IZVORNA PORUKA: palma
Evo mene opet. Svaki dan po jedno pitanje da niste rahat
. Zanima me uzimate li vi kakve tablete - vitamine? Meni dr ništa ne reče pa rekoh da li mogu kupiti nešto na svoju ruku?
I uopšte nemam apetit da li je to normalno, jednostavno ništa ne bih jela?
Također sam danas i povraćala a do sada nisam imala nikakve simtome trudnoće, pa me zanima da nije kasno za to povračanje, zar to nije na početku trudnoće ili sam se samo prehladila?
Brine me što ne mogu da jedem ionako se ne debljam nikako:
Uh ovo nije jedno pitanje nego više njih ali vi ste vrijedne pa očekujem odggovore a i rekle ste da smijem sve pitati pa makar pitanja bila i glupa
...
ne znam sto ti doktor nije propisao neke lijekove. na svoju ruku mozes u apoteci potraziti HIPP Nahrungserganzung (nadopuna prehrani za trudnice). to ti nece skoditi uopste, a u tecnom je stanju i sadrzi puno vitamina.
kada ti se javlja povracanje? ja sam imala mucnine sve dok nisam presla 5 mjeseci, ali jedino kada sam gladna ili kiada mi se nesto gadi, pogotovo neki miris, a sa kcerkom kada sam bila trudna nisam imala mucnine uopste. sve je to individualno.
imam ja jedan prijedlog za tebe. najbolje je da napravis spisak pitanja doktoru, tako da nista ne zaboravis i da dobijes i od njega potvrdu sta i kako raditi, ipak je on zavrsio skolu, a mi pisemo iz iskustva.
ja npr od pocetka trudnoce pijem taj Hippov sokic, pijem Utrogestan tablete i magnezij+kalcij, a prva 3 mjeseca sam uzimala i folacin. dok moja prijateljica pije samo Prenatal tablete... sve je individualno od doktora do doktora i od trudnice do trudnice.