Za omogucavanje usluga interneta, analizu koriscenja oglasnih sistema i funkcionalnosti koju bez kolacica ne bi mogli osigurati. Za daljnju upotrebu sajta složite se sa kolačićima.
Evo jedna metoda ali samo dok sam ja u krevetu, inace ne da place vec reve, ni minute sam nece u krevetu, zaspe ja ga spustim i onda histerija,Bojim se komsija da ne pomisle i da ga maltretiram...E veceras i ja se uvalim kod njega uh srece zaspo cim sam ustala rikkkaaaa....Imam osjecaj da se boji krevetca. a odmah je do mene, naslagala sam mu igracki , igrali smo se veceras, sve super al jel se odmaknem havarija.... Ps, ne obracajte paznju na moju seksi pidzamu
ovo je tako slatko....
13.10.2010, 00:50
idacha
1681
IZVORNA PORUKA: MarinaDK
Evo jedna metoda ali samo dok sam ja u krevetu, inace ne da place vec reve, ni minute sam nece u krevetu, zaspe ja ga spustim i onda histerija,Bojim se komsija da ne pomisle i da ga maltretiram...E veceras i ja se uvalim kod njega uh srece zaspo cim sam ustala rikkkaaaa....Imam osjecaj da se boji krevetca. a odmah je do mene, naslagala sam mu igracki , igrali smo se veceras, sve super al jel se odmaknem havarija.... Ps, ne obracajte paznju na moju seksi pidzamu
preslatki steee
13.10.2010, 00:55
idacha
1681
ja prosto obozavam krevetice i, poput tebe Marina, i ja pozelim da se ususkam u kreveticu to nije zbog Imrana, nego zbog sebe :) helem, mi hB nemamo problema sa uspavljivanjem... nekada sam zaspi, nekada (najcesce navece) se unervozi pred spavanje, pa ga uzmem u narucje i ljuljuskam i pjevam mu.. ja to volim i nikada mi nije tesko.. Imran je prava maza, pa ga mazim po licu, a on prede i uzdise koliko se prepusti.. to su nasi rituali, koje ne bih mijenjala ni za jedan trenutak dana... :) ja mazim njega, on mene rukicom po licu, i vrlo brzo zaspe... ja ga cesto jos neko vrijeme drzim u narucju i uzivam u Bozijem daru...
13.10.2010, 01:00
Anoniman
IZVORNA PORUKA: idacha
ja prosto obozavam krevetice i, poput tebe Marina, i ja pozelim da se ususkam u kreveticu to nije zbog Imrana, nego zbog sebe :) helem, mi hB nemamo problema sa uspavljivanjem... nekada sam zaspi, nekada (najcesce navece) se unervozi pred spavanje, pa ga uzmem u narucje i ljuljuskam i pjevam mu.. ja to volim i nikada mi nije tesko.. Imran je prava maza, pa ga mazim po licu, a on prede i uzdise koliko se prepusti.. to su nasi rituali, koje ne bih mijenjala ni za jedan trenutak dana... :) ja mazim njega, on mene rukicom po licu, i vrlo brzo zaspe... ja ga cesto jos neko vrijeme drzim u narucju i uzivam u Bozijem daru...
