IZVORNA PORUKA: shejla
znam da ti Hanady pricas o ortopedskim uloscima, pa se ovaj moj post ne odnosi na tebe Vec onako, cisto da podijelim sa vama neka misljenja i preporuke koje sam cula i citala... Naime neki dr. savetuju djeci cipele bez onog podignutog dijela za taban, jer se na taj nacin ulijeni taj neki misic, koji bi zapravo sam trebao da se digne i vremenom napravi pravilno stopalo...Ovako se nauci na potporu i ne razvija se Meni to nekako ima logike...
Druga stvar, ja koliko sam skontala ni jedne tene nemaju taj "ulozak", vec samo neke cipele... Tako da ja kad kupujem nije mi to bas prioritet pri odabiru... Jer svakako nosimo i tene (uvijek imamo i tene i cipele..i to u nekoliko boja, da nam se slaze uz sve ), pa ne vidim razloga zasto sad insistirati na Frodo cipelama zbog "uloska", kad ima i drugih sa kozom unutra, mekanih, lijepih...a bez njega.
tene su nešto drugo....
one namju ulošak anatomski ali imaju podlogu odnosno mekani uložak koji nakon određenog broja nošenja prilagođava se djetetu....stvori se jastučić tamo dgej treba...
bar je nama kod rebokica tako...
sa mlađom....
a starijoj nisam tene kupila do 3 godine a onda sam joj kupila one u koje može starti za nju napravljen ortopetski uložak. koji svakako ima anatomsku izbočinu....
a to da neki smatraju da ne treba anatomski uložak...ja zaista nisma čula...
moj suprug je dipl.fiziatar...svašta je vidio....
nebi djeci obuo cipelu bez anatomskog sve da su zlatom opšivene....
ja nekako ne smatram da griješimo....