Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Sta ste zapeli za CG, meni je sasvim normalno da oni ne pricaju kao mi.
Ma jok bona,i ja bas,bas volim da ih slusam,a usput i moji korijeni su iz Sandzaka
Zezas ?
Ma jasta bona,nisi znala???
03.10.2012, 17:56
MAMA MA
645
IZVORNA PORUKA: malena sharena
IZVORNA PORUKA: neki x
IZVORNA PORUKA: Galicia
Ma jok bona,i ja bas,bas volim da ih slusam,a usput i moji korijeni su iz Sandzaka
A da no, a ciji nisu? I ovi sto nisu voljeli bi da jesu
a da tako je,Bogumi
03.10.2012, 17:59
Medić*
29
IZVORNA PORUKA: Galicia
A da no, a ciji nisu? I ovi sto nisu voljeli bi da jesu
Lude ste
03.10.2012, 17:59
malena sharena
1196
MAMA MA to jest istina
Moja mama se uvijek tako presalta, da mi bez teksta ostanemo. Od 18. godine je ovdje i nema rqzkike u izgovoru od raje iz Sarajeva, ali kad prica s rodbinom isto da ima dugme za sandzacki izgovor. Uvijek je zezamo za to.
03.10.2012, 18:00
MicoTico
340
Ja jako brzo pokupim tuđe izraze, pa sve svoje nerviram kako pričam. Naime, mm je dijete oficira i kao mali se dosta selio, tako da priča baš smješno jer je dosta je pokupio izraza iz svih krajeva bivše Juge. Od njega sam pokupila "vazda" umjesto "uvijek" i uzrečice "bona, bolan"i još milion drugih riječi i izraza, a nisam nikad tako govorila. Mm takođe puno koristi turcizama i kad smo se počeli zabavljati često ga nisam razumijela, a sad vidim da ih i ja kupim polako.
03.10.2012, 18:00
MAMA MA
645
MAMA MA to jest istina
Moja mama se uvijek tako presalta, da mi bez teksta ostanemo. Od 18. godine je ovdje i nema rqzkike u izgovoru od raje iz Sarajeva, ali kad prica s rodbinom isto da ima dugme za sandzacki izgovor. Uvijek je zezamo za to.
eto vidis...i ove moje isto tako...
03.10.2012, 18:03
Brisani uporabnik
4077
[Sadržaj poruke je obrisan]
03.10.2012, 18:03
malena sharena
1196
Slicno je i kod mene. Ja sam iz Zenice, od 15. godine zivim u SA, mama mi iz Sandzaka, a babo iz Visegrada, djetinjstvo provela wvuda pomalo. Pogubljena sam najvise sto se tice naglasaka
Mislila sam na MicoTico, s mob kucam pa ne uspijem da citiram.
< Poruku je uredio malena sharena -- 3.10.2012 18:05:17 >
03.10.2012, 20:57
D_K
2669
IZVORNA PORUKA: MAMA MA
"Hajmo roja,ruke vamgor,i otaj rod"
(kako DJ iz "tog i tog"grada diže publiku)
"Amina,nemoj da dodirujes pijes rukama,da te nebi opet VOJTALA po abdomenalnoj hirurgiji?Ha hoš to?Da opE budes pacjent"
joj suze su me zalile...
03.10.2012, 21:08
malena sharena
1196
IZVORNA PORUKA: D_K
"Amina,nemoj da dodirujes pijes rukama,da te nebi opet VOJTALA po abdomenalnoj hirurgiji?Ha hoš to?Da opE budes pacjent"
joj suze su me zalile...
ovo sam propustila
03.10.2012, 21:30
zvončica
1115
Kade? - kada? Sade - sada
Vezano za ove dvije rijeci....raja mm kad su bili mladi, zezali mamu jednog jarana zbog ovog kade, sade.... Nazovu ga kuci i zena se javi i oni pitaju "hoce li N. izlaziti" Mama: "Kade ?" Oni: "Sade" Mama: "E, nece sade"
03.10.2012, 22:26
salmy
5830
IZVORNA PORUKA: D_K
joj suze su me zalile...
