Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
ili kad neko pita jel beba tupava meni je tupavo nesto tupo,glupo,neznam ni ja... a za nekog je tupavo-ispravno,uredu...normalno...
15.10.2009, 19:37
Anoniman
IZVORNA PORUKA: acudesa
IZVORNA PORUKA: dadada
IZVORNA PORUKA: acudesa
IZVORNA PORUKA: balasgirl
Je, je, ali to i jeste ispravno. Kao i npr. radijator, asistent, televizija i sl. kada prvi dio riječi izgovorimo brže. Pomalo para uši, ali ja već navikla, (zbog prirode posla).
dodajem i akademija (koja ima ispravan naglasak onakav kakvim ga rijetko ko izgovara)
prof. estetike na akademiji kaze akadeeeeeeeeemija
bravo za prof-tako i treba, pametna
od kada je to akadeeeeeeeemija
15.10.2009, 19:37
neki
3476
Jednom je jedna ženska osoba koja se našla u mom društvu, kada je prosula malo kafe po sebi rekla: "Jao, sva sam se isproljevala."
Oplakah
15.10.2009, 19:39
ledy blue
2641
Perisala se....
15.10.2009, 19:39
neki
3476
IZVORNA PORUKA: ledy blue
Perisala se....
Ma jok,aperisala se
15.10.2009, 19:41
balasgirl
972
A jednom sam bila u tramvaju kad je jedan žena rekla vozaču:"Šofer, polako, ja sam žena aperisata."
15.10.2009, 19:43
ena0002
8723
A jednom sam bila u tramvaju kad je jedan žena rekla vozaču:"Šofer, polako, ja sam žena aperisata."
15.10.2009, 19:44
neki
3476
Kad smo vec kod tramvaja,malo je OT,ali nema veze...Ja trudna sa Seadom,haman pred porod...Ulazi zena u tramvaj i nosi ooooogromnu tepsiju,sta li sa kolacima,i pravo meni,hajde ustani djevojko,vidis da nosim ovo A ja ni pet,ni sest,gospodjo i ja nosim bebu u stomaku,pa mi se nesto i ne ustaje
15.10.2009, 19:47
Anoniman
IZVORNA PORUKA: neki
Kad smo vec kod tramvaja,malo je OT,ali nema veze...Ja trudna sa Seadom,haman pred porod...Ulazi zena u tramvaj i nosi ooooogromnu tepsiju,sta li sa kolacima,i pravo meni,hajde ustani djevojko,vidis da nosim ovo A ja ni pet,ni sest,gospodjo i ja nosim bebu u stomaku,pa mi se nesto i ne ustaje
nije ti ni ponudila sta god je bilo u teFsiji
15.10.2009, 19:49
Nunichi
4125
Frascikla
neki
3476
IZVORNA PORUKA: dadada
IZVORNA PORUKA: neki
nije ti ni ponudila sta god je bilo u teFsiji
Ma kolacici mirisni i slatki
nannah
43
Pa mene ne smetaju ti lokalizmi, pravopisne ili ciste jezicne pogreske, (tipa kompjuktor ili slicno) a zavisi i o kojem jeziku pricamo... smetaju me vise neke sminkerske novo-tvorbe - tipa fensi, seleb, ivent (namjerno ih pisem fonetski); al ih jos mogu shvatiti kao zezanciju. Izraz koji me izbacuje iz takta (a puno ljudi ga sasvim ozbiljno koristi) je "odokativno"! Kad to cujem - najezim se. A da - i uredovno. ( u smislu "uredno"). (Objasnjenje za odokativno - postoji aproksimativno; postoji odoka; i vise-manje su sinonimi, a odokativno nije rijec.)
15.10.2009, 19:53
balasgirl
972
Čula sam da je jedna žena dala djetetu ime Jamezdin, po glumcu Jamesu Deanu
15.10.2009, 19:55
balasgirl
972
ili npr. praona, radiona......
15.10.2009, 19:56
Ilhana RR
6113
IZVORNA PORUKA: Niobe
Pade mi na pamet da otvorim ovu temu. Bilo u reali ili na internetu, srecemo se sa rijecima, frazama i izrazima od kojih nam se dize kosa na glavi.
Meni recimo, uzasno para usi - Kad neko slovo A izgovara kao O, pa npr. rijec mladi ispadne kao ml00di - Kad neko govori: kreve, špore, kloze - Rijeci poput: njiha (njih) - Kad neko umjesto kod mene, govori u mene
Takodjer me nerviraju i pravopisne i gramaticke greske.
Dodam ako se jos cega sjetim.
Mene bas pricanje kao sto si spomenula je simpa... i ja cesto koristim kroz salu starinske izraze ili tako te rijeci govorim kad pricam sa muzem naprimer ili sa mojom zaovom...
A jedna stvar koja mi ide na zivce, neizbaciva me iz takta je kad moja snaha napise masanla umjesto masala... a da joj kazem nesto odma bih se naljutila na mene tako bolje sutati hehe =)
15.10.2009, 20:00
balasgirl
972
zapisiva izbaciva šalevi - mn. od šal i sl., sjetit ću se
15.10.2009, 20:01
ledy blue
2641
kuruz.....kuruza....
15.10.2009, 20:01
neki
3476
zapisiva izbaciva
Ovako prica moja svekrva,i ja se jeeeeeeeeeeezim
15.10.2009, 20:04
nikita
1945
Izbaciva me iz takta recenica " Ima jos vremena " ili "Rano je " Nitko ne konta da sam ja 9.mj i da sam nestrpljiva i zivcana sto ne mogu sama nista
15.10.2009, 20:04
balasgirl
972
I mene je nenormalno nervirala jedna djevojka koja je studirala sa mnom kad se prodere:" Jel danas potpisiva indekse?" AAAAAAAAAAAGGGHHHH
15.10.2009, 20:07
balasgirl
972
donaknaditi donasuti donaplatiti smeružalo
15.10.2009, 20:52
Zaim
10
Ne znam
15.10.2009, 21:10
Anoniman
IZVORNA PORUKA: shpagica
IZVORNA PORUKA: pahuljica farah
Mrzim kad momcici (najcesce u tramvaju) govore :"Jarane, oca mi", "Brata mi", "Vidi Treeebe"...etc. Zaprepastuje me kako mladje generacije imaju slab vokabular....Grozno.
Ko im kaze....
Lapsus-Zaprepascuje
15.10.2009, 21:19
mamma mumi
1074
mene nervira rijec NUTO valjda to treba da znaci to, fakat nemam pojma sta je to i nedavno sam cula BUARIJA( misli na buraniju), ali me najvise nervira kad vidim takvu osobu obucenu tip top, i sva se kofrci a kad izvali nuto, e tu mi kraj bi
15.10.2009, 22:01
acudesa
7725
ili npr. praona, radiona......
i to po cijelom glavnom gradu