Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
ja svog malenog obavezno ljuljam da zaspe i mora imati flasicu,a kada se bas umori sam zaspe..jucer ja u kuhinji a on u dnevnoj gleda pjesmice za djecu,kada sam dosla da ga pogledam,sta radi,on na podu spava dusa mala
17.10.2010, 01:11
remzy
1380
ispocetka bi zaspali dok doje ,a kasnije sam ih morala ljuljati(Lamiju i Fatiha) na nogama ,a Ambera ,ona bi isto zaspala na siki ,a kasnije kad sam je "odbila "od sike ,dam joj flasu i njenog medu i ona sama zaspi...,ma milina
17.10.2010, 01:30
Anoniman
Jednom sam davno pisala na ovoj temi, da moj A miriše svoju dekicu, trlja nosić i tako zaspi....još uvijek je to tako ...Presmješan je...A kada je perem on čučne pored mašine, plače i govori deke, deke ...Može on zaspati i bez nje ali mu treba mnogo više vremena. Tako da deke ide uvijek sa nama
19.10.2010, 20:58
kolacic
491
ja ne uspavljujem ja samo stavim u krevetac i ona spava...po danu je problem,. nocu super je...
19.10.2010, 23:43
Sonja
2429
e breskva blago tebi ja jos muku mucim sa "copanjem" mojih usana i tim da moram lezati pored njega al hajd valjda ce i to proci
Arian- 8.12.2011 - 29.03.2012 :((( 17:00h 4000g 55 cm Smjesko moj uvijek ces biti moj ponos,moj borac i moja najveca ljubav
Darian 27.05.2013 16:40h 4150g 56cm Nase sunce
19.10.2010, 23:51
gvendolina
1896
Sonja i mi smo se tako morali uspavljivati,nije htio zaspati dok ja ne lezim sa njim Ali hB prevazsli smo to i sad ga samo stavim u krevetic,popije mlijeko i onda me zove da ostavim flasicu.Uzme cucu,zagrli plisanu macu i sam dusa mamina
< Poruku je uredio gvendolina -- 19.10.2010 23:52:20 >
20.10.2010, 13:10
kolacic
491
sad je i po danu pocela da spava, ljubi je mama :) samo nahrani, presvuci, u krevetic i zzzzzzzz
24.10.2010, 21:43
Meri29
1045
Moram da pohvalim svoju ljepoticu, promijenila je malo naviku uspavljivanja. Do sada je to bilo ili ljuljanje ili dojenje, a zadnjih par dana samo legne mami ili tati na stomak i trazi da je ceskimo po kosici. Zacas zaspi
24.10.2010, 23:36
Niina
977
Da, i ja jos uvijek muku mucim...bude perioda stvarno ok..bude preumorna oko 8 i tako lijepo zaspi, bez ikakvog uspavljianja ali vec mjesec dana nije tako zaspala...nego place, vristi, pa nosaj, pa ljuljaj...pa pusti bumbu...uhh evo tek sada je zaspala
24.10.2010, 23:44
Honey3
3035
moja se beba sama uspavljuje u kreveticu sama sebi pjeva abuba,abuba i zacas zaspi kad je puno pospana sama ide do krevetica dohvati jastuk i pocne pjevati i mirisati jastuk a to je tako simpaticno a kad idemo kod nane, posto nema krevetica onda neko lezi pored nje dok ne zaspi
24.10.2010, 23:48
Niina
977
IZVORNA PORUKA: zaha
moja se beba sama uspavljuje u kreveticu sama sebi pjeva abuba,abuba i zacas zaspi kad je puno pospana sama ide do krevetica dohvati jastuk i pocne pjevati i mirisati jastuk a to je tako simpaticno a kad idemo kod nane, posto nema krevetica onda neko lezi pored nje dok ne zaspi
KAKO???? Prosvijetli me, sta da radim ???
24.10.2010, 23:57
Honey3
3035
moja niina nema neki recept,samo u krevetic,a tako je od rodjenja,nismo je ljuljali nikad, niti bi sad u rukama zaspala, nema teorije a cuca zakon,neznam da li bi bilo tako bez cuce....a inace je pravo mirna
25.10.2010, 00:13
Niina
977
Bez cuce nema spavanja ali isto tako od rodjenja imamo taj belaj.....a mogao bi je covijek svime nazvati ali mirna definitvno nije jedna od njih. Ona je uvijek u akciji...nece da zaspi sve dok ima i trun energije.
25.10.2010, 00:19
sporty mamaa
3211
IZVORNA PORUKA: zaha
Isto ovako kod nas Ja samo ne znam sta cu kad pocne odvikavanje od cuce, dvije su joj godine, a sve odgadam, jer je bas voli...
29.10.2010, 10:56
chuci
804
da ne otvaram novu temu ja ću ovdje postaviti jer je pitanje vezano za spavanje beba.
kako vi planirate vezano za bebino vrijeme spavanja kad se pomjeri sat? mislite li u toku par dana vratiti bebu na ''staro vrijeme'' spavanja ili je ostavite da zaspi sat ranije.
ja bi jako voljela da ajša spava oko 9, umjesto sadašnjih 10, a iskreno ne znam kako to izvesti. uvijek problemi sa nanama i dedama koji se ljute kad krenemo rano kući, jer smo eto tek maloprije došli, i u tom stilu.
