cookie-img

Stranica koristi kolačiće

Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.

writing-img

RE: Riječi koje vas ozbacuju iz takta

clock-img

15.10.2009, 22:07

clock-img

žana o8

pencil-img

707

punemoć , došla na birov da se preda ( za Biro za zapošljavanje) .

nestašni smo strašno, uh, uh, bilo je po guzi

clock-img

15.10.2009, 22:10

clock-img

nannah

pencil-img

43

IZVORNA PORUKA: neki

IZVORNA PORUKA: balasgirl

Jednom je jedna ženska osoba koja se našla u mom društvu, kada je prosula malo kafe po sebi rekla: "Jao, sva sam se isproljevala."

Oplakahuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

E da..al to je sasvim regularna rijec u hrv. knjizevnom jeziku... doduse, isprolijevati, ne isproljevati.

-------
Lolo, 27.08.2009.

clock-img

clock-img

acudesa

pencil-img

7725

IZVORNA PORUKA: Niobe

IZVORNA PORUKA: acudesa

Imam preporuku za ove vične poznavaoce jezika: u našem jeziku postoje četiri vrste akcenata (dugosilazni, kratkosilazni, dugouzlazni i kratkouzlazni)
neka napišu kojim akcentom žele da pročitamo njihovu riječ i mi ćemo znati kako je treba izgovoriti da bi njihova poruka bila pravino registrovana
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
tra lalalla

mrš user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image
bravo mlada majko, sve čestitke na izboru riječi
mene ni ovo tvoje ne Ozbacuje iz takta, samo je pomalo smiješno i pomalo tužnouser posted image user posted image user posted image user posted image
nadam se da ćeš uskoro proširiti fond riječi i naučiti kako se kulturno i lijepo može raspravljati bez da se koriste ove  riječi (koje otkrivaju kompleksiće i malograđanštinuuser posted image )

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)
Odjednom je sve dobilo boje...

clock-img

clock-img

amela.srce

pencil-img

110

-jogran

-jorgut

-takalog (katalog)

-tevelizor

Kraveljstvo (kraljevstvo)

hehe mozda se jos neceg budem setila

NASA PRINCEZA JE RODJENA 28.10.2007
AMELA:LJUBAV MOJA NAJVECA!!!

clock-img

15.10.2009, 22:13

clock-img

acudesa

pencil-img

7725

nannah-da li je u vašem jeziku ispravno reći izvinjajem? Baš me to interesuje

...iskrica u oku, toplina u dodiru, sunce u osmijehu..čine da se osjećam sretnom, dušo mamina:)

clock-img

15.10.2009, 22:19

clock-img

nannah

pencil-img

43

Ti to ozbiljno? :-) ne. Pretpostavljam da bi to bio iskrivljeni oblik od izvinjavam. U hrvatskom trenutno imas tendenciju da se glagolski oblik izvinjavati smatra "da nije knjizevni hrvatski" iako ga neke gramatike dopustaju. U svakom slucaju - rijec bi bila izvinjavam, ne izvinjajem. (opcenito trajni glagoli u 1. l. jednine nemaju -ajem; -ejam i sl. nastavke - u knjizevnom jeziku; ali imaju u regionalnoj ikavici - patinajem; piturajem, brontulajem :-) .. to je vjerojatno vise info nego si trazila...

-------
Lolo, 27.08.2009.

clock-img

15.10.2009, 22:21

clock-img

nannah

pencil-img

43

BuldozDer - al to mi je simpaticno.

-------
Lolo, 27.08.2009.

clock-img

15.10.2009, 22:21

clock-img

acudesa

pencil-img

7725

jesam ozbiljno, zato što sam na hrvatskim programima to čula i to mnogo puta, pa sam se zapitalauser posted image  da nije došlo do kakve promjene, hvala ti

clock-img

15.10.2009, 22:22

clock-img

milenium

pencil-img

6133

IZVORNA PORUKA: Niobe

Imam preporuku za ove vične poznavaoce jezika: u našem jeziku postoje četiri vrste akcenata (dugosilazni, kratkosilazni, dugouzlazni i kratkouzlazni)
neka napišu kojim akcentom žele da pročitamo njihovu riječ i mi ćemo znati kako je treba izgovoriti da bi njihova poruka bila pravino registrovana
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
tra lalalla

mrš user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image
bravo mlada majko, sve čestitke na izboru riječi
mene ni ovo tvoje ne Ozbacuje iz takta, samo je pomalo smiješno i pomalo tužnouser posted image user posted image user posted image user posted image
nadam se da ćeš uskoro proširiti fond riječi i naučiti kako se kulturno i lijepo može raspravljati bez da se koriste ove  riječi (koje otkrivaju kompleksiće i malograđanštinuuser posted image )

clock-img

15.10.2009, 22:22

clock-img

acudesa

pencil-img

7725

IZVORNA PORUKA: nannah

Ti to ozbiljno? :-) ne. Pretpostavljam da bi to bio iskrivljeni oblik od izvinjavam. U hrvatskom trenutno imas tendenciju da se glagolski oblik izvinjavati smatra "da nije knjizevni hrvatski" iako ga neke gramatike dopustaju. U svakom slucaju - rijec bi bila izvinjavam, ne izvinjajem. (opcenito trajni glagoli u 1. l. jednine nemaju -ajem; -ejam i sl. nastavke - u knjizevnom jeziku; ali imaju u regionalnoj ikavici - patinajem; piturajem, brontulajem :-) .. to je vjerojatno vise info nego si trazila...

