Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
I ja sam, findzan mi je nekako...hm...bezz Ali eto da znamo da je ispravno!
21.10.2009, 11:17
Hocu bebu
703
ma evo svaki me put iznervira kad ova tema izadje na refresh a stoji OZBACUJU !!!! OZBACUJE me iz takta ovo OZBACUJU!!!
21.10.2009, 11:29
reallove
5807
IZVORNA PORUKA: pahuljica farah
IZVORNA PORUKA: reallove
ja ostajem na fildzanu
I ja sam, findzan mi je nekako...hm...bezz Ali eto da znamo da je ispravno!
a jesi li pimjetila kako kada izgovoris na arapskom nije tako bezz..a ima puno rijeci arapskog koje se koriste i kod nas samo nasi ljudi to malo"otegnu "pa izgleda bezz npr.. furen(kod nas stare zene kazu FURINA )pecnica tundzera(po nasem TENDZERA)serpa itd..
21.10.2009, 11:31
salmy
5830
IZVORNA PORUKA: acudesa
IZVORNA PORUKA: salmy
tvica- ptica
hajde priznaj da si ovo izmislila
hahahhahahaah cuj priznaj .Evo priznajem da NISAM izmislila
21.10.2009, 11:33
breskvicaa
2152
Neznam da li je napisano ako nije evo jedan od mene Gonja-Ganjala kad se vade dokumenta
21.10.2009, 11:36
salmy
5830
IZVORNA PORUKA: maida_sa
Neznam da li je napisano ako nije evo jedan od mene Gonja-Ganjala kad se vade dokumenta
Ma mi smo narod super dusa nam izmijeniti neku rijec,slovo ili dodati nesto svoje Recimo avtobus, frejzbuk ( moja komsinica tako kaze) da me ne bi acudesa ispravljala.
27.10.2009, 22:08
acudesa
7725
IZVORNA PORUKA: salmy
IZVORNA PORUKA: maida_sa
Ma mi smo narod super dusa nam izmijeniti neku rijec,slovo ili dodati nesto svoje Recimo avtobus, frejzbuk ( moja komsinica tako kaze) da me ne bi acudesa ispravljala.
kad se vratiš na forum fasovat ćeš za stalno prozivanje
28.10.2009, 08:18
Anoniman
hin - ih preključe - prekjučer
28.10.2009, 14:15
Suzana
1698
Ova mi je tema super. Uši mi mnogo zapara naglasak na "dolazila", "izlazila", "prolazila"...
28.10.2009, 14:18
mišur
1329
Ja mrzim, ali mrzim, kad neko kaže Odošmo, kupišmo itd... Ježim se na ovo "šmo"
I para mi uši kupito, poderato....Uh!!! To sam primjetila u ovom mom kraju BiH gdje sad živim da je baš izraženo!
28.10.2009, 14:28
Hankica
84
IZVORNA PORUKA: Suzana
Ova mi je tema super. Uši mi mnogo zapara naglasak na "dolazila", "izlazila", "prolazila"...
Potpuno se slazem sa ovim , ne znam odakle takav naglasak !
28.10.2009, 14:30
Suzana
1698
IZVORNA PORUKA: Hankica
IZVORNA PORUKA: Suzana
Potpuno se slazem sa ovim , ne znam odakle takav naglasak !
Karakterističan je za Istočnu Bosnu... Hm, možda ne možemo očekivati da svi imaju isti naglasak kao npr. u Sarajevu, ali džaba, meni ovo para uši.
28.10.2009, 14:37
SelmaK
126
Suzana, karakteristicno je za određena podrucja istocne Bosne, naročito ruralna,ali i šire Znači ne za cijelu Istočnu Bosnu! Ja sam iz Istočne Bosne porijeklom, pa znam da se u kod nas nikada nisu izgovarale tako navedene rijeci! Mada i meni iskreno paraju usi!
Tu bih mogla ubaciti takodjer rijec televizija, koja mi strasno zvuci kada je tako izgovara neko!
28.10.2009, 14:43
sanjica
30
pčela -čvela frekvencija- prekvencija
28.10.2009, 14:44
hanabanana
4435
IZVORNA PORUKA: triplemama
A gdje se u BiH PADA a gdje UPADA
KOliko ja znam upada se u rupu, a pada se na zemlju.