hahahahhahahahhaha,ja padam od smjeha....hahhahha tacno su se upiskit E ovo ide na fejs...odmah
04.10.2012, 09:09
bellla
569
I ja majke mi..kraljevi su
Dje si sokole sivi? Dje si gujo ljuta? Kako Sapko,Esko,Rafa? Jeste mi zdravo? Masala...Snajka trudna? Sina da dobijes akoBogda.. Hajde mrdjane moj,pa se javi da kafu na Bas carsiju popijemo u Saraj Bosnu
Crazy woman
Ovo "crazy woman" je bilo u pozitivnom smislu,et samo da znas
skontala sam neki gujo ljuta
04.10.2012, 09:14
veeseelaa
20552
Dje si sokole sivi? Dje si gujo ljuta? Kako Sapko,Esko,Rafa? Jeste mi zdravo? Masala...Snajka trudna? Sina da dobijes akoBogda.. Hajde mrdjane moj,pa se javi da kafu na Bas carsiju popijemo u Saraj Bosnu
divni su Crnogorci, nije što su moji Crnogorci
ovako to rade Crnogorci kad se sretnu:
prvi drugom: AAAAAA drugi prvom: EEEEEE prvi drugom: Iiiii ? Drugi prvom: EEEH Prvi drugom: Iiihhh Drugi prvom: AAAh
prevod:
prvi drugom: pa gdje si čovječe? drugi prvom: eeej evo me prvi drugom: i kako si šta ima novo? zdravlje? Drugi prvom: onako Boga mi, nisam baš naj Prvi drugom: Baž mi je žao Drugi prvom: Biće bolje
< Poruku je uredio veeseelaa -- 4.10.2012 9:15:44 >
04.10.2012, 09:16
veeseelaa
20552
daj mi srču vode, ne bilo ti naredjeno
eh crkla da Bog da - kao legenda si, baš se ismijah
04.10.2012, 09:19
malena sharena
1196
Cuj crkla da Bog da
A i ja volim rec: de mi dodaj to i to ne bilo ti zapovijedjeno, bas mi to nesto lijepo.
04.10.2012, 09:27
MAMA MA
645
IZVORNA PORUKA: veeseelaa
divni su Crnogorci, nije što su moji Crnogorci
ovako to rade Crnogorci kad se sretnu:
prvi drugom: AAAAAA drugi prvom: EEEEEE prvi drugom: Iiiii ? Drugi prvom: EEEH Prvi drugom: Iiihhh Drugi prvom: AAAh
prevod:
prvi drugom: pa gdje si čovječe? drugi prvom: eeej evo me prvi drugom: i kako si šta ima novo? zdravlje? Drugi prvom: onako Boga mi, nisam baš naj Prvi drugom: Baž mi je žao Drugi prvom: Biće bolje
jos ko zna dobro izvuc naglasak pa da ovo tvoje procita,ma upis zivi...
04.10.2012, 09:29
veeseelaa
20552
ma đe nije, ko je posmatrao tako je baš nego razlika je izmedju Crnogoraca i onih iz Sjenice, Tutina i N.pazara mi skroz drugačije pričamo..... naglasam i co, ništa slično
04.10.2012, 09:29
veeseelaa
20552
A i ja volim rec: de mi dodaj to i to ne bilo ti zapovijedjeno, bas mi to nesto lijepo.
ili: ova ti je cura ko vila, ravne joj nema
04.10.2012, 09:33
MAMA MA
645
odo da naharnim DIJETA
04.10.2012, 09:33
MAMA MA
645
pa cu se VRNUT
04.10.2012, 09:34
veeseelaa
20552
vud gore, vud dole
04.10.2012, 09:36
malena sharena
1196
IZVORNA PORUKA: veeseelaa
ili: ova ti je cura ko vila, ravne joj nema
E i to Boga mi. Od mame sam to pokupila, nekako stariji ljudi vise ovakve izraze koriste. A bas je lijep kompliment, slikovit, njezan.
04.10.2012, 09:37
mamine oci
4300
mene rijeci ne izbacuju iz takta, zaista mi nije bitno ko kako prica,bitno je da se razumjemo, vise mi je bitno da je neko covjek da se moze pricati ljucki nego nacin izrazavnja,kad sa nekim pricam ne glumim nastavnicu,bosanskog,srpskog,ili hrvatskog ne trazim dlaku u jaje i ne kalifikujujem ljude na Bosance,Sandzaklije,Crnogorce i sčlicno samo na dobre i lose ,ali vidim da mnogi prave poredjenja i sa se ismijavanju nacinu govora necijeg porekla sto je smijesno,ali hvala Bogu pa nismo svi isti,mene ce prije izbaciti iz takta necija ne iskrenost nego reci neka prica ko kako hoce, samo nek je insan
04.10.2012, 09:39
malena sharena
1196
Pisala sam vec negdje...od nane rahmetli sam cula da za pokvarenu vocku kaze nevaljala, kao ne valja za jest, uvijek mi to cudno bilo. E sad mi bas merak rec ova jabuka je nevaljala, baci je