oooouser posted image user posted image user posted image
ja volim nauku o jeziku, nije previšeuser posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

15.10.2009, 22:23

clock-img

salmy

pencil-img

5830

Najvece provale su kad dodje dama u parfimeriju i sva vazna trazi:

givenchy a ona kaze: givensi
organza  .orgazam
lolita lempicka: lolita lempička
dolce gabbana: dolčela
jadore:    jador
moschino: mošina
Yvessantlaurent: ivsant laurant
Ma ima toga jos mi umiremo od smijehauser posted image user posted image user posted image user posted image

clock-img

15.10.2009, 22:23

clock-img

milenium

pencil-img

6133

možda je žena mislila na to da je ova riječ živcira,nije ona to tebi rekla! ja mislim da je ona ovo napisal riječ koja nju živcira.

clock-img

15.10.2009, 22:26

clock-img

nannah

pencil-img

43

jesam ozbiljno, zato što sam na hrvatskim programima to čula i to mnogo puta, pa sam se zapitalauser posted image  da nije došlo do kakve promjene, hvala ti

eh televizija...kao izvor knjizevnog jezika :-D .
Da zapravo me najvise zivciraju ti novokomponirani izrazi i jezicno cistunstvo - kad se upotrijebi krivo - tipa "potrebito je ..napraviti nesto" ili " u svezi sa" . LOL!

-------
Lolo, 27.08.2009.

clock-img

clock-img

salmy

pencil-img

5830

IZVORNA PORUKA: salmy

organza  .orgazam
Ma ima toga jos mi umiremo od smijehauser posted image user posted image user posted image user posted image

jesam odvratnauser posted image user posted image user posted image

clock-img

clock-img

acudesa

pencil-img

7725

da znaš da sam dugo o tome razmišljala i baš me zbunjivalo, ali eto nisam nigdje provjeravala, a, molim te koja riječ ja odgovarajuća za izvinjavam?

clock-img

15.10.2009, 22:27

clock-img

milenium

pencil-img

6133

evo koje mene:
preza=freza
jufa=juha
poteka=ljekarna
prašak=lijek,tableta ovo pogotovo uf kad ovo čujem...

clock-img

15.10.2009, 22:29

clock-img

milenium

pencil-img

6133

da znaš da sam dugo o tome razmišljala i baš me zbunjivalo, ali eto nisam nigdje provjeravala, a, molim te koja riječ ja odgovarajuća za izvinjavam?

-Oprosti

clock-img

15.10.2009, 22:29

clock-img

milenium

pencil-img

6133

ili pardon

clock-img

15.10.2009, 22:30

clock-img

acudesa

pencil-img

7725

IZVORNA PORUKA: milenium

možda je žena mislila na to da je ova riječ živcira,nije ona to tebi rekla! ja mislim da je ona ovo napisal riječ koja nju živcira.

ma nemojuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
eh, pusti to, šat me gabriuser posted image user posted image user posted image
nego, jesi li ti to copy-paste-ljubim ja tebeuser posted image

clock-img

15.10.2009, 22:31

clock-img

acudesa

pencil-img

7725

ili pardon

aha, a vidi ja i to koristim, ali u drugačijim situacijama

clock-img

15.10.2009, 22:32

clock-img

milenium

pencil-img

6133

ma nemojuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
eh, pusti to, šat me gabriuser posted image user posted image user posted image
nego, jesi li ti to copy-paste-ljubim ja tebeuser posted image

clock-img

15.10.2009, 22:33

clock-img

milenium

pencil-img

6133

jesam jesam,sad ću se malo folirat s tim.user posted image

clock-img

15.10.2009, 22:34

clock-img

acudesa

pencil-img

7725

IZVORNA PORUKA: salmy

organza  .orgazam

lako mi je za tebe-dolčelauser posted image user posted image , ti to razvaljuješuser posted image user posted image

clock-img

15.10.2009, 22:35

clock-img

milenium

pencil-img

6133

i nije bona copy-paste,nego ''citiraj'',kako ne znaš hehehe

clock-img

15.10.2009, 22:35

clock-img

nannah

pencil-img

43

Ispričavati se, s time da u imperativu (a mozda i nekim drugim oblicima, trebala bih misliti) ne znaci isto jer je povratni glagol: Ispricaj me nije isto sto i Izvini. Zato se tu koristi "oprosti(ti)".

-------
Lolo, 27.08.2009.

Zadnji članci

article-img