29.10.2010, 11:35
dzeni_nl
1326
trenutno prolazimo kroz skok u razvoju, pa nece nikako drugacije da zaspe do ovako:
29.10.2010, 13:21
Brisani uporabnik
4077
[Sadržaj poruke je obrisan]
29.10.2010, 13:26
dzeni_nl
1326
hvala Iman, a moja nece nikako na stomaku da lezi. ponekad je stavim 10 minuta jedva izdrzi, sva se unervozi.
29.10.2010, 14:55
Idina mama
340
IZVORNA PORUKA: Iman83
Dzeni, bebica je preslatka, mashaAllah!
Moja Iman u zadnje vrijeme teško zaspi kad je stavim da spava na ledjima, pa sam je počela stavljati da pajki na stomaku. Al tako me strah tokom noci, sve se bojim ugušiće mi se djete, pa onda ja slabo spavam !
Mame, spavaju li vaše bebice na stomaku i trebam li se brinuti???
Spavanje na stomaku je opasno zbog sindroma iznenadne smrti bebe. Bebe disu stomakom, tj. stomak im se siri, a ne prsa. Ali nije to jedini uzrok. U svakom slucaju, svi doktori su nas opomenuli: bebe spavaju na ledjima. U toku dana kad je budna, beba moze da se "igra" na stomaku. Moj sin nikad nije mogao leci na stomak da se "igramo", pa i pored toga se razvio sasvim normalno. Nadoknadjivali smo to nekako.
29.10.2010, 15:03
rose 87
1427
IZVORNA PORUKA: Iman83
Dzeni, bebica je preslatka, mashaAllah!
Moja Iman u zadnje vrijeme teško zaspi kad je stavim da spava na ledjima, pa sam je počela stavljati da pajki na stomaku. Al tako me strah tokom noci, sve se bojim ugušiće mi se djete, pa onda ja slabo spavam !
Mame, spavaju li vaše bebice na stomaku i trebam li se brinuti???
duso moja spava vec od prvog mjeseca na stomacicu,upocetku samo preko dana a kad sam se uvjerila da moze fino da okrene glavicu onda i po noci,bilo me strah ali on drugacije nije mogao i sada samo na stomaku spava,na mamu svoju
da ne otvaram novu temu ja ću ovdje postaviti jer je pitanje vezano za spavanje beba.
kako vi planirate vezano za bebino vrijeme spavanja kad se pomjeri sat? mislite li u toku par dana vratiti bebu na ''staro vrijeme'' spavanja ili je ostavite da zaspi sat ranije.
ja bi jako voljela da ajša spava oko 9, umjesto sadašnjih 10, a iskreno ne znam kako to izvesti. uvijek problemi sa nanama i dedama koji se ljute kad krenemo rano kući, jer smo eto tek maloprije došli, i u tom stilu.
Mene bas briga koliko je sati. Moj sin ide na spavanje kad je pospan. Trudim se da imamo ritam, uobicajeno vrijeme za spavanje, ali to je uvijek njegovo vrijeme. On sam sebi to pomjeri. Ne znam ni ja kako. Odkako ne gledam na sat, usrecili smo se svi. Umjesto da ja njega silim, pratim svoje dijete i kad primjetim da je pospan, idemo na spavanje. On mi je najvazniji i onda sve ostalo ostavim. Rekla bih da je njegovo vrijeme oko 10 uvece. Tada mi najmirnije spava. Kad zaspi ranije, nemiran je citavu noc. Pa, iako znam da je nemiran kad zaspi oko 8 ili 9, mi idemo u krevet cim on pokaze da je pospan. Kako rekoh, bas me briga koliko je sati i sta neko misli.
29.10.2010, 15:06
Idina mama
340
IZVORNA PORUKA: Breskva
Jednom sam davno pisala na ovoj temi, da moj A miriše svoju dekicu, trlja nosić i tako zaspi....još uvijek je to tako ...Presmješan je...A kada je perem on čučne pored mašine, plače i govori deke, deke ...Može on zaspati i bez nje ali mu treba mnogo više vremena. Tako da deke ide uvijek sa nama
Nesto ljepse dugo nisam cula. Tako mi je nesto slatko to da place pored masina, dusa draga...
29.10.2010, 15:12
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Idina mama
IZVORNA PORUKA: Breskva
Jednom sam davno pisala na ovoj temi, da moj A miriše svoju dekicu, trlja nosić i tako zaspi....još uvijek je to tako ..e.Presmješan je...A kada je perem on čučne pored mašine, plače i govori deke, dek ...Može on zaspati i bez nje ali mu treba mnogo više vremena. Tako da deke ide uvijek sa nama
Nesto ljepse dugo nisam cula. Tako mi je nesto slatko to da place pored masina, dusa draga...
dusa draga
29.10.2010, 15:17
Idina mama
340
IZVORNA PORUKA: dzeni_nl
trenutno prolazimo kroz skok u razvoju, pa nece nikako drugacije da zaspe do ovako:
Draga Dzeni, ovo je tako lijepo. Pa, sta je ruzno u tome ako beba ovako zaspi? Ma, uzivate i ti i bebica: tako se lijepo mazite.
29.10.2010, 15:35
dzeni_nl
1326
IZVORNA PORUKA: Idina mama
IZVORNA PORUKA: dzeni_nl
Draga Dzeni, ovo je tako lijepo. Pa, sta je ruzno u tome ako beba ovako zaspi? Ma, uzivate i ti i bebica: tako se lijepo mazite.
da ovo je preljepo, zadnjih 5 dana one nece niako drugacije da zaspe jedino na meni i tako ja znam 2-3 sata sjediti dok ona spava, sva se ukocim, ali sve se da izdzati za svoje dijete :)