IZVORNA PORUKA: Amrino
Može li mi iko reći čega to najviše treba za prvi razred...drvene bojice, grafitne olovke....kad budem kupovala da poduplam?
drvene bojice...
jedne koje su većeg izbora boja, obavzeno boja za tijelo :)))
meni su se najbolje pokazale Feber Catel bojice koje sma u exluzivu kupovala...veliko pakovanje od 18 bopjica...
jedno pakovanje za prvo polugodište, drugo za drzgo polugodište....
U školi nam je stajao blok za likovno, kada nestane učiteljica pošalje prazni okvir pa dokupimo...sve stoji u kesi za likovni blok, tempere, vodene boje, plastelin, flomasteri, kolaž papir, makaze i ljepilo za papir i druge drangolije.
Eh sada videne boje fiber castel, kistove još nekoliko srednje veličine tj širine.
Tempere Aero...+ još dvije bijele boje pride :)
ja sma poslala novine stare da stere po stolu kada radi vodenim i temperama.
Također sma poslala pakovanje platičnih čaša...
Platelin neka marka al izbor boja veći obavezno...
Eh sveske...
mi smo uzeli target sveske ali tek u drugom polugodišt smo iste u školi koristili...
za vježbanje kosimo isto te jer pri brisanju papir se ne cijepa i pritisak olovke neće učiniti toliko neurednim...
Grafitne olovke, najbolje su nam se pokazale TAz olovke proizvodanj tuzla...imaju u bojama i na njima piše neka porukica tipa '' sve najljepše'' itd...
pored njih one olovke grafitne žuto crne ...
šiljalo obavzeno koje ima u sklopu kutijicu...
mi smo malo se gubili al smo kupili TAZ šiljalo u merkatoru malo skuplje la ćemo ga nositi i ove godine :)
gimica...stara poznata pelikan...ima je svjetlost...
sve one gumice sa likovima i karfekama uništavaju listove i sve izgleda šareno i neuredn i s anajmanjim brisanjem, posbeno dok se djeca izbirikaju sa pritiskom olovke na papiru...
Eh da ...pored ovoga da napomenem da u prvom razredu nemate potrebe za velikim punim pernicama...
Djeci treba prazna pernica za rajfešluzom u kojoj su kvalitetne bojice, olovka i šiljalo...
lakše barataju tako nego stalno uzimanje i vraćanje a mjesto....
Dodouše dobar dio tih punih pernica i nije nešto sa kvalitetom boja i flomatera unutra pa svakako pored pune morate kupiti bolji pribor...
Ja sam naučila da skuplje plaćen pribor dođe me jeftinije dugoročno gledano.