28.10.2009, 14:58
Mamarica
185
Jeste li skontale da je naslov teme "Rijeci koje vas Ozbacuju iz takta"
28.10.2009, 15:03
Suzana
1698
IZVORNA PORUKA: SelmaK
Suzana, karakteristicno je za određena podrucja istocne Bosne, naročito ruralna,ali i šire Znači ne za cijelu Istočnu Bosnu! Ja sam iz Istočne Bosne porijeklom, pa znam da se u kod nas nikada nisu izgovarale tako navedene rijeci! Mada i meni iskreno paraju usi!
Tu bih mogla ubaciti takodjer rijec televizija, koja mi strasno zvuci kada je tako izgovara neko!
Selma bona, znam odakle si, "nijesam" te mislila uvrijediti, i moji nose porijeklo iz istočne Bosne, PEACE! I ja sam mislila na ruralnu polulaciju koje ima i u srcu Sarajeva, džaba što su rođeni tuJ!
PS: I sa ovim NIJESAM ne mislim nikoga vrijeđati, meni to simpa, a potpuno je ispravno i književno ako ćemo već o tome.
28.10.2009, 15:07
SelmaK
126
Ma nisam bona ni mislila da si me htijela uvriditi! Hahahah! I just wanted to clarify that!
Budi pozdravljena!
28.10.2009, 15:12
veeseelaa
20552
28.10.2009, 15:25
/MMK/
278
Najupečatljivije su mi tuj him zaključila ( nije ocjene, nego vrata) sjedem, uz napomenu da se radi o osobama sa VSS
Kod neke nene mi uopšte ne smeta, kada tako govori, ali neko od 25 god. Kada smo već kod regija ( pala- upala), možemo i o džoger - zoger. Ja čitav život govorim džoger. Ima nas sa raznih strana, tako da bi te raznolikosti trebale predstavljati bogatstvo, dok su u nekim granicama.
Ovo gore je bilo kod verbalne komunikacije, a kod pisane, nisam bolesna za gramatikom, mislim da znam pogriješiti ( ovo dajem komentar na anketu), ali da neko ne konta Da li Ja bih Odmah Najljepše
28.10.2009, 15:25
hanabanana
4435
IZVORNA PORUKA: w.pooh
SVIJU je neispravno i ne pojavljuje se u gramatici..naravno da će se reči pozdravi sve ili misliš li na njih sve a ne sviju to sviju nam je došlo sa određenom populacijom
Sviju je itekako gramatički ispravno.
To je genitiv množine za neodređenu zamjenicu sav. ( množina svi )
Ili... nominativ: svi genitiv: svih, sviju dativ: svim ( svima )......
itd
28.10.2009, 16:21
D_K
2669
IZVORNA PORUKA: sanjica
pčela -čvela frekvencija- prekvencija
Ne dirajte mi čvele.. Ja sam prvo mislila da se raja zeza sa čvelama pa mi se svidjelo i sada kad god trebam reći pčela ja izvrnem u čvela i bas mi se svidja :))
28.10.2009, 16:25
Mamarica
185
ljeljen - jelen
re:pala,upala, u nekim dijelovima Hrvatske kazu opala, ja jedva skontala kad sam na jednom forumu vidjela naslov teme "Opala mi s kreveta"
28.10.2009, 16:42
elkina_mala
518
IZVORNA PORUKA: /MMK/
Najupečatljivije su mi tuj him zaključila ( nije ocjene, nego vrata) sjedem, uz napomenu da se radi o osobama sa VSS
Kod neke nene mi uopšte ne smeta, kada tako govori, ali neko od 25 god. Kada smo već kod regija ( pala- upala), možemo i o džoger - zoger. Ja čitav život govorim džoger. Ima nas sa raznih strana, tako da bi te raznolikosti trebale predstavljati bogatstvo, dok su u nekim granicama.
Ovo gore je bilo kod verbalne komunikacije, a kod pisane, nisam bolesna za gramatikom, mislim da znam pogriješiti ( ovo dajem komentar na anketu), ali da neko ne konta Da li Ja bih Odmah Najljepše
AUUU,ja se bila tek udala,i pitam zaovu pred nekim "konama" gdje je dzoger,kad ona mene zeMska napade,kao sto se ja sramotim,pa rekoh zasto bona sta ti je?kaze ovde nitko negovori dzoger nego ZOGER ,ja zabezeknula se...
28.10.2009, 16:44
Suzana
1698
Ja mislim da je zoger ispravno a riječ džoger je nastala iz zaHebancije.