Isti smo ti, al on je do sad samnom spavao na bracnom, ali vec puze i okrece se pa me strah da ne otrese na pod ili nedaj boze da ga ugusim, pa eto pokusavam da ga naucim na krevetac, tesko mi je navikla sam i ja da je on kraj mene ali kad tad ce morati da se odvoji, jer smatram da nije zdravo za njega
13.10.2010, 01:03
melly__
695
Kako si ovo uspjela
13.10.2010, 01:18
Anoniman
IZVORNA PORUKA: melly__
Kako si ovo uspjela
Krevetac je veliki pa i mama moze stati hahha samo noge moram u zrak
13.10.2010, 01:18
sara.at
2183
Marina i meni dodje da mu se uvucem u krevetic ne zato StO nece da zaspe vec zato StO tako slatko spava
Malena dusa 01.10.2009 melek i andjeo Arian 23.08.2010g u 23:11h mamino i tatino veliko srce Armin 22.07.2012 u 15:47 Nase maleno zlato
13.10.2010, 13:22
kolacic
491
IZVORNA PORUKA: iv@ncica
kolacicu - halo draga, nije beba na dugme pa da je sikljucis i ukljucis ...bit ce dana kad ce biti nervoza, bit ce dna kad ce samo spavati..ili obratno...malena je i promjenit ce se sto puta..i danju i nocu..privikava se na okolinu, ljude, mirise, promjene okoline..hranu...noc-dan...promjene vremena i klime..i problemi sa stomacicem su tu..pa sve ostalo sto te ceka,,,sve je to pocetak......i nema veze jos s navikavanjem na ruke...bebe su naj gore kad mjenjaju okolinu i kad su među vise ljudi..jer im je sve stresno i placem se rjesavaju nervoze..pa kako ce ti bebac reci da se umorio, da mu nije ugodno, da mu je vruće-hladno..da ga boli, ako ne nerimrom , placem i nervozom..pusti ruke...a gosti ce navaliti dolaziti, bit ces i ti i beba nervozne, nemoj da te to iznenadi...cekat ce te i kuca i rucak i pelene..i sve ostalo..kao i sve nas.. ja s am bila potpuno sama od prvog dana.. bebac nije spavao ni dan ni noc...stalno je bio nervozan, ni danas ne spava u ccijelosti noc...i stizala sam i docekivati goste, i spremati..i napraviti rucak - naravno nesto brzinski..a brate pšonekad i naruciti....i sve je to fumkcioniralo..samo treba uhvatiti ritam..polako...a gosti mogu i koaca iz slasticarne i kave i soka..svi su bili docekani fino...nisam se zamarala da im jos kuham sta ;))), a bebac je na prvom mjestu uvijek bio...i nikad se nije navikao na ruke.. podokio bi pa u krevetac...i danas cuca i u krevetic....e sad sto se on 10000 puta budi i danas..to je do bebe..kad bude spreman prespavat ce noc...a nosala sam ga kad je bio malen kad sam god mogla i danas bi da hoce, nije bas mazast...i nije se ni na sta navikao..poslije se vec uhvati ritam pa to ide drugacije..a sto ces od male bebe, nego mazit..kupat, hraniti,presvlaciti i nosati ;))))
u pravu si, meni je neobicno bilo sto je plakala najednom poslije odlaska od svekrve jer smo je tu nosali cijeli dan, pa joj bilo lijepo valjda, pa kad se vratilaa u nas dom imas sta vidjeti, place dijete cim je stavis u krevetac, sad se vec vratila na staro, mazimo se i dalje i malo pricamo ali i spavamo u nasem krevetcu :) joj nije lahko biti mama, promjene su to, a poslusat cu vas, malo sam ja cistunica, pa mi muka kad vidim nered, a s bebom koja hoce stalno na ruke ne mozes stici nista...znam da trebiam malo prestati misliti na kucu i opustiti se i uzivati u majcinstvu.. ali da hoce se samo ovi gosti izredati pa da ne mislim ni na sta osim na bebu....
13.10.2010, 14:07
iv@ncica
2115
dok se gosti izredaju..beba ti vec naraste..pa taman ces onda nesto i moci...sjenes bebu u ljulju ili na pod...zabavlja se saq svim sto nisu igracke ..a ti namirujes rucak i sve ostalo ..bona tako ti to ide..sve nas je to mucilo..i na kraju covjek s e navikne..sretno i ne brini se..kolaca,. meze i soka kupis da docekas goste..ostalo podignes prije njihova dolaska...rucku nesto brzinski...a sve ostalo oko bebe..navecer kad je legnes, sređujes sebe..i onda se i velikoj bebi posvetis ..tako da s vi zadovoljni...dok ne krene, hodanje, trcanje, penjanje..posao..vrtic...ma uvijek nesto ..sretno
13.10.2010, 14:34
Anoniman
Kolacic opusti se i uzivaj u majcinstvu jer svaki dan je blagoslov, a poso nece nigdje pobjeci...Svi mi volimo da nam je cisto i uredno, ali imamo djecu i normalno je da ima igracaka po podu, sofama, a gosti odu i dodju a tebi tvoje dijete treba da bude na prvom mjestu....
13.10.2010, 14:37
teacher75
5394
preslatki steee
divno a ja sa svojih 182 cm nema sanse da bih stala u krevetic
13.10.2010, 14:41
Hanady RR
18727
IZVORNA PORUKA: teacher75
preslatki steee
divno a ja sa svojih 182 cm nema sanse da bih stala u krevetic
ej kako je super slika
kada mi je beba mala bila ja sam mogla dužinom stat u krevetac al nisma širinom e bilo mi žao krevetića da ga ne ''provalim''
13.10.2010, 14:47
mamina enica
11
Ja legnem pored svoje i ona zaspe u roku 10 minuta a onda je premjestim u krevetac.
