaci do toaleta a da u nesto ne udarim hehe...
08.09.2009, 13:53
teatea
11
Meni su govorili kad sam rodila malenu, da ostavljam svjetlo kako bi lakše mogla vidjeti bebu, ali ja nisam htjela. Nije da je meni smetalo, nego je nisam htjela učiti na to. Moje je mišljenje, kad se već probudim da vidim malenu, mogu odmah upaliti svjetlo i pogledat što je s njom. Paljenje svjetla ne oduzima mnogo vremena, tako da ne vidim svrhu u tome da se dijete uči na to, jer sam čula kod dosta mama da se sada dijete ne da odviknuti od svjetla. Sad ću opet isto napraviti, paliti svjetlo samo dok ga podojim u prvih mjesec dana, a poslije ne.
08.09.2009, 14:11
Anoniman
Ja sam samo mjesec dana imala lampu upaljenu jer me je bilo svega strah i non stop sam ustajala i gledala bebu, ko luda. Poslije mjesec dana, sam se pravo ispraksala, čak žmireći znam otići do krevetića, uzeti bebu i dojiti...
08.09.2009, 23:13
mamma mumi
1074
Mom tariku je godina, u pocetku sam drzala lampu upljenu da bi meni lakse bilo, jer sam mogla vidjeti ga odmah, a kasnije i sada kupila sam one mini svjecice i upalim jednu kad podjemo spavati, ona gori taman do 3-4 ujutro , onda smo ostatak u mraku. radim to radi sebe, jer mi daje neku sigurnost, vidim je li otkriven, i sl.
08.09.2009, 23:17
milenium
6133
nemoj ti da te ta ''mini ''svjećica zapali
08.09.2009, 23:21
mamma mumi
1074
Nece ima svoj stalak, a na nocnom stolicu je, ali hvala sto brines
08.09.2009, 23:28
Ilhana RR
6113
Evo lampice koju ja koristim, ima zutu svijetlost... tamno skroz... taman!
09.09.2009, 12:03
mamma mumi
1074
Ilhana znas li gdje se u Sarajevu moze kupiti takva lampa?
18.09.2009, 20:35
dana3
2128
mamma mumi imas takve lampe u fisu ilhana ne kradi mi stvari iz kuce . koristila sam ovu lampu dok je Ilhana nije ukrala a sad se koristim gradskom rasvjetom .Lampa je blizu prozora ,tako da ima dovoljno svjetlosti u sobi da se nadjemo kad se trazimo
< Poruku je uredio dana3 -- 18.9.2009 20:36:24 >
18.09.2009, 21:47
Mya_81 RR
5531
Ja sam nešto slično ovome vidjela u DM-u, tamo gdje su im bočice i ostalo za bebe...ali ne znam kakvu svjetlost daje...
19.09.2009, 09:02
new mama
2578
IZVORNA PORUKA: Mya_81
Ja sam nešto slično ovome vidjela u DM-u, tamo gdje su im bočice i ostalo za bebe...ali ne znam kakvu svjetlost daje...
ja sam kupila tu i nista ne valja,ma ne vidi se nista,ko da nisi upalio,tako da znate da nedajete pare dzaba
19.09.2009, 17:55
dana3
2128
ove lampe daju jako malo svjetlosti tako da znate,ako nije potpuni mrak u sobi nece se nista ni vidjeti.imam dvije vrste i ta jedna je ta slaba a ova na slici od ILhan eje jako dobra,samo ja ne koristim ni jednu vise-kazem gradska rasvjeta zakon