13.10.2010, 14:49
Hannica
2920
U poslijednje vrijeme ona mene uspavljuje,nece da zaspi do 2 poslije ponoci,a u 12 krene plakati.....joj ovi zubici ce nas izluditi.
13.10.2010, 15:42
kolacic
491
hvala vam ivancice i marina cokim vas, upravu ste malo oduska moram sebi dati, ovo je bas pritisak na mene, prvo mi dijete a muz mi perfekcionista veci od mene pa mozes misliti, hahhahhah ali bit ce to sve ok. hvala vam jedan hug za vas
13.10.2010, 19:29
Anoniman
IZVORNA PORUKA: kolacic
hvala vam ivancice i marina cokim vas, upravu ste malo oduska moram sebi dati, ovo je bas pritisak na mene, prvo mi dijete a muz mi perfekcionista veci od mene pa mozes misliti, hahhahhah ali bit ce to sve ok. hvala vam jedan hug za vas
Ma draga ja ako ne usisam mene znojevi oblijevaju, citavu noc mi usisivac u snovima, ali nije vrijedno da se jedem ako jedan dan preskocim usisavanje a to vrijeme provedem sa svojim sinom...I kod mene je kroz kucu proslo gostiju ali ako ce mi neko gledati jel usisano ili nije nek mi ne ulazi u kucu...Prvo moje dijete dolazi pa ja, pa svi ostali kome se ne svidja nek uradi bolje...I ja sam ispocetka tako jela sama sebe sto ovo sto ono, a sad za svoje dijete uradim, posvetim i sebi vremena , spavam kad i on po danu...Zasto da se lomim , kad si zdrav svi su tu a kad se razbolis nece niko pitati za tebe....
13.10.2010, 19:36
melly__
695
Ja prvo pustim muziku,pojacam zamotam ga u dekicu ,eventualno ga malo ljuljuskam ili legnem kraj njega i ceskim ga po glavi i on zaspi sad pa sad A na muziku i galamu ga namjerno ucim..jer mi ide na zivce kad se mora saputati dok spava Doduse nekad ga moram i u kolicima vozati po stanu
13.10.2010, 21:39
Anoniman
evo ja sam opet pokusala u krevetac da ga spustim ja ne znam sta je u pitanju ali dodje mi da bjezim iz kuce....Jel vidi krevetac vristi , histerise, sinoc je jecao 3 sata, nakon 20 minuta u krevetcu...Jos ja danas odem kupim mu drugi vrtuljak, sa raznovrsnim melodijama, zvucima prirode, svjetlima...Ma nista , vise sam u dilemi...Zaspe dok ga dojim , ali cim ga spustim u krevetac histerise a ne mogu ga slusati duze od 5 minuta da vristi.... Jel jos ko imao ovakvo iskustvo???
16.10.2010, 00:05
Idina mama
340
evo ja sam opet pokusala u krevetac da ga spustim ja ne znam sta je u pitanju ali dodje mi da bjezim iz kuce....Jel vidi krevetac vristi , histerise, sinoc je jecao 3 sata, nakon 20 minuta u krevetcu...Jos ja danas odem kupim mu drugi vrtuljak, sa raznovrsnim melodijama, zvucima prirode, svjetlima...Ma nista , vise sam u dilemi...Zaspe dok ga dojim , ali cim ga spustim u krevetac histerise a ne mogu ga slusati duze od 5 minuta da vristi.... Jel jos ko imao ovakvo iskustvo???
Ja sam imala i imam takvo iskustvo. Mislim da nije problem u kreveticu. Beba treba tvoju blizinu jer je nesto muci. Mi smo vrlo dugo spavali sve troje citavu noc u velikom krevetu. (Ja ne bih mogla stati u bebin krevet nikako ) Nas je mucio stomak (antibiotici mu unistili crijevnu floru) i zubici i skokovi u razvoju i ko zna sta jos. Najgore je bilo od 2. mjeseca do 13-14 mjeseci. Ne znam ni ja kad, ali pocela sam svog sina stavljati u krevetic bez vecih problema. Naucila sam kad treba da ga spustim i kako. Podojim ga na velikom krevetu i on zaspi dojeci ( i danas je tako sa 19 mjeseci ). Onda kad vidim da su mu se rukice i nogice opustile i da na licu ima onaj svoj izraz kad cvrsce spava, ja ga prebacim u krevetic. Kad ga nista ne muci, cak i ako se probudi, pogleda me, nasmije se, okrene i nastavi spavati. Moram ga vrlo polahko spustati, jer to spustanje najvise osjeti. Onda se budi 1000 puta u toku noci. Kad prokmeci prebacim ga kod nas u krevet i dam mu da doji. To ga smiri i ne place. Nekad zaspi vrlo brzo, a nekad mu treba malo vise vremena. Ako sam budna kad zaspi, vratim ga u njegov krevetic, a najcesce ostane s nama. Zbog ovog budjenja i ne pomisljam da prestanem dojiti. Ovdje nikom ne smijem reci da jos dojim. Ne mogu da shvate: govore mi kako to nije dobro za dijete!
16.10.2010, 00:32
kolacic
491
MarinaDK ja sam ti imala isti takav slucaj sa svojom malom prije par dana...eto vidi str 12 i moj problem..kme kme cim u krevetac a inace mirna...to je kako bebu naucis, najbolje ti je mazi ga, niposto ljuljati, i spustis na par min i onda cucla, i nastoj da ti je manje u krevetu vise koristi krevetac, moja se igra u kreveticu, ali taj dan cijeli preplakala jer je bila kod svekrve na krevetu lezala... dakle, cucla kad je budan, i svako malo ga stavljaj, nek nauci, ne mora tu samo spavati vec i igrati se... sretno javi kako je proslo...
16.10.2010, 13:19
lavić Simba
187
hocu da poludim spavala sam samo 2,5h cijelu noc se vrtio,pa flasica ma uzas...evo samo sto ne pocnem vristati.......
16.10.2010, 13:35
Idina mama
340
IZVORNA PORUKA: lavić Simba
hocu da poludim spavala sam samo 2,5h cijelu noc se vrtio,pa flasica ma uzas...evo samo sto ne pocnem vristati.......
Draga Simba, izdrzi. Nisi jedina. Tako smo i mi imali periode uzasnog nespavanja. Ako iskljucis stomak i zubice, onda bi mogli biti skokovi u mentalnom razvoju. Imam knjigu o tome i mogu ti reci da su bas tacno opisali te muke sa nespavanjem. Izmedju ostalih muka. Neke bebe kroz to prolaze lakse i/ili brze, a neke bas osjete nervozu i uznemirene su. Moze trajati od nekoliko dana do nekoliko sedmica. Beba pocinje da shvata okolinu i sebe samu i to je tako tesko da izgleda kao beba ima munje i gromove u mozgu. Valja im to izdrzati (a i nama s njima). Gledam sad knjigu. Pise da ima jedna teska faza sa nepunih 13 mjeseci (to je okvirno i moze biti nekoliko sedmica prije ili kasnije). Obrati paznju da li sad moze nesto novo ili vjezba nesto novo. Obicno se u teskoj fazi vraca mami. Treba mu tvoja blizina i paznja. Ako te zanima, mogu potraziti u knjizi kako mu pomoci u ovom mentalnom razvoju pa da teska faza brze prodje, ali moracemo to na drugoj temi.
16.10.2010, 13:39
lirio
491
mi hB nemamo problema sa spavanjem ni uspavljivanjem...mozda nekad, kad imamo goste, ili ako je bio bas naporan dan....inace ja svoga kenu oko 9 h spustim u krevetac, nekad legnem i ja a nekada izadjem iz sobe...ponekad se budi ak se zapetlja u vrecu za spavanje ili kad nesto ruzno sanja...al zato po danu je prava mala baraba, nece da spava skoro nikako, sve po 15 min...
16.10.2010, 14:38
kolacic
491
danas smo kenjkali pola dana, zivce sam svoje istrosila, obzirom da sam legla u 3 sinoc..sve dok je nisam izvela na balkon na zrak da malo je drzim 10 min nismo se smirili, sad spava ko janje
16.10.2010, 14:44
Anoniman
kad je bas pospan i nervozan mm.ga uspava sa medom brundom pjesmom to uzadnje vrijeme nam bas pali Stavi ga na krilo,da sjedi pored lapt.upali pjesmu na youtube da gleda i slusa i zaspi tako za nepovjerovat Joj reko,sve ga ucis sta netreba od toliki lijepi uspavanki ti,bas nasao